reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Madlena, wiem co to znaczy oxytocyna :( Ja takie skurcze i ból miałam przez 10h (czekali na 3 cm rozwarcie żeby zzo podać)... teraz się tego boję jak cholera ;) Super, że się dobrze czujesz po cc! A Synek idealny :)

Ola, trzymam kciuki!!!!

Dziewczyny, a Wy macie nadwagę czy na prawdę otyłość? Ja mam otyłość stopnia I. Czytając Wasze "przygody" z komentarzami lekarzy itp. to coraz bardziej jestem zestresowana :( Przy Hania startowałam "tylko" z nadwagą a i tak przy porodzie słyszałam niemiłe komentarze :( co to będzie teraz?! :(

Madalena gratulacje!

Olucha dzisiaj twoja kolej? :-)

kazdy porod jest inny ja jak rodzilam corke to wogle nie czulam poerwszej fazy porodu jak zaczely sie skurcze to mialam co 2,5 min i jak dokechalam do kliniki to mialam 5 cm rozwarcia , pecherz plodowy przebijali i w sumie od poerwszego skurczu mi elo 1h 50 min i moja cora byla na swiecie a przy Krystianie to tak jak u madaleny uslyszalam pyk i chlusnely mi porzadnie wody jak zajechalam na ip rozwarcie na 1 cm dopiero po 1,5 h dostalam skurczy ok 2w nocy a o 6:20 Krystian byl na swiecie ale powiem wam ze bol byl duzo gorszy bo najpoerw odeszly mi wody wiec porod byl jakby na sucho dlatego. No nic trzymam za was kciuki dziewczyny i pozdrawiamy z Krystianem :-)

Annie ja mam otyłość. Zaczęłam z 111kg., teraz.mam.12kg na plusie. Prócz kilku przypadków,które tu wcześniej opisywałam nie spotkałam się z komentarzami na temat mojej wagi.czy wyglądu. A już w ogóle moja gin to złoty człowiek.
Z tym ze ja dość wyszczekana jestem i umiem się.dosadnie odgryzc albo składam skargi :)

hey!

dawno sie nie odzywalam - jestem juz w 14 tygodniu, z USG prenatalnego wynika, ze bede miala coreczke :)

u nas wszystko ok, z 109,8 schudalam do 107,6 takze robie miejsce dla malenstwa :)

widze, ze Wy tuz przed rozpakowaniem takze zycze powodzenia :D

Dziewczyny jak was czytam to coraz bardziej się boję porodu. Z Oliwką na porodówkę trafiłam we wtorek o 17 a urodziłam w środę o 23.37, ok 30 godzin. Pęcherz mi przekuli w środę o 8 rano, ciągle na oxytocynie i nagle ustała akcja porodowa. Ale ordynator nie chciał robić cc, tylko kazał rodzić naturalnie. Poród zakończył się próżnociągiem. Dzięki Bogu wszystko zakończyło się dobrze i niunia dostałą 10 pk. ale wymęczona była nie wspomnę o mnie. Jak mnie rodzina zobaczyła to nie poznała. Teraz już będę mądrzejsza i jeśli coś będzie nie tak,to od razu zażądam cc, aby nie ryzykować.

reklama
Dobry :)

No chyba Olucha przy rozpakowywaniu , albo juz rozpakowana :)

Zeby szybko dała znac ... Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]!!!

Annie ja tez otyła ( 2 ciaza i zaczynam z podobna waga 1-115 , ta 2- 112,7 ) teraz 30tyd 3 d i waga koło 124 , to co schudłam w zeszłych tygodniach wróciło :(

Natka witaj :)
To po cichu gratuluje córeczki :)
I gratki za wagę :)

Do góry