reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Aisha przykro mi :-(
Ile ważysz ze myślisz ze nikt by Tobie nie pomógł?
Ja od wczoraj z jedzeniem uważałam i juz mam -700 gram :-) yupiiiii . Ale dalej bede uważać zeby chociaz te 5 kg zgubić co przybrałam teraz ...

Ja nie bede karmić piersią ..., w pierwszej ciazy bardzo chciałam, ale wszystko potoczyło sie całkiem inaczej. Teraz poprostu nie mogę, mam blokadę w głowie ... Wiec co do diety nie wiem, ale napewno jest duzo możliwość dla karmiących :-)

Ostatnia edycja:
reklama
aisha biedaku to miałaś przejście.... mam nadzieję, ze noga szybko się wykuruje. ..

a co do diety to już pisałam, że po porodzie wszystkie sie za siebie weźmiemy! :tak::tak: ja też już przytyłam pewnie ze 4-5 kg a to dopiero 16 tc!!!! dwa tygodnie temu miałam 3,5 na plusie... i to tak na oko... noo ale jakos damy radę będzie dobrze!!!

Dziewczyny ja jestem dopiero w 5tyg i 5dniu ciąży waze 103, doktorka zabroniła mi przytyć do końca ciąży mam ważyć tyle ile teraz. Na straszyła mnie ze cięcie cesarskie gdybym musiala mieć robione to ryzyko w cięciu i w gojeniu się... Masakra. Wam też lekarze tak mówia? :(

Hej Ewelina, Ci lekarze tak gadają bo boją się wykonywać operacji na osobie grubszej/grubej, czasem oglądam na tlc taki program porodówka (zagraniczny), ile tam jest grubych babeczek i nie słyszałam aby tam ktoś komentował ich wagę, bo u nich to codzienność a u nas w Polsce Ci lekarze są fatalni bo najprościej jest im powiedzieć proszę schudnąć i tyle. Ja się spotkałam tylko z komentarzami podczas usg, że nic nie widać bo jestem za gruba itd. Lekarz mi nic nie mówił, ja sama powiedziałam że za dużo ważę a on na to jesteś jaka jesteś i tyle.

Dziewczyny ja jestem dopiero w 5tyg i 5dniu ciąży waze 103, doktorka zabroniła mi przytyć do końca ciąży mam ważyć tyle ile teraz. Na straszyła mnie ze cięcie cesarskie gdybym musiala mieć robione to ryzyko w cięciu i w gojeniu się... Masakra. Wam też lekarze tak mówia? :(

Moja lekarka wręcz przeciwnie - powiedziała żę mam się absolutnie nie odchudzać, tylko jśćt zdrowo i częściej. Co do cc to otyłość nie jest powodem robienia CC, tylko wielkość płodu i jego ułożenie. Najlepiej zmień lekarza, bo lekarz który gada takie głupoty nie jest wart uwagi.

reklama
Mi o co mówiła ze względu na to ze mam za wysokie ciśnienie to ewentualność gdyby moje leki nie pomogły. Ale liczę na to ze będzie dobrze. No nie jest łatwo tyle ważyć bo człowiek jest traktowany jakoś nie miło często...

Do góry