reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Olucha ja dopiero na 8 wieczorem. Facet przyjmuje prywatnie u siebie w domu. W ogóle super bo ma też sprzęt do usg i zrobi od razu mu te usg które miał mieć do kontroli czyli główki i nerek.
Przez tel wydawał.się mega fajny i troskliwy.
Zobaczymy na żywo ale wielu znajomych polecilo.
Ja chcę na rotawirusy szczepić bo chce do żłobka dziecko posłać.
Ogólnie po szczepieniach dzieci bywają marudne wiec niekoniecznie po rota.
Tak,w pupie. Ja juz muerzylam dwa razy temperaturę. Ale na szczęście tylko mi się wydawało ze.gorący jest.
Ja sobie do lekarza zrobiłam listę pytań i spraw. I.mam juz ponad stronę a4 :)

reklama
Cześć laski  byliśmy wczoraj z młodym na badaniach u prywatnego pediatry. Kosztowało to 350zl,ale porobil nam wszystkie usg które kazali przy wypisie ze szpitala zrobić. Bioderka dobrze,nic nie trzeba będzie juz kontrolować. W główce nadal mała torbiel jest, ale na szczęście się nie powiększa. Za jakieś 3-4 mce kontrola.
Niestety na usg brzuszka wyszły dziwne ogniska i czeka nas za dwa tyg wizyta u specjalisty nefrologa. Trochę się martwię ale musze być twarda.
Na usg brzucha wyszedł tez refluks, dlatego młody tyle ulewa. Podawalismy mu Nutriton do każdego posiłku to dostał zaparć. Ustaliliśmy z lekarzem ze będzie dostawał 3 razy dziennie. Do tego probiotyki itp.
Wiec jeśli którejś dziecko ulewa dużo to może warto takie badania zrobić i lekarz wtedy dobierze odpowiednio lek lub mleko.
Ogólnie młody dużo przybiera, w tydzień ponad 320g, waży juz 4180. Lekarz mówi ze za dużo trochę i trzeba uważać z tym dokarmianiem mm.
Poza tym sprawdził wszystkie odruchy śledzenie wzrokiem i mnóstwo innych rzeczy. Jestem mega zadowolona.

Aisha to sa dobrze wydane pieniądze , zeby człowiek wiedział co jest z dzieckiem ..

Z tym torbielem trzeba kontrolować ..
Mam nadzieje ze z brzuszkiem sie polepszy ...

Emily tez miala reflux ..., ale wyszła z tego :) wiec moze nie bedzie tak zle .., tym bardziej ze piszesz ze mały przybiera dobrze :)

Jasne ze to dobrze wydana kasa. Martwię się tylko ta nerka. Zobaczymy co powie specjalista.

Mój mały od 7 dziś nie śpi,ciągle marudzi. Zasypia na ręku a w łóżku się drze  piersi mnie bolą bo od 4 rano nie ściągnęłam pokarmu! Nie mówiąc o tym ze chodzę tylko w majtkach bo mały nie daje mi się ubrać.
Kurde mam nadzieje ze to naprawdę tylko skok Rozwojowy i ze mu te humory przejdą bo się wykoncze za kilka tyg.
Dodam że ostatni posiłek to był banan wczoraj o 18....

Aisha no nieraz sa takie trudne chwile :( ale z czasem bedzie lepiej ...

Przypominam Tobie jak sie nie mogłaś doczekać małego jak jeszcze w brzusiu był :p

Wiem Karina wiem. Nie sądziłam jednak ze to taka ciężka sprawa. Wszyscy mówią o cudzie narodzin i pięknie macierzyństwa.
Nikt nie uprzedza ze czasem nie ma czasu na jedzenie i prysznic. I że dziecko potrafi przez 12h drzec się.... Wierzę jednak ze z każdym dniem będzie lepiej.

Karina a tak w ogóle to jak sobie dajesz rade w zaawansowanej ciąży,w pracy i jeszcze z opieką nad córka? Mąż z nią jest czy macie jakaś opiekę?

Olucha jak po badaniach? Z córcia ok?

Madalena a jak synek? Lepiej mu po tym pepti?

Jak się miewają pozostałe ciężarówki? Dajecie rade?
Niech was nie zniechęcają moje głupie posty :) to ze zmęczenia!

reklama
Aisha no macierzyństwo piękne jest , ale nie w każdej chwili ... Bywają i te ciężkie ..

Teściowa opiekuje sie Emily :) cud kobieta :) [emoji173]️[emoji173]️
A tak coraz ciężej jest .., wszystko boli i opuchnięta jestem , ale chodzę do pracy jeszcze ..., teraz mialam dwa dni wolnego , ale nie zrobiłam wszystkiego czego chciałam ..., za wolno sie ruszam lol

Pokoik dla Kubusia przygotowany :) Zobacz załącznik 676725Zobacz załącznik 676726 ImageUploadedByForum BabyBoom1426711700.249384.jpg

Trzeba było przerobić z różowego :p

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1426711700.249384.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1426711700.249384.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 45
Do góry