reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Aisha, trudny początek macie :( przykro mi Kochana! Musisz to wytrzymać dla Małego i dla siebie. Mama wszytko zniesie a Ty juz jesteś Mamą :) Wszystko będzie dobrze!

Olucha, to jest jakaś paranoja, że Ci nie zrobili cc mimo wyraźnych wskazań...co oni powiedzieli? dlaczego nie chcieli wykonać cesarski? Jak się czujesz?

Angella, ja w ciąży kupiłam staniki do karmienia ale takie "sportowe", bez twardych miseczek. Potem jak już się laktacja unormowała dokupiłam takie ładniejsze ;)

Ostatnia edycja:
reklama
A wiec jestem juz prawie w 31 tyg.
Myslalam o takim:
Wire Free Nursing Maternity Breastfeeding BRA Cotton 34 36 38 40 42 | eBay

albo takim:
EX M S Pack OF 2 Cotton Rich NON Wired Nursing Maternity BRA 1 Black 1 White | eBay

czyli tez bez miseczek, ale nie wiem czy mozna je uznac za sportowe :( A jaki kupowalyscie rozmiar? Taki jaki teraz mi pasuje czy moze lepiej nieco wiekszy?
Piersi mnie bola od tygodnia..takie mam wrazenie ze urosly troche (ogolnie praktycznie nic od poczatku ciazy...ciagle nosze te same staniki co przed ciaza, dopiero od jakichs 2 tyg odkad mam te bole piersi czuje ze robia sie ciasnawe i sciskaja mnie w klatce piersiowej)

Ja kupiłam stanik i po porodzie zakładam i okazuje się za mały. Siostra mnie uratowała bo kupila mi takie 2 bluzki do karmienia ze stanikiem jakby, i je nosze. Mam takie wielkie cycki że nie mogę dostać na siebie stanika, ja muszę zmierzyć najpierw żeby dobrze trzymał biust, więc przez neta nie zamówie.

Proktolog zalecił czopki, ale łagodniejsze ze względu na karmienie piersią, a w planach operacja tyłkowa :/ i usunięcie wielkiego hemoroida po porodowego :/ ale nie powiedział że już natychmiast, na spokojnie za jakiś czas...
No byłam w szoku jak zareagował zaczął przeklinać tych lekarzy, szybko kazał mi się rozbierać do badania, on musi to natychmiast zobaczyć... jeszcze 3 szwy mi zostały ale ten ginekolog ze szpitala powiedział ze wypadna same :/ i tylko jeden we wtorek mi zdjął. szczypało tym czym popsikał krocze, a jak zdjął prawie nie czułam.
Ja już mam to gdzieś czemu mi nie zrobili cc, teraz zmagam się z kolkami, ciągłym wiszeniem na cycku, płaczem, i bezsennością :( jutro wizyta u pediatry może wyratuję mnie z tej sytuacji :/ jakies krople na kolke, czy mleko sztuczne do dokarmienia zaleci. 5 godzin się darła, dopiero jak ją pobujałam w nosidle to usneła! ciekawe tylko na jak dlugo :(

Kurcze olucha, zachecasz mnie do tego zwolnienia :D
Ja mam male piersi, mama i siostra tez, max miseczka B jak na razie, a to juz 30 tydzien, chociaz nosze C, jest tam'wiecej miejsca' i mniej uciska w 'szerokosci'. Teraz wole kupic stanik przez internet bo tu w sklepach najtanszy jest 30 euro a jesli kupie teraz i potem bedzie za maly to szkoda..zastanawialam sie tylko ile wiekszy kupic, jedna czy dwie miseczki.

olucha, oby te czopki wiec cos pomogly...a na kolki sprobuj Ty pic herbate z kopru wloskiego, to przejdzie do mleka a na kolki jest dobre, wielu znajomych to stosuje ciagle z powodzeniem, nawet chodza do polskich sklepow tu w Irlandii po te herbatki, bo oczywiscie Irlandia nawet nie zna tego ziola. No i unikaj wszystkiego co wzdymajace, kapusta, kalafior, straczki, nawet mleko...potem z czasem mozesz wprowadzac. Ale po ataku kolki to im bardziej lekka dieta tym lepiej i obserwuj..moze pospi Ci dluzej i i Ty sie zdrzemniesz.

Angella ze stanikami to nie pomogę , ja w pierwszej ciazy kupiłam numer większy, ale nigdy ich nie nosiłam ..ze względu na sytulacje jaka mnie spotkała. Tym razem nie bede karmić wiec nie kupuje ..

Jeraha ja mam powtórkę glukozy w poniedziałek ... Zobaczymy co bedzie , ciezko byc na diecie to prawda , ale mozna duzo produktów zamienić na zdrowsze :)

Olucha spróbuj woreczek z pestek wiśni , podgrzany w mikrofali i połóż dziecku na brzuszek .., Emily pomagało to przy kolkach .., lub sab simplex krople - ja bylam zadowolona :)

Aisha jak dzis u małego ?

Angella, mnie w ciąży piersi urosły bardzo! A po porodzie miałam GIGANTYCZNE ;) Też kupowałam w sklepie żeby przymierzyć.

Olucha, współczuję :/ Oby pediatra Wam coś jutro doradził. Z tego co wiem super są kropelki na kolki SabSimplex, trzeba je sprowadzać z Niemiec. Ja ich użyłam kilka razy przy Hani i efekt był niemal natychmiastowy. Na szczęście Hanusia nie miała kolek, tylko własnie kilka razy wzdęcie... A próbowałaś tych domowych sposobów typu ciepłe powietrze z suszarki na brzuszek? Jej dźwięk uspokaja dziecko a ciepło rozluźnia (moja przyjaciółka spędziła z suszarką w ręce dwa pierwsze miesiące życia swojego synka ;) ) tylko oczywiście trzeba uważać, żeby nie poparzyć dziecka.
Pociesz się, że TO MINIE !!!! :tak:

Cześć. Dzięki za troskę. Na szczęście po zmianie antybiotyku crp spadło do znowu 12. W płynie mózgowo - rdzeniowym nic nie wyszło. Mały ma się lepiej i zaczyna jeść. Niestety tylko u pań pielęgniarek bo u mnie na ręku od razu zasypia. Zobaczymy jak to będzie.

U mnie piersi w ciąży wręcz zmalały. Mam dwa staniki które kupiłam na allegro. Nosiłam w ciąży teraz nie mam do tego głowy. Pokarmu nie mam dużo o nic mi nie cieknie.
Zazdroszczę wam czasem tych przygód z dzidzia. Wiem ze to męczące ale przynajmniej jesteście zdrowi i w domu.
U mnie rana po cc ładnie się goi w końcu. Choć też muszę brać antybiotyki przez tydzień..myślę że nie wyjdziemy stąd wcześniej niż za tydzień.
No ale ważne ze wyjdziemy jak będziemy zdrowi.
Choć boję się jak sobie poradzę z 3 tygodniowym dzieckiem sama. Bo tu ciągle ktoś nas bada i się nami zajmuje ;)
Olucha rana po cc przy otyłości tez się źle goi. Ale z drugiej strony u mnie rana się zagoi a ty się z kroczem i pupa będziesz długo męczyć.

3 majcie się!

reklama
agnella idz na zwolnienie, poleń się w domu, bo jak Ci się trafi taki krzykacz jak mój to będziesz wykończona! Ja sama muszę sobie radzić bo mojego męża nie ma od tygodnia i nie będzie przez następny, dopiero potem mi pomoże. W domu bajzel, bo ciąglę małą noszę, karmię, bujam... eh
A o te krople zapytam pediatrę jutro, muszę uwazac co jem, zauwazylam ze jak karmie piersią jstem potem strasznie glodna.
szkoda ze nie ma teraz sezonu na wisnie bo bym sama taki woreczek zrobila z tych pestek ;)
aisha szkoda ze dzieci nie przynosi bocian ;) nie bylo by zadnych ran czy tu czy tam ;)
ja się zważę jutro z rana

Do góry