reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

Olucha co do laktatora to nie wiem, wydaje mi sie ze w szpitalu sa .., bynajmniej w Niemczech tak jest.

A tak to Rurka napisała to samo co ja myśle :)

reklama
A jak tam w ogóle wasze diety? Wiem, że część z nas jest na diecie dla cukrzycówek.
U mnie waga zatrzymała się 3tyg temu na +6 i się tak trzyma.
Bez diety, ale staram się jeść zdrowiej, więcej owoców i żadnego podjadania w nocy.

ja też bez diety jestem. Przytyłam 9kg.
bolą mnie pachwiny jak chodzę i czuję taki ucisk na pęchęrz i wydaje mi się że ciągle chce mi się siku.
kupiłam sobie koszulę w ciucholandzie, za 14 zł ;) na bazar nie chciało mi się jechać, za daleko, a muszę być blisko tam gdzie jest wc ;)

Ja tez duzo sikam , ale pozniej bedzie jeszcze gorzej :(
Mam nadzieje ze nie bede miec tak mocnej zgagi jak przy Emily , bo nudności mislam tylko wtedy w 8 miesiacu :p

Oj tak w nocy to i ja ciągle wstaje ;) zgagi jakoś nie mam, na początku ciąży mnie trochę męczyła.
Karina a jak jest z tym zakładaniem cewnika, boli? On sam odciąga mocz czy poprostu robimy siku a ono leci przez tą rurkę do tego woreczka? Może głupawe pytanie ale dla mnie istotne ;)

Nie pamietam zeby bolało , a sam odciąga mocz nic nie czujesz ze musisz siku czy cos ..., uczucie jakbyś była wysiusiana :p

Oj skąd ja znam to wstawanie w nocy :) ja też ciągle wstaje - a dziś wyjątkowo tylko 2 razy :D wyspałam się jak nie wiem!!! Coraz częściej myślę o porodzie - czy podołam? ale z drugiej strony jakie mam wyjście? Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej i mój maluszek waży już 1600 :) bardzo się cieszę że to już taki konkretny dzidziuś. Po wyjściu ze szpitala wpadłam w zakuposzał ;) wcześniej nie miałam nic dla młodego (żeby nie zapeszyć) ale teraz bałam się że szybciej urodzę i nie zdążę na zakupy. Jednak to moje pierwsze dziecko i nie chciałam zostawiać wszystkiego mężowi. A jak u Was przygotowania? macie już wszystko gotowe?

reklama
Ja dziś też tylko jakieś 4, więc jestem meega wyspana:p Poród to dla mnie temat, przez który często nie mogę spać, taki ogarnia mnie strach. Ale z drugiej strony jakoś wyjść musi:)
Obawiam się wcześniejszego porodu, więc mam już wszystko. Wczoraj odebrałam wózek (choć miał być wg sprzedawcy dopiero po świętach), powoli zaczynam pakować torbę. Zostały mi do kupienia tylko klapki i pieluch tetrowe.
Wolę mieć wszystko gotowe;)

Do góry