reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Mój mały na szczęście kolek nie ma. Raz jeden miał problemy z kupa bo zjadłam fasolkę. Ale położna tez nam pokazywała jak nosić dziecko i jak masować. Warto podczas przewijania dociekać nóżki do brzuszka ;) mój raz od razu zrobił kupę ;)
Bebilon pepti można kupić bez recepty ale kosztuje wtedy ponad 100 zł. Ale można kupić takie butelki jednorazowe 90ml gotowe od razu do spożycia. Może warto kupić kilka i przetestować zanim się wyda tyle kasy. Można też na receptę ale to lekarz musi stwierdzić najpierw alergie a to trwa.
Olucha idź do lekarza i to jak najszybciej. Szkoda ciebie i dziecka. A mąż ci choć pomaga?
My dziś byliśmy u moich rodziców na obiedzie później go zostawiliśmy i pojechaliśmy na zakupy. Musiałam dobie buty kupić bo wszystko mam po ciąży o pół rozmiaru za małe.
Po zakupach jestem bardziej zmęczona niż po całym dniu opieki nad dzieckiem ;)

reklama
O to tanio. U mnie ponad 100 za 800g.
Od razu mówię ci ze jest ono paskudne w smaku i dziecko niezbyt je lubi. Mojemu dawali w szpitalu by sprawdzić właśnie czy on nie ma jakieś alergii pokarmowej. A on plul nim ;)

Juz kupilam :-) kosztowalo 33 zl za 450 gram. Jutro mu podam i zobaczymy. Nie wiem czy nie skonsultowac sie najpierw z lekarzem ale zanim sie dostane to maly bedzie mial wysypke na calym ciele no i boje sie czy nic sie nie stanie skoro ciagle karmie go uczulajacym mlekiem...
Aisha a jakim mlekiem dokarmiasz synka? Czy nie dokarmiasz?

Dokarmiam bebilon 1 z pronutra. Takie dostawał w szpitalu. Przez kilka dni dawali mu też te pepti bo dużo ulewal a wręcz wymiotowal ale po nim było tak samo. W dodatku mu nie smakował. Teraz do mleka dostaje Nutriton i juz nie wymiotuje. W domu kupiliśmy nan pro, ale mu też nie smakuje wiec kupiłam w końcu ten bebilon. Na razie jest ok. Choć mój pokarm smakuje mu najbardziej :)

Olucha wspolczuje ale wiem o czym mowisz .....ja siedzialam i plakalam razem z Krystianem po zmianie mleka wszystko ustapilo. Mi w szpitalu tak zachwalaly to mleko dlatego tez sie zdecydowalam na tego hippa a tu niestety. W desperacji kupilam sama kupilam puszke bez recepty a dopiero potem dostalam sie do lekarza ktory zalecil to mleko i mialam je na recepte i place cos chyba 15 zl za puszke

Hejka! Co tam u was kobiety? Jak minął dzień kobiet? Wasi mężczyzni się postarali?

My mieliśmy iść do.kina ale nic ciekawego wiec mąż zabrał mnie na zakupy i kupił dwie pary butów 
W sumie to była konieczność bo po ciąży wszystkie buty są na mnie o pół rozmiaru za małe macie tez tak?

Moj maz dal mi piekne kwiaty a dzien kobiet spedzilismy na goszczeniu sie ;-) caly dzien mielismy gosci :-) od 12 rano przewinelo sie przez nasz dom cala masa ludzi :-)
Maly po tylu wrazeniach spal az 6 godzin od 19 do 01.15!!! Nie wiedzialam czy go budzic czy dac mu spac ale w koncu stwierdzilam - a niech sobie spi spokojnie ;-)
Zaczelam dzis podawac malemu bebiol pepti i licze ze to bedzie TO mleko.
Wczoraj tez moj synek polubil kąpiel :-) zawsze bardzo plakal podczas kapieli a wczoraj odmiana :-) ciesze sie z tego baaardzo
Co do butow to u mnie odwrotnie - zrobily sie troszke za duze.

reklama
U mnie nic szczegolnego - gdyby nie sms od mojego brata o 21 to nie wiedzialabym ze Dzien Kobiet byl. Normalne gotowaniei sprzatanie jak zwykle, zadnych zyczen. Moze dlatego ze w kraju meza sie tego nie obchodzi.

Ech, cos czuje ze to moj ostatni tydzien w pracy...jakos dociagne, pozamykam sprawy ktore musze i spadam...podwyzek nie dali nikomu w tym roku, tylko tym co na rynek UK pracuja, mimo moich dobrych wynikow i ciezkiej pracy przez caly rok...ech. W przyszlym roku tez nie dostane bo mnie teraz nie bedzie...nic tylko presja i wymagania, niech sie wala, plakac po mnie nikt nie bedzie a przynajmniej sie bede wysypiac przez te pare tygodni co mi zostaly. Oby tylko szefostwo sie nie czepialo jak oznajmie ze jestem na zwolnieniu juz do konca...bo stac ich na to niestety, o to napawa mnie jeszcze wiekszym stresem :-(

Ach rozpakowane dziewczynki, chyba jednak wole zdecydowanie bardziej te 'domowe problemy' , nie moge sie juz doczekac ale najtrudniejsze dopiero przede mna :( Boje sie jak to bedzie

Do góry