reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ja mam -14 kg :-) mam nadzieje ze jeszcze spadnie :-)
Olucha ja mojego.tez ciagle nosze, bujam karmie i tak 24h od 2 tygodni. Maluchy potrzebuja bliskosci mamy i dlatego sie dopominaja. Nie ma nawet jak do toalety wyjsc...
Aisha baaardzo bardzo bardzo sie ciesze ze jest poprawa :-D trzymam kciuki zebyscie szybciutko wyzdrowieli :-) !!!

reklama
Odnosnie kropelek to ja pytalam pediatre i polozna i oboje powiedxieli ze kropelki po skonczonym pierwszym miesiacu zycia. Teraz mozna podac probiotyk zeby jelitka lepiej pracowaly. Z innych sposobow to wlasnie noszenie ponoc pomaga - u mnie pomaga tylko w momencie noszenia ;-)

Ja za sobą mam znów ciężka noc. Mały wieczorem spadł znów 30g na wadze. Jest na tej patologii niby pod kontrola i maja go karmić moim mlekiem, które odciągnelam i ***** nie wiem co jest bo niby je,niby sam się domaga a waga leci
Ehh do dupy to wszystko.
Zastanawiam się czy nie rzucić tego odciągania na którym schodzi mi 5h dziennie a udaje.mi sue odciągnąć jednorazowo 50-60ml (a mały powinien jeść juz ok 90-100).
Może gdyby był tylko na mm to zaczalby w końcu przybierać. To już w końcu 11 doba. Ehh

aisha... nie jestem jakąś fanatyczką karmienia piersią... sama krótko karmiłam... wiem, że masz teraz chwile załamania i zwątpienia w sens tego co robisz... ale przynajmniej masz poczucie że robisz co możesz... zawsze to jednak Twoje mleko i inna świadomość... co innego jakbyście w domu byli zajęłabyś się pielęgnacją małego itd... a tak będziesz miała poczucie pustki, którą teraz wypełnia chociaż to odciąganie pokarmu... nie wiem czy wiesz co mam na myśli...

trzymajcie się tam dzielnie!!! nie jest Ci teraz łatwo ale jestem pewna, że niebawem to będzie tylko szare wspomnienie tego trudnego początku!

Jeżeli chodzi o uszko to infekcji nie ma bada go laryngolog. A te przepływy będzie miał badane na wyjście. Razem z usg brzucha i główki. Jeżeli chodzi o przybieranie to je co ok 2,5h po 60 ml,jeszcze dokładnie musze ta kartę obejrzeć. Problem jest z tym ze on sporo ulewa i nie zatrzmuje tyle w brzuchu ile trzeba. Mamy kupić taki środek Nutriton. Który zagęszcza pokarm matki i zostaje w brzuchu. Kup wiec go proszę dziś w aptece. Po nocy ma znów +30g wiec waga stoi. Zoltaczki nie ma, crp spadło do 6.

Ja stosowałam u Emily Nestagel to tez zagęszcza płyny ...

Bądź dobrej mysli :) 30g nie jest duzo ..., Robili małemu Rn ( rezonans magnetyczny ) wczesniej pisałam mrt bo to sie u nas tak nazywa.

reklama
Do góry