reklama
Nadalka zgrabna to ja bede po porodzie jak schudne ......caly czas mam zamiar cie dogonic w osiagnieciach :-)
Teraz też jesteś zgrabna :-)
Ja to się ostatnio cofam, jadłam cały tydzień co by metabolizm podkręcić, od poniedziałku już na diecie, a wczoraj zeżarłam całą czekoladę i 4 batony nesquik. Na szczęście waga spadła a nie wzrosła ;-)
nicoleta
Początkująca w BB
marcia....przepraszam ze dopiero teraz, ale nie było mnie wczesniej...pieknie wygladasz, ładniutki brzuszek, ja to marze aby tak wygladac
)
ja bylam wczoraj w Białymstoku na konsultacji u diabetologa/endokrynologa...pani prof.powiedziała mi ze odchudzac sie to bedziemy potem, teraz trzeba zadbac aby waga utrzymała sie, mam diete 1300 kcal lub pilnowac indeksów glikemicznych, no i zapisywac w zeszycie co zjadłam, potem z owym zeszytem na kontrolę, wiec pilnowac sie trzeba
kurde, nie mówcie ze "ciesz się że masz mdłości bo to znaczy że z Fasolka wszystko OK" bo...bo ja nie mam, ani mdłosci, ani wymiotów...wogóle nie czuje sie, ze w ciazy jestem, jedynym objawem...rosnace i bolace piersi, brak okresu, no i usg...
ja bylam wczoraj w Białymstoku na konsultacji u diabetologa/endokrynologa...pani prof.powiedziała mi ze odchudzac sie to bedziemy potem, teraz trzeba zadbac aby waga utrzymała sie, mam diete 1300 kcal lub pilnowac indeksów glikemicznych, no i zapisywac w zeszycie co zjadłam, potem z owym zeszytem na kontrolę, wiec pilnowac sie trzeba
kurde, nie mówcie ze "ciesz się że masz mdłości bo to znaczy że z Fasolka wszystko OK" bo...bo ja nie mam, ani mdłosci, ani wymiotów...wogóle nie czuje sie, ze w ciazy jestem, jedynym objawem...rosnace i bolace piersi, brak okresu, no i usg...
Ostatnia edycja:
Nicoleta ja z Patrycja tez nie mialam objawow ciazowych i ciaza byla bezproblemowa a teraz mialam na poczatku jakies lekkie mdlosci przewaznie jak sie robilam glodna i to wszystko nie wymiotowalam, cycuchy mi sie nie powiekszyly, no nic kompletnie i zeby nie ten durny progesteron to pewnie by bylo ok bez plamien itd . Nie zamartwiaj sie na zapas. Ale dieta 1300 kcal to troche malo to bym powiedziala odchudzajaca mi dietetyk ulozyl diete tak ok 2000 kcal
malgonia1
Fanka BB :)
Nicoleta jak nie ma objawów w ciąży to o niczym nie świadczy. Ja tez nie mam nudności, kompletnie nic. Jedne lepiej tolerują ciążę inne mniej. Ale faktycznie nudności w ciąży są zwykle od HCG, więc jeśli są to znaczy - HCG wysoka. Ta dietetyczka w ciąży ustawiła Ci diete na 1300kcal? To trochę mało jak na ciążę, nawet taką wczesną.
No, to ja Ci tak nie powiem. Mialam mdlosci przy ciazy bezzarodkowej - ksiazkowe objawy typowe dla ciazy - rzyganko, bol piersi, robilo mi sie slabo... Hormony niestety te same w tym przypadku co i przy prawidlowej ciazy. Zeby bylo smiesznie, w ciazy z Karolem, ktora byla ciaza ksiazkowa, mdlosci mialam przez 2 dni i to nie pamietam dokladnie na jakim etapie, ale takie, ze chodzilam po domu z miska nie bedac pewna czy do lazienki zdaze, a konczylam dzien z miska w lozku, wyzeta/wypluta. Moim zdaniem objawy ciazowe nie maja nic wspolnego z prawidlowym przebiegiem ciazy. Rownie dobrze mozna by wrozyc z fusow. O tym jak wyglada ciaza, w sensie jej stanu/kondycji/prawidlowej budowy i rozwoju, moze wyrokowac wylacznie USG.marcia....przepraszam ze dopiero teraz, ale nie było mnie wczesniej...pieknie wygladasz, ładniutki brzuszek, ja to marze aby tak wygladac)
popieram Kłaczek, ja na razie poza delikatnie bardziej wrażliwym biustem i wzmożoną sennością to nie miałam w zasadzie żadnych objawów ciążowych, a aż do wystąpienia cukrzycy w zeszłym tygodniu <ok. 35 tydz. ciąży> nie miałam żadnych komplikacji. nie ma się co przejmować:-)
U mnie zwykle dochodzi typowe pobolewanie piersi gdzies od 5 tygodnia. Zachowuja sie jakby dretwialy lub marzly - po prostu bola, ale to taki bol upierdliwy bardziej niz "cierpietniczy". Poza tym praktycznie nic. No, padam na pysk wieczorem, to prawda - zwykle czytam przed snem, bez tego nie zasne, teraz nie musze nawet siegac po ksiazke. Wyostrzyl mi sie nico wech, jak cos smierdzi lekko, to mi juz nos urywa. No i mam takie momenty, ze mi sie robi lekko niedobrze, ale to tylko leciutka zmulka i zaraz mija. No, nic poza tym, czyli wszystko jak w kazdej innej mojej ciazy.
reklama
Podziel się: