reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Obejrzalam 3/4 filmiku i jest naprawde ciekawy. Jutro jak maly bedzie plakal to wyprobuje :-) zaskoczeniem dla mnie jest to ze gazy dziecka nie bola a mi sie wydawalo ze od tego placze. Chyba ze moj maluch jest w tym znikomym % dzieci ktore odczuwaja bolesnie.
Olucha sol fizjologiczns jest bezpieczna. Pytalam pediatry czy moze miec dziecko uczulenie na sol fizj. to odspowiedzial ze "nie - to tak jak by miec uxzulenie na wlasna fizjologie". Moj maly na poczatku mial problem z ropiejacym oczkiem i przemywanie sola pomoglo w2 dni - na rzese tez sie nada :-)

reklama
Dziewczyny moj syn wlasnie wstal ale nie na jedzenie tylko tak po prostu jest wyspany i sie obudzil. Mowiac wlasnie mam na myslo 2.20. Nawet na rece nie chce tylko lezy w lozeczku i macha rekami, nogami i sobie pokrzykuje. No pieknie... noce to my zawsze mielismy przespane a dzis... cholera co robic? Lulam, tulam i nic - on chce sie teraz bawic. Moze są jakies techniki na rozbawione dziecko zeby poszlo spac? Najgorsze ze ja polozylam sie o 00.30 wiec nawet 2h nie przespalam

Ostatnia edycja:
Cześć kochane :-)
Olucha ... im wcześniej tym lepiej !!! Na twoim miejscu umówił abym się jak najszybciej prywatnie.

Lucalew w wolnej chwili podejrze filmik

Madalena no niezła pobudka to niestety wpisane jest w macierzyństwo :)

Karina śliczny pokoik :)

Madalena widocznie twój syn się za bardzo w dzień wyspal :) to w nocy chce się bawić :) lepiej mu czasem wieczorem nie dać zasnąć:) im dzieci większe tym mniej snu potrzebują.

Mój synek chory,kaszle okropnie. Juz sama nie wiem co robić :( żal mi go strasznie choć jest dość dzielny. Tylko co zaśnie to albo atak kaszlu go wybudzi albo nos mu się zatka.

Mój jak nie chce spać to do bujaczka i niech się gapi :) ale to dobre w dzień, gdy mam mnóstwo do zrobienia.

Filmik chętnie obejrzę. Choć u mnie gdy płacze okropnie to pomaga ominięcie kocykiem ciasno i mocne przytulanie do serca. Lekko go kołysze i się w ciągu paru chwil uspokaja.
Karina jak tam? Zegar tyka :)
Rurka jak sobie dajesz rade z dwójką?
Pozostałe nuwypakowane co tam u was słychać?

Aisha no tyka tyka :p
Zaczynam sie martwić ze fo cc do dotrzymam :p
U nas ba kwietniówkach rodzą SN juz z terminami na 16.04 - a ja mam wczesniej termin :p
Mam nadzieje ze dożyje do tej cc :p

Madalena no nieraz i w nocy dzieci chca sie bawić:p
Oby mniej takich nocy :)

Rurka jak tam ? Jak mała ?

Aisha zdrówka dla synka :) [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Olucha tez bym radziła fo prywatnego isc ... Im wczesniej tym lepiej :)

Co tam dziewczyny u was dziś?

Mój młody marudzi bo go katar dręczy o kaszel. Pediatra która miała przyjść na wizytę domowa nie dotarła....
Orientuje się któraś czy można coś podać na kaszel.6tyg dziecku?

Aisha nie wiem co byś mogła podać .., ja zawsze do pediatry biegłam ...
Nawet nie zadzwoniła ze nie przyjdzie ??

reklama
Dokładnie tak. Nie chciałam brać małego do przychodni bo wszyscy jesteśmy chorzy. Wiec miała przyjść do nas ok 17-18. Gdybym wiedziała że się głupia cipa nie pojawi to bym wezwała prywatnego lekarza.
Ehh...

Do góry