reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Ja mam straszne wzdęcia, tak mnie rozsadza brzuch musiałam espumisan wziąść :/
aisha teraz ja mam jakiś efekt mokrych majtek, nie wiem. Wybrałam się dziś na spacer po schodach, może coś się zacznie w nocy...

Diewczyny a wy tez sie boicie porodu i powikłań? Ja czasem jak usłysze historie podobne do tej ostatniej o martwym dziecku to wpadam w jakaś panikę :( z reguły nie ufam lekarzom i chyba to moj największy problem...
aisha ja tez wcinam paczki i drożdżówki :) staram sie nie ulegac zachciankom ale czasem oprzeć sie nie moge..
olucha nie martw wie mezem, mysle ze jak urodzisz bedziesz miała daleko jego zachowanie bo oddasz sie dziecku, a jak sie nie zmieni to kopnij go, zasługujesz na faceta kory cie bedzie szanował..
ja bardzo rzadko czuje ruchy, to 22 tc a czuje moza raz na kilka dni;( lekarz mi powiedział ze to wina mojej nadwagi...

Jeraha mnie czasem paraliżuje strach o porod i o to czy wszystko będzie ok. Dla mnie najważniejsze w tej chwili by dziecko było zdrowe.

Owszem przy nadwadze można słabo czuć ruchy,ale uwierz mi,że ja mam większą nadwagę a czuje doskonale, czasem przez kilka godzin. A jak ma czkawke to skacze mi brzuch jak szalony. Z tym ze takie ruchy czuć później, ok 7mca.

Mysle ze pierwsza to nie - Tobie odchodzi juz tez ten czop no a Olucha sie pozeganala z czopem juz dosc dawno temu :-) czytalam teraz ze to nic nie znaczy i nie ma co sie nastawiac. Tak czy inaczej fajnie ze cos sie dzieje :-D

Jeraha ja sie samego porodu tak nie boje , bo wiem co mnie czeka ..., ale wiecej mam obaw czy z dzieckiem bedzie wszystko ok ..., juz raz to przerabiałam wiec proszę Boga o zdrowe dziecko ...

Madalena no to juz tuż tuż :)

Wyspalam sieeee :-D ale super!!! Aisha mam nadzieje ze Ty tez spalas i sie wyspalas!

Jeraha tymi ruchami to sie nie przejmuj narazie. Masz pelno ruchow ktorych nie odczuwasz. Ja czasami odgladam program "ciaza z zaskoczenia" na tlc i tam babki nie wiedza ze sa w ciazy i przez 9 miesiecy nie czuja ruchow bo np dzidzia w lozysko kopie ;-) takie pewne i dosc regularne ruchy to powinny byc od 28 tygodnia wiec jeszcze jest czas.

reklama
Do góry