reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

ja teraz jestem w 34 tygodniu - nie wiem jak to zleciało ale migiem. Co do cukrzycy to u mnie nie dawała objawów poza tym badaniem chyba bym jej nie wykryła. Myślę, że takie poważne objawy to mogą być przy bardzo wysokim cukrze.
Ja na diecie cukrzycowej nie przytyłam nic od początku ciąży - najpierw przybyło mi ok 4-5 kg ale po wprowadzeniu diety spadło mi właśnie tyle więc wynik mam 0 kg ;) mam nadzieje że tak będzie do końca, chociaż coraz częściej mam zachcianki. Przez całą ciążę nie miałam a teraz mi się zaczyna w ostatnim miesiącu.

reklama
Agnella te badania na cukrzycę są obowiązkowe tylko w Polsce. Wiec może cię ominą.
Madalena super ze trzymasz wagę. Ja w 34tc miałam +8kg ;(
Ale skoro.diety trzymać nie musze to nie trzymam i takie efekty są.
Choć myślę że większość to woda bo jestem spuchnieta strasznie. I nikt nie wie dlaczego. Ehh

No ja jestem troche jednak na plusie, jakies 9 kg, ale wiem tez ze duzo w tym wody ( w pierwszych kilku tyg. nie moglam prawie jesc i niewiele pilam a przybylo mi 3 kg i 'nagle' musialam zmienic rozmiar spodnic na wiekszy, bo zwlaszcza biodra i uda ' spuchly'). Madalena, a moglabys napisac Twoj przykladowy jadlospis na 1-2 dni? Szukalam niby po necie ale to tylko teoria co tam podaja, a chcialabym wiedziec co naprawde ludzie jedza, czy sie scisle trzymaja tego i jak to dziala. Co np jadlas Ty ze tak ladnie Ci zeszla waga :)

Zapytalam jednej kolezanki tutaj, ma dwojke dzieci, jest normalnie szczupla ale w pierwszej ciazy przytyla 30 kg (potem wszystko zeszlo) i synek wazyl 4.5 kg. Nie zrobili jej wtedy badania na cukrzyce, ale jak zaszla w druga ciaze to zrobili wlasnie dlatego ze za duzo przytyla w pierwszej ciazy i dziecko urodzilo sie wtedy za duze.

Hejka :)
Czasu nie mialam na pisanie ...
Ja juz 10,9 na plusie - 26tydz1d dzisiaj :p
2 bylam na wizycie , mały ma 951 gram .., główka na dole była .., tak wszystko ok. Od 2 tygodni mam bóle , tak jakby szyjka bolała , ale mam 4 cm -lekarz sprawdzał. Przy przekręceniu sie w wyrku tez boli. No ale taki urok tej ciąży ...
Glukozę mam w czwartek na 13 i nie musze byc nadczo ..., lekarz mowi ze trzeba tak zeby zobaczyć po jedzeniu jaki wynik jest, jesli wyjdzie źle to go musze wtedy powtórzyć i wtedy chyba nadczo. ... Zobaczymy :)

Marcia śliczny synuś :) ❤️❤️❤️❤️

A To moj Kubuś:

ImageUploadedByForum BabyBoom1420572734.109986.jpg

Normalnie lepsze fotki sa , ale trafiłam do gorszego gabinetu ...

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1420572734.109986.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1420572734.109986.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 49
Karina fajna fotka ja z Krystianem tez mam kilka fajnych a to co cie kuje to moze spojenie sie rozchodzi ja tak mialam po porodzie wszystko wrocilo do normy .
trzymam kciuki za glukoze &&&&

karina Kubuś cudny!!!!! ale jak fajnie uż mozna zobaczyć rysy twarzy no nie?
dobra muszę ta naszą listę zweryfikować pamięta któraś którego urodziła bzium bzium?? i imię maluszka? bedę musiała poszukać...

reklama
]NASZE TERMINY PORODÓW:-)

LUTY

oluchapoducha - 6 luty

Aisha272 - 6 luty
Madalena_82 - 16 luty

MARZEC
rurka - 14 marzec

KWIECIEŃ
karina34 - 13 kwiecień
agnella2 - 28 kwicień

MAJ