reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Aisha ciesze sie ze obejrzalas fragment i ze to owijanie dziala. Tez tak mysle ze Olucha powinna obejrzec i sprubowac z Martusia a moze okaze sie ze to nie kolki, bylo by super :-)

reklama
hej, tak obejzalam kawalek, owinelam ja ciasno w kocyk gdy miala napad kolki i pobujałam na ręku i się uspokoiła, także powiem wam że pomaga ten kokon ;)
Karina te czopki co dałam to właśnie był viburcol ;) tylko połowę czopka bo za mała na cały.
Zamiast tych preperatow na kolki daję dicoflor w kroplach, drogie to 5ml 37 zł :/ taki probiotyk.

Ja też daje dicoflor,ale bardziej na odbudowę naturalnej flory bakteryjnej jelit. A do tego 3 razy dziennie sab simplex. I kolek nie ma!
A jak zaczyna płakać to kokon i tulenie i od razu spokój :)

Mój to ogólnie nie lubi być ściskany, uwielbia leżeć rozwalony jak król. Ale na płacz lub teraz w chorobie kokon jest najlepszy! :)
Co tam u was laseczki?

Filmik rewelacja :-) na mojego dziala dzwiek suszarki ;-) sciagnelam z youtube 10-cio gidzinny dzwiek suszarki ;-) hehhe odkurzacz nie dziala. Niesamowite jak moj maly przy tym odplywa.
U mnie kolek juz nie ma wcale - nie wiem czy tak po prostu przeszly czy zadzialala zmiana mleka na bebilon pepti + espumisan. Taki.zestaw czyli mleko + sab simplex zmniejszyl ataki kolki ale nie wyeliminowal a ten espumisan to cud :-)
Karina, Agnella ale laski z Was :-) super brzuszki!!!
Olucha fajnie ze cos dziala na Twoja kruszynke :-)
Aisha zdrowka dla Twojego malenstwa. Wspolczuje stresu - wiem jak ja plakalam jak moj maluch nie mogl oddychac bo nosek mu sie zapchal a lekarze mowili zeby nic nie robic bo sam sie ma oczyscic. Wkoncu zadzwonilam do szpitala i mi poradzilj sol fizjologiczna. A co mozesz podawac mu na przeziebienie?
Ja juz nie mam pokarmu i nie odciagam- byl taki okres ze doslownie nie mialam mozliwosci odciagac bo nie mialam w ciagu dnia wolnych 5 minut wiec odciagalam wieczorem jak maly spal i tak powoli mi zanikl pokarm. Plusy to brak zapalenia piersi ;-)

Mój się uspokaja jak metallica leci :) mój mąż ciągle puszczał jak byłam w ciąży i się chyba przyzwyczaił :)
Na przeziębienie nic mu nie mogę dać. Jedynie woda morska do nosa i grucha odciągam. Można robić inhalacje i się zastanawiam nad nebulizatorem. Przydałby się całej rodzinie bo wszyscy chorzy jesteśmy.
Doskonale cie rozumiem bo u mnie też ciągle brakuje czasu na odciąganie. Na razie udaje mi się jakieś 4 razy dziennie, ale coraz dłuższe są przerwy bo młody coraz bardziej wymagający.
W mieszkaniu brud,podłogi od tygodnia nieumyte. Jedyne co to pralka non stop chodzi, ale prasować juz czasu nie mam.
Olucha a jak u ciebie? Mąż pomaga?

U mnie dzis pieknie zaswiecilo slonce i zobaczylam ten bruuuuud u mnie!!! Najgorsze ze maly sie soba zajal a mi sie po prostu nic nie chce ;-) cos mi weszlo w bark i jak nie urok to...
Maluszek siedzi w bujaczku i zaczyna gaworzyc a ja sie nie moge napatrzec na niego :-D ma swietny glosik
Inhalacje to swietna sprawa! Slyszalam tez zr mozna dla takich maluchow stosowac masc majerankowa - smaruje sie nia pod noskiem i maluchom lzej sie oddycha

reklama
No ja do mycia okien zatrudnieniam siostrę studentkę wiecznie bez kasy :) bo mimo że jestem w domu to nie mam na to siły!
W ogóle to zastanawiam się nad kimś do sprzątania raz w tygodniu.
Mój odkąd jest chory to sam sobą się nie zajmuje. Najchętniej by był na rękach. Na szczęście w bujaczku tez najczęściej grzecznie siedzi i patrzy co robimy.
Maść stosuje i widzę poprawę. Oby mu przeszło bo w przyszłym tyg powinniśmy szczepić!

Pozdrawiamy! Dziś kończymy 6tyg!

Do góry