reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Tylko ponarzekalam na siebie i swoje lenistwo to od razu duch robotnosci we we mnie wstapil ;-)
Budyniu to ja nie lubie od przedszkola ale zauwazylam ze ciazowe zachcianki mnie dopadaja teraz na sam koniec :-) co prawda to moja pierwsza ciaza i wogole jest inaczej niz sobie wypbrazalam ale ciazowych zachcianek spodziewalam sie przez cala ciaze a nie na finiszu ;-)
Wracam do sprzatania :-D

reklama
Czesc Dziewczyny, ale Wam fajnie ze na zwolnieniu jestescie..ja mam tyle roboty w tygodniu ale w weekendy odpoczywam ile moge plus ew to co trzeba zrobic ,czyli sprzatanie, duze zakupy zarcia itd...Przez to pokoj dziecka nie ruszony, tylko zwozimy rzeczy i wszystko jak stalo tak stoi, nie ma kiedy...moj maz tez ostatnio na chorobowym byl i niezbyt sie czuje. Pewnie jeden z weekendow trzeba bedzie znalezc i zlozyc lozeczko, szafke, wyprac wszystkie posciele itd...z prasowaniem mam zaleglosci od poczatku ciazy, nie mowiac o czytaniu prywatnych zasubskrubowanych maili..nie ma kiedy, co dzien wieczorem tylko kanapa, nawet mi o kompie nie wspominajcie...eh, moze przed urodzeniem uda sie jeszcze wyzyskac jakis tydzien zwolnienia, zobaczymy...

Na razie szukamy z mezem jakiegos hotelu na grouponie, zeby po raz ostatni we dwojke jakos sobie odpoczac, w dodatku poczawszy od Walentynek, naszej najbardziej pamietnej daty, marzec to miesiac rocznicy slubu i urodzin meza...wiec okazje sa..nawet przyznam sie nieskromnie ze zamowilam sobie na ebayu bielizne seksowna, a raczej pizamke, jeszcze takich rzeczy na siebie nie wkladalam...ale potem moze juz nie byc czasu ani sil na uwodzenie meza :cool:

Dzis sie zwazylam i spadlo mi jakos 2 kg od grudnia, nie wiem nawet dlaczego, jem normlanie, nawet batoniki kupowalam w pracy ostatnio bo mialam chetki na cukier..nie wiem z czego to, w sumie to dobrze ale nic konkretnego nie robie procz unikania glutenu, jak przed ciaza. Dzis rano bylo 101,2, czyli i tak jakies 8-9 kg na plusie. Ludzie mowia ze nie wygladam na pocztek siodmego miesiaca, w autobusie nikt mi miejsca nie ustapi, a plaszcz ledwo dopiety :(

Aha, co do poziomu cukru to ciasto czy paczki podnosza go mniej bo maja procz weglowodanow tluszcz lub bialko (jak np sernik), ktore spowalniaja wchlanianie cukru do krwi, podczas gdy suchy chleb to czyste wegle...od razu sa przerabiane na glukoze i stamtad do watroby na glikogen, a stamtad na tluszczyk...Dlatego radzi sie cukrzykom zawsze jesc jakies bialko albo tluszcz do posilku weglowodanowego zeby cukier wchlanial sie wolniej (np orzechy do owocow albo kawalek sera/oliwa do warzyw jak marchewka czy burak itd)

Rurka, przytulam mocno, mam nadzieje ze lepiej sie czujesz

Karina: pisalas o tym kilka stron temu ale ja oczywiscie zawsze z opoznieniem bo w weekendy nawet nie wlaczam kompa...jestem ciekawa jakbys zajela sie np moim mezem jesli bym Ci dala znac...on zdecydowanie nie jest pantoflarzem i nie pozwoli sobie zeby ktos jakies sceny robil..ciekawe czy sa inne metody :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Agnella współczuję ze nie jesteś na l4 i musisz do pracy w 7mcu chodzić.
Ja to bym klientom głowy poodgryzala :)
Pochwalam chęć wyjazdu. Ja żałuję że ostatnio byliśmy jak byłam w 5mcu. Później remont, szykowanie wyprawki i tak przyszedł grudzień. A teraz to już strach się ruszać.
Ale planujemy jak mały będzie miał jakieś 3mce i będzie grzeczny wyjechać na kilka dni na urlop :)
Seksowne halki mam, nawet dwie, tylko teraz się z brzuchem nie mieszcze :)

Rurka co tam u ciebie?
Olucha zaspokoilas chęć na KFC?

No tez bym chciala ale musze miec powod jakis, na razie czuje sie dobrze, cukrzycy nie ma, cisnienie dobre, apetyt jest, tylko ta anemia ale to nie wystarczy do zwolnienia :( Nawet jak rzygalam kurna w pierwszym trymestrze to przychodzilam tu , moze 10 dni w sumei dostalam. A szkoda...jak jestem w domu to mniej jem bo wiecej spie i waga w dol leci, a w pracy wiecznie cos podjadam :no:

A hoteliku nie moge sie doczekac bo wrocily mi wspomnienia jak maz mnie podrywal, znalazlam nasze rozmowy na skypie, jako ze wtedy bylam jeszcze w Polsce na stale i zanim sie do Irladnii przenioslam, widzielismy sie rzadko i tesknilimy jak cholera, ach, zeby on takim romantykiem sie znow zrobil to bym chyba umarla ze szczescia :tak: Juz nie mowiac o tym ze majac jego slowa z wtedy w pamieci, te komplementy, mam ochote go po prostu obskakiwac, przytulac, calowac codziennie :D Nie wiem, normalnie zmiana o 180 stopni...On uwaza ze oszalalam :D ale coz mowia ze to hormony takie sentymenty wywoluja. I pomyslec ze mieslismy kryzys 3 lata temu i chcialam odejsc i calkiem zapomnialam ze taki byl...az mi te wspomnianiy wywolaly zal ze bylam taka wtedy niedobra i pokazywalam pazury.

A koszulki nocne to w xtra duzych romziarach zamowilam , np taka:
Plus Size Sexy Lingerie Sleepwear Ruffle Nightwear Pajamas Babydoll Mini DRESS | eBay

albo taka:
Women Sexy Lingerie Bow Front Padded Underwire Polka Dot Mesh Babydoll Set S-3XL | eBay

nie wiem czy sie otworza linki :(

Jak widzicie po pare funtow sa tylko :) Przyznam ze kupilam jeszcze dwie inne, takie juz w stylu bardziej przykrytych koszulek, jesli was interesuja :D

No a czuje sie na tyle dobrze ze jesli dzidzia nie kopie, a mnie nic nie boli to czuje sie jakbym w ciazy nie byla...:D Nawet zgaga zelzala ostatnio. Wyprobowalam sposob szwagierki, trzeba zjesc po posilku takim ktory wywoluje zgage (czyli u mnie np wszystko co ma pomidory, zwlaszcza sos do spaghetti) zjesc zielone jablko, ale nie to takie kwasne pryskane i sztuczne, tylko np Golden Delicious. wyprobowalam i nawet po spaghetti nie mialam zadnej zgagi! Czulam jakby sie 'dobijala' ale potem e 'schodzila w dol' dzieki temu jablku! Tez sie zdziwilam jak mi to powiedzialam ale stweirdzilam ze nie zaszkodzi sprobowac...dzieki temu ostatni raz Rennie bralam z miesiac temu :D

Ostatnia edycja:
No ja miałam silne bóle podbrzusza i pleców od siedzenia po 8h przed.kompem. I lekarka sama kazała mi iść na l4.

Koszulki super :) ja kupuje na kontri.pl choć to co wysłałaś tańsze.

Mój mąż przed ślubem był mega romantyczny. Kwiaty,prezenty,lisciki itp.
A teraz to od roku kwiatów nawet nie dostałam i mi czasem smutno z tego powodu.
A jego.argumenty ze przecież ponad 8 lat jesteśmy razem to głupota.
Akurat teraz powinno się podtrzymywać związek! Ja.mu często zostawiam karteczki i lisciki na ekspresie do kawy :)

reklama
Hej Dziewczyny...dawno sie nie odzywalam bo te początki ciąży to dla mnie masakra...niby nie wymiotuje ale źle się czuje...brzuch mnie pobolewa, byłam w szpitalu na badaniach...Pierwsza ciążę znosilam 100 razy lepiej do 4 m-ca pracowalam a teraz już na zwolnieniu...juz nie mogę się doczekać kiedy się lepiej poczuje a to dopiero 9 tc :-(

Do góry