reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Tęsknię za brzuszkiem czasem :( teraz tylko tłuszczyk mi zwisa :(

Olucha skoro sab simplex nie działa to może espumisan? Są specjalne krople dla niemowląt.

Czesc dziewczyny

gratuluje tym ktore sie juz rozpakowaly i zycze wytrwalosci i bezbolesnych porodow tym co jeszcze w dwu paku :-)

olucha moj maly tez byl na hippie i po nim mial bole brzuszka i kolki i doszla jeszcze wysypk jak lekarz zmienil mi mleko na bebilon pepti to sie kolki skonczyly a tez podawalam roznosci . Nie czytalam wsystkiego ale jesli nie probowalas to sprawdz jeszcze czy nie ma nietolerancji laktozy. Mozesz albo zrobic badanie z kupki ale je wykonuja w labach przy szpitalach przynajmniej u mnie albo kup delicol to jest enzym trawienny pomagajacy trawic laktoze i podawaj jak po tygodniu nie bedzie poprawy to nie nietolerancja

Czesc dziewczyny! Dawno nie pisalam bo jakos ciezko mi sie ogarnac ;-)
Z przyjemnoscia dolacze do odchudzajacych sie mam. Teraz jednak nir wyobrazam sobie odchudzania bo w ogole nie wyobrazam sobie planowania posolkow ;-) przy maluchu jem tylko z doskoku i to moja dieta cud ;-) hehe.
U nas zaczal sie problem z wysypka. Nie wiem skad i na co ale moj Sebus dostal strasznej wysypki na buzi. Mysle ze go nie boli ani nie swedzi ale tak biednie wyglada :-(
Nie wiem czy to nie od tych kropli sab simplex albo od mleka? J a juz swoim nie karmie. Od pocxatku mialam jakies "ale" co do tego i okazalo sie ze bardzo dobrze bo... tarczyca taj zaczela mi szalec ze z niedoczynnosci.zrobila mi sie duza nadczynnosc. W ogole nie skojarzylam mojego depresyjnego i placzliwego nastroju z tarczyca a lecze sie juz 15 lat!!! No coz wystarczylo zmniejszyc leki o polowe i znow jestem sobą.
Aisha nie przejmuj sie absolutnie tym karmieniem!!! Najwazniejsze dla malenstwa jest Twoje samopoczucie i wypoczecie bo on emocje przejmuje od Ciebie a to czy zje mleko Twoje czy modyfikowane to moim zdanirm zadna roznica!!!
Ps musze koniecznie kupic lezaczek bujaczek

marcia dzięki za wypowiedź, bo czytalam w necie o tym mleku hipp ze takie super itd. ale widać nie każdemu może pasować. No dziś to już myślałam że wezwę jakiegoś lekarza do domu! boże tak się drze, pręży, brzuch twardy jak kamień, kilka godzin się drze, usypia jak się zmęczy na pol godziny i od nowa! glowa mi pęka, brzuch boli z nerwów, poszłam do apteki po esputicon to farmaceutka powiedziala zebym z pediatra skonsultowala, wiec nie kupilam, bo do tego powiedziala ze od 4ms sie go podaje... ide jutro do przychodni bo coś jest nie tak! ta moja przychodnia jest beznadziejna, bo dzieci zdrowe czekają pod gabinetem z dziecmi chorymi! i teraz wez idz z takim malenstwem. a i dorośli tez siedza prychają w tym samym korytarzu. Ja mam serdecznie dosyć, głowa mi pęka, nie wiem jak się nazywam. A denerwuje się bo ten płacz jest nie do opanowania, i jest przerażliwy, ona macha raczkami, drapie sie po twarzy przy tym krzyku. boze pomoz

dorwałam się do kompa :D dziecko śpi a ja mam prawdziwy dzień kobiet ;)
Olucha bardzo współczuję kolek Twojego maleństwa! mój też ma kolki ale nie jakieś straszne - pomaga chyba to mleko hipp comfort i kropelki sab simplex ale z drugiej strony dostał naprawdę brzydkiej wysypki - była tylko na buzi a dziś jak go kąpałam to zobaczyłam że zeszła niżej - teraz jest na buzi, na ramionkach i pleckach. Myślę że może to być od mleka bo te krople niby są obojętne i nie wchłaniają się do organizmu a krostki zaczął dostawać jeszcze przed kropelkami. No i mam teraz problem bo jak zmieniła mleko na hipp combiotyk to mały dostał takiego zatwardzenia że myślałam że pęknie - to chyba jeszcze gorsze od kolki. Nie mam pojęcia co zrobić? najgorsze że wszystko musimy robić metodą prób i błędów.
tych rurek na odgazowanie nie stosowałam - dziś pierwszy raz o nich usłyszałam. Na odgazowanie i lepsze trawienie robię małemu masaż brzuszka (ale nie po jedzeniu) i taki niby rowerek nóżkami - to pomaga też trochę na odgazowanie.
Marcia też dziękuję za Twój post bo po nim wpadłam na to że mały może mieć po prostu alergię/nietolerancję tego mleka. a mam pytanie - czy ten bebilon pepti to na receptę jest? mogę go kupić sama czy tylko lekarz może przepisać?

Rurka jak tam? daj znać :D

Ja jeszcze się trzymam :)
Kup mleko ENFAMIL 0 LAC . Ja podawała je przy biegunach bo ono ma obniżoną zawartość laktozy jeśli to nietolerancja to powinno pomóc ... trudno je znaleźć w aptekach powinno byc i w jakiejś sieciowce ostatnio widziałam w gazetce kurde może w Tesco ale nie mam pewności

reklama
Do góry