reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Aisha wizytę mam dopiero 11.02 jeśli bedę czyła się gorzej to zadzwonie do mojego gina...z 1 ciąży pamietam to rozciąganie, nie było przyjemne, to dziwne uczucie napięcia, szarpnięcia przy kaszlu czy kichaniu itp...teraz mam tak samo.

reklama
Mnie wszystkie bóle dopadly po 20 tym tyg. Ból pachwin pamiętam do dziś od kiedy się zaczął, jak wyszłam z przychodni po pobraniu na podwójny cukier, w ok. 23tyg, i mam go do dnia dzisiejszego :( w nocy kładę się raz na jednym boku raz na drugim bo biodra mnie bolą, a na plecach to już wogóle nie mogę leżeć, ból jest nie samowity podbrzusza, kręgosłupa i ciężko mi oddychać

Aisha mój gin mówił że to indywidualnie każda kobieta odczuwa...
To jest taki chwilowy ból, kilka sekund po trzyma i puszcza...kilkanaście razy dziennie tak mnie łapie.
Jak leżałam w szpitalu 2 tyg temu rozmawiałam z dziewczyna i miała tak samo...

Na pewno każda kobieta inaczej przechodzi. Ale uważaj na siebie!

Olucha plan porodu nie jest wymagany. Ale jeżeli zależy ci na czymś konkretnie to warto napisać, bo muszą w szpitalu twoja wole uszanować.
Ja np dałam zapis ze gdyby cokolwiek się działo mają robić cc. No i ze chce leki przeciwbólowe itp. I zw cokolwiek by chcieli robić to maja mnie infomowac po co na co i Dlaczego.

Staram sie nie panikować i "wsłuchiwać" w każdy ból i ukłucie...wiadomo że przejmuje sie kazdym bólem i gdy coś mnie niepokoi dzwonie do mojego lekarza i albo uspokaja mnie przez tel albo tak jak było niedawno kaze przyjechać zaraz na wizyte...

Justka staraj sie odpoczywac jak najwiecej! A gin przepisal Ci cos np luteine lub duphaston? Mnie na poczatku ciazy troszeczke bolal brzuch i dostalam luteine dla spokojnosci ;)
Psychicxnie to bardzo mi pomoglo i fizycxnie pewnie tez!
Ponoc nie ma ciazy bez bolu brzucha wiec nie ma co panikowac ale wsluchiwac sie i obserwowac trzeba obowiazkowo!

Plan porodu to dobra sprawa- ja sobie przygotuje jutro ;)

Olucha ciagle nie daje mi spokoju Twoja sytuacja. Mialas tyle terminow porodu i jeszcze Cie trzymaja? A jak masz w karcie ciazy? 1 luty?
Aisha ma racje - nastepnym razem niech Ci na pismie dadza odmowe. Moze sprobuj jeszcze w innym szpitalu sie skonsultowac. Dlaczego wlasciwie ten szpital wybralas? Twoj gin tam pracuje?

On juz niestety nie, ale jego kolega. Nie bede nalegala na tą cesarkę, niech się dzieje co chce.Już mam dosyć tego.
w karcie ciąży mam wpisane 6 luty z usg z 6tygodnia, ale z usg z 13 tygodnia mam 1 luty. A terminu z miesiaczki nie biorę już pod uwagę. Miałam robione usg w terminie z miesiączki, to lekarz napisał że ciąża młodsza o 3 tygodnie. Także ten luty biorę pod uwagę.
A teraz mnie bóle łapią, i do wc latam jakby mi się za przeproszeniem kupę chciało :/ ciekawa jestem czy rozpoznam te właściwe skurcze :/

reklama
Dobry :)

Olucha trzymam kciuki zeby to juz sie działo :) [emoji110][emoji173]️[emoji110][emoji173]️[emoji110][emoji173]️[emoji110][emoji173]️...

Ja wczoraj o 21 padłam taka zmęczona bylam ...

Miłego dnia dziewczyny :)

Do góry