reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Niestety nie urodziłam wczoraj. Mam już dość. Ta końcówka jest okropna. Do tego jeszcze doszły mi mdłości i poranne wymioty :(
Normalnie jak.w pierwszym trymestrze!
Ma któraś tez tak?

reklama
Ta koncowka jest straszna. Ja juz od 2 miesiecy jestem przekonana ze zaraz urodze (przez moj pobyt w szpitalu) a okaze sie zapewne ze urodze po terminie... mdlosci jako takich nie mam ale kilka razy wymiotowalam jak mlody mi uciskal chyba na zoladek, zgaga natomiast wraca co.chwila- no coz musimy wytrzymac.
Aisha materialy sa rewelacyjne - dziekuje!!!
Ps te poranne mdlosci/wymioty to moze byc zwiastun.

O zgadze nie wspomnę. To już dla mnie norma od 8mca. Do 7 były wymioty, później zgaga. A teraz znowu wymioty:(
Mi na zgagę pomaga gaviscon w płynie. Ma jedną zaletę - działa praktycznie natychmiast,
Madalena nie ma za co - ja jestem z tej szkoły bardzo zadowolona. Położna była super i dawała mnóstwo życiowych porad. A jej materiały to jak pismo święte teraz:)
Mdłości owszem mogą być przepowiednią porodu. Tyle że ja kurde mam już od 10dni te różne objawy - skurcze, czyszczenie organizmu, niepokój itp. Tylko jakoś się akcja rozkręcić nie chce.
Jutro wizyta, zobaczymy co lekarz powie.

Cała prawda o macierzyństwie...:)

Załączniki

• 10431549_10200302080631884_1105971320906513800_n.jpg
    10431549_10200302080631884_1105971320906513800_n.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 40
Mi jednak też jakoś nie dobrze jest, od wczoraj :/ dziś byłam u internistki z tym gardłem, powiedziała że na szczęście wirusowe i antybiotyk nie bedzie potrzebny. Takze tantum verde i *spam* pozostaje. Mi ten gaviscon nie pasował, zapomniałam spytać co mogę innego brać :( natomiast dowiedziałam się że espumisan mozna, bo i jakies wzdecia mam :/
nie mam na nic siły, nie mam siły łazić, jutro jadę na ktg do szpitala. Mąż nawet zadowolony z pracy, ale czeka na telefon czy został przyjęty...
Już bym się chętnie zajeła dzieckiem bo nudzi mi się w domu ;) już kilka miesięcy siedzę na zwolnieniu. Poza tym byłoby lżej bez brzuchola.

Można też renni. Ale zanim renni wycyckam to gaviscon juz działa.
Tez od września.jestem na l4.
Czytam sobie po raz nty kryminały Chmielewskiej i jakoś leci :)
No i przeglądam podręczniki o niemowletach.

Ciekawa jestem czy extremalne lenistwo jest objawem porodu ;-) dzis tak bardzo nic mi sie nie chce ze az sama soba jestem przerazona. Musze sie wziac w garsc bo az wstyd miec taki balagan! Poza tym musze zrobic obiad i napisac pismo do Zus... a chce mi sie tylko siedziec i gapic w tv.

reklama
Do góry