reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
a moja mała ma od jakiegos czasu juz czerwoną wysypkę na polikach, i ta skóra jest taka sucha, już pediatra na ostatniej wizycie pytala czy ktos w rodzineie jest alergikiem, takze chyba ma alergię, moze skazę białkową, ide we wtorek na szczepienie to od razu porozmawiam z pediatrą, moze jakies inne mleko zapisze dla alergikow.... kolki są jak były, wczoraj darła się nie słychanie podałam pierwszego czopka dopupkowego, jeju nie mogłam tej pupiny malutkiej znalesc ;) nawet odkurzacz jej nie uciszył :( powiem wam że na świeta do rodziny chyba nie pojedziemy, bo jak dostanie napadu kolki to będzie masakra, nie dadzą rady sluchac 4 godzinnego wrzasku :/ ehh, aisha karmisz jeszcze trochę piersią?
Jeraha oby wszystko sie dobrze skonczyło, badzmy dobrej mysli
Karina piękny brzuchol, nie mogę się doczekać zdjęcia Kubusia ;) ale mówie Ci śpij ile możesz ;) korzystaj puki nie ma małego marudy ;)

Olucha no dzis jestem bardzo zmęczona i siły nie mam :(
Prace kończę o 19 ... Wtedy do domu spac cisnę :p

Sa jeszcze czopki homeopatyczne , tez dobre ba kolki i bol brzucha :

ImageUploadedByForum BabyBoom1426946973.711322.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1426946973.711322.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1426946973.711322.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 24
Karina wyglądasz super -dużo sił dla ciebie na końcu! Olucha dobrze radzi - ciężarówki wyspijcie się póki możecie!

Za nami ciężka noc,młody spał na zmianę na mnie lub na mężu. W łóżeczku od razu się budził bo albo kaszel albo zatkany nosek. Ehh....
Nie chce zbytnio jeść i się znowu cholernie martwię. Byliśmy w instytucie matki i dziecka żeby zbadać młodego bo wczoraj ta lekarka nie dotarła a nasz drugi lekarz wyjechał na weekend.
Na szczęście płuca ma czyste,morfologia tez ok. Mamy go inhalowac i czyścić nosek gruszka. Jutro do kontroli 

Nie wiem czy mnie boli jak na okres bo ogólnie wszystko mnie boli i łamie mnie w kościach 
W dodatku niewyspana jestem okropnie.
3 majcie kciuki by było dobrze!

Olucha ja w ogóle nie karmie piersią,ciągle tylko odciągam. Mam już trochę dość,ale póki młody nie będzie w pełni zdrowy to będę odciągac. A ty karmisz? Madalena a ty?

My mamy blisko rodzinę ale nie wiem co będzie ze świętami. Chętnie bym pojechała ale zobaczymy co ze zdrowiem będzie.
A najchętniej to bym dziecko na dwa dni dziadkom oddala i się w końcu wyspała:)

Aisha no w nocy możliwość mam zeby spac , ale stan ciążowy nie pozwala :(

Trzymam kciuki :) [emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Dobrze ze płuca czyste i morfo ok :)

Karina, sliczny brzuszek :)
I moge sobie tylko wyobrazac co to znaczy 'czuc sie wciazy bardzo dobrze'...tzn tak jakby jej nie bylo, zero dolegliwosci? To chyba jakis cud :( A mimo to mam kolezanki co nie cierpia na nic, ew. 'lekkie zgagi'.

Ja też kiepsko znosiłam ciążę. Ale patrząc z perspektywy czasu wolalabym być dalej w ciąży niż walczyć z chorobami małego. Ten nieustanny stres mnie dobija:(

reklama
Obejrzałam fragment filmiku i uważam że Olucha koniecznie powinnaś spróbować! U mnie gdy młody włącza syrene to owijam go ciasno kocykiem i mocno przytulam,lekko kołysze. Kilka min i po sprawie.
Ewentualnie kładę na płasko,rozbieram do pampersa i bawię się jego nóżkami,robię rowerek itp.
Obie metody są dobre!

Do góry