reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Madalena w Niemczech ..., i tu wczesnie do pracy nie moge :p
M sie małym zajmie i pozniej zobaczymy co z praca bedzie , narazie roczne rodzicielskie dostanie :) a potem kto wie :)

reklama
Karina musisz kochac swoja prace :-) ja moja tez uwielbiam ale ciesze sie ze bede mogla byc z synkiem dluuuugo w domku. Podobnie jak Aisha myslalam ze w domu to bedzie nudno i co ja bede robic a zlecialo mi tak szybko jak bym na chwilke na urlopie byla.
Gdyby to maz byl z synkiem to ja bym chyba umarla z zazdrosci ;)
Juz teraz wydaje mi ze rok to za krotko ;-)

tak u mnie ok, skurczy nie ma, chociaż mnie łapią czasem szczególnie po zrobieniu siku, łapie mnie ból jak na okres plus ból krzyża :/ dostałam też skierowanie na usg ale dopiero na 9tego lutego :/ a następne ktg w czwartek. Lekarz mówił że plan jest taki że próbuje sama a jak nie będzie szło to wtedy cc. O ile na niego trafię, bo znów dziś mówiły położne że dziś na porodówce nie ma miejsc i będą odsłyać także mam w pogotowiu inny szpital, ale tam będę musiała opowiadać od nowa o co chodzi. No ale trudno.
madalena a ten czop to czytałam że może być przezroczysty, ja miałam krwisty ale to też ok jest.

Madalena oby się z tą pełnią spełniło bo oszaleję. Jutro wizyta. Jeżeli okaże się że nadal nic porodu nie zapowiada to chyba mnie szlag trafi.
Młody dziś mało aktywny, pobudzam go pukaniem i rodzynkami w czekoladzie. Boli mnie od nocy jak na @, ale skurczy brak. Za to teraz mam jakieś napady gorąca. Mąż pod kocem a ja się wietrzę w topie na ramiączkach....
Olucha ty będziesz tego 9tego już 8 dni po terminie, nie pozwól się wyrzucić ze szpitala! Zrób awanturę gdyby cię znowu chcieli do domu odesłać i niech ci na piśmie dadzą dlaczego cię wypuszczają i że nie widzą żadnego zagrożenia. Bo ja patrząc na przypadek tej kobity z Zabrza idę najpóźniej 1dzień po terminie do szpitala i mówię, że bez dziecka nie wychodzę!

Hej Kinderniespodzianki :)
Czekam i czekam na jakies wiesci o dzieciaczkach a Wy nie chcesie sie rozpakowywac...;-)
Jak ja bym chciała byc juz byc na tym ostatnim etapie...u mnie dopiero poczatek i to kiepski bo ciagle niezbyt sie czuję a na dodatek od kilku dni czuje ciągnący ból w podbrzuszu, to na pewno macica sie rozciąga.

Olucha nie rozumiem jak moga dawac Ci skierowanie az na 9 lutego?!?!?! Z tym brakiem miejsc to straszne... ale na to nikt nie ma wplywu. Mam nadzieje ze wszystko sie ulozy :-) w -wie to sporo szpitali jest wiec w domu nie urodzisz ;)
Jesli chodzi o macierzynski to w moim przypadku jest tak - jestem na umowie o. prace a Zus od pazdziernika sprawdza moja poprawnosc zgloszenia i nie dostaje pieniedzy jeszcze wcale. Szykuje sie na sąd - ponoc sprawa jest wygrana ale samo czekanie na decyzje mnie dobija.

Rurka nie ma neta przez dwa tyg, ale ja i Olucha mamy jej nr tel, to będziemy pisać jak coś.
Justka jak boli to się połóż najlepiej na chwilę. Kiedy masz jakąś wizytę?

reklama
Ja mam kontakt z rurką smsowy bo napisała że nie ma dostępu do neta, może za tydzien do nas wroci.
W tym szpitalu slyszalam jak do innej babki mowili ze jak się jest 8dni po terminie to przyjmują wtedy.
No tylko taki mi termin dali na 9 luty dopiero :( więc nie wiem czy skorzystam z niego. Szkoda bo chcialabym wiedzieć co i jak, ile wazy.
aisha mi też jakiś gorąc dokucza, musiałam się przebrać właśnie ;) jakoś tak mi duszno

Do góry