reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Czesc dziewczynki

Ciesze sie ze taki temacik powstał :-)Otuż do najchudszych kobietek nie naleze:-DPrzed ciaza schudlam 23kg na diecie dukana która stosowalam 6 miesiecy , zaraz po tym dowiedzialam ze jestem w ciazy,szczecia bylo co nie miara:-)I sie zaczelo : normalnie zaczelam jesc -pozwolilam sobie za bardzo z 63kg (ciezko zapracowanych) doszlam do 83kg:szok:a dopiero doszlam do 29,tc co bedzie dalej nie mysle.
Jeszcze na dodatek mam cukrzyce ciążowa ,wydaje mi sie ze lepiej bo chociaz malenstwu dostarczam samych witamin a nie pustych kalori:eek: jestem pewna gdyby nie ta dieta cukrzycowa, to 30kg na plusie bym miala ok 100 bym wazyla;-)
Jestem z grubej kosci i mam bardzo duza tendencje do tycia po mamusi:-Dale dzieki bogu mam 1.70 wzrostu i tego tak nie widac.
FasolEwa - ja żyje ta chwila kiedy zaczne karmic słyszałam ,od wielu dziewczyn ze karmienie wspomaga odchudzanie ,tym bardziej kochana jak karmisz nie wolno spozywac tłustego,smażonego itd bo dzidzia moze dostac kolki itp:tak:wiec jest troszke wyrzeczen ,ale dla takiego malenstwa - to zadne wyrzeczenie;-)
Kłaczek- jestes niesamowita:-D u mnie to samo zamiast chodzic to juz sie turlam , a gdzie koniec ciazy:-Da co jest najgorsze to chodze jak pokraka!!! o wszytko sie potykam,normalnie jak "słon w składzie porcelany":-D
Ogólnie dziewczyny musze sobie kurtke kupic na jesien -zima bo sie w nic kompletnie sie nie dopinam!!!! widzialam na allegro za 119 zł bylam H&M ale ceny z kosmosu i nic ciekawego
Co myslicie?
Jesienny Wełniany Płaszcz Ciążowy roz. L granat (1818737691) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ostatnia edycja:
reklama
Kurcze zazdroszcze wam dziewczynki,że znacie płeć dzidziusia, u mnie nadal nic zostaje mi ostatnia nadzieja po 10 października ide na usg pewnie jedno z ostatnich (31 tc) jak teraz nadal bedzie kijowo widać dzidziaka to ja juz nie wiem...
Dzisiaj się wazyłam i po tygodniu na diecie cukrzycowej schudłam pół kg więc na razie w bilansie przytyłam 2,5 kg no i cóż z tego jak na usg nic nie widać :-(
Tak szczerze to ja mam dość już ciąży tego,że ledwo człowiek chodzi i ten ciagły ucisk na pęcherz, ale wiem,że jeszcze ok 11 tyg. i dzidziak przyjdzie na świat i to mnie podtrzymuje na duchu :)
pozdrawiam

Misia, taczki na szelkach - wyobraz sobie - zakladasz sobie szelki na ramiona, wrzucasz bulwe na taczki i pchasz je przed soba, a bulwa jedzie zamiast Cie ciagnac w dol i obijac o kolana.
Phelania, co to jest 83kg? Pomijajac wszystko, to na diecie cukrzycowej utyc nie utyjesz. Niee... Miescisz sie w L?? Chcialabym. Co do diety przy karmieniu - nie stosowalam nigdy, jadlam wsio, wlacznie z bigosami, tylko pilam herbatki. Dzieciatka mialy pierdy takie, ze stara rura by sie nie wstydzila, ale kolek nie stwierdzono.
Asia_l, 2,5kg wszystkiego?? Ide sie pochlastac. Co do plci, spokojnie... My wiemy bo akurat tak sie udalo, ale bralam pod uwage ze do konca nie bedziemy wiedziec i jakos nie uwieralo. Wazniejsze bylo, zeby ten drugi i ostatni scan wykazal ze wszystko mamy na swoim miejscu. Z reszta pani od scanu asekuracyjnie stwierdzila ze "wyglada na chlopca, ale to sie moze jeszcze zmienic".:-D Jak dla mnie zaden problem, poza tym ze zrobilam sweterek zdecydowanie pod chlopaka...

Ostatnia edycja:
Ja mam czas do stycznia. Na dzien dzisiejszy ubranka rozm. 20. Na ilosc x nie przeloze bo pewnie linijki by braklo. To sie king size nazywa, a spodnie kupuje kosmiczne - na d... nie z tej ziemi.:-D

Witam Mam na imię Monika . Gdy dowiedziałam sie że jestem w ciązy czyli w 4 tyg. ważyłam 110,40 kg. Teraz a jestem w 5/6 tygodniu waże 108,4kg. Jestem na diecie 1500 kalorii zaleconej przez diabetologa ponieważ juz mam cukrzyce ciążową i jestem na insulinie. Mam nadzieje żę urodze ślicza i zdrową dzidziew w maju bo termin mam na 28 maja.2012 r. Pozdrawiam

Moniaz35- Witaj , dobrze ze twoj Gin wczesniej zrobił badania na cukrzyce ciazowa i juz wiesz - to jest najwazniesze:tak:Zapraszam Cie na Watek https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...-ciazowa-i-zycie-po-niej-21291/index1627.html
sa tam dziewczyny które z checia pomoga jak bedziesz miala pytania.
Dobrze ze juz wiesz o tej przypadłosci - napewno z malenstwem bedzie wszystko ok:tak:

A ja chodze i szukam płaszczu na jesien - zima:angry:nic nie moge znalesc nie kupie za 200zł bo to bez sensu na jeden sezon ,taka chodze zła:wściekła/y:nic nie moge znalesc

reklama
Moniaz, podstawa to ze juz masz wrzucona dietke i cukier pod kontrola. Ty chudniesz!! No, i pieknie!

U nas zaczely sie jazdy z mojej wagi. Rajmund mi opowiadal dzis rano, ze do tej pory jak sie w nocy przeturlalam na niego, to pozbyc sie mnie nie mogl, bo to troche kanciate jednak bylo i proba przemieszczenia przypominala toczenie sledzia - plasko i na sztorc, plasko i na sztorc, a teraz to jednym palcem sie przetacza. Dzis u poloznej, pytana jak sobie radze z Clexane, powiedzialam grzecznie ze po raz pierwszy w zyciu cieszy mnie moj fat bo jest w co bic zastrzyki. Rajmund przy umawianiu nastepnego terminu stwierdzil ze przydzwigac mnie nie da rady, ale moze przyturlac. Zauwazylismy, ze wszelkie manewry zaczynaja przypominac manewry TIR-em, a jeszcze troche, to zaczna wygladac jak manewry tankowcem na pelnym morzu - trzeba bedzie pilnowac na jaki kurs dziob (znaczy sie brzuch) sie kladzie. W razie problemu mam obiecana lornetke. Poza tym wszyscy zdrowi.:-D

Do góry