reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Czesc kobietki!

witam nowe kolezanki :-)

ja mam niestety coraz mniej czasu przez to ze maly coraz wiecej czuwa i bywa marudny nie wiem czy nie zaczynaja sie kolki bo czasami ten placz jest taki bezsensowny tzn jest nakarmiony, przewiniety, wykapany, bekniete a on zaczyna mocno plakac i ani lezec ani w pionie trzymanie nie pomaga itd wiec jak mam chwile to lece chociaz obiad ugotowac bo Pati przychodzi glodna jak wilk ze szkoly.

co do badan to byla polozna pobrala probki jeszcze raz i wyslalam do wawy i teraz czekanie trzy tygodnie na wyniki.

pozdrwiam was cueplutko i trzymam kciuki za staraczki, zaciazone i te ktore juz maja maluszki przy sobie :-)

Czesc dziewczyny .My z mezem zalamani bo stracilismy wczoraj prace:szok:i staranko trzeba przelozyc a nadodatek okres mi sie spoznia .Marcia to pewnie kolka pojdz moze do lekarza buziaki dla was .Reszte kolezanek pozdrawiam

Dziewczyny, a czy któraś z Was dużo schudła podczas pierwszych miesięcy ciąży? jestem w 15 tygodniu a mam 13 kg mniej na wadze :< Fakt jest faktem, że zmieniłam nieco dietę (zaczęłam jeść więcej nabiału którego wcześniej nie tolerowałam, jak jogurty itp), jadałam częściej ale mniej no i miałam również przygodę 5 dniową w szpitalu gdzie karmiono mnie wodą i mlekiem :wściekła/y: ale już jadam w miarę normalnie, w miarę rozsądnie i staram się korzystać z każdych grup żywieniowych tak aby maluszek wszystkiego "spróbował" i wszystkiego miał pod dostatkiem ;-) Mimo wszystko waga spada :< Na początku się cieszyłam, że nie idzie w górę, ale aż 13 kg w 4 miesiące? Martwię się nieco co będzie dalej :( Jak to u Was wyglądało?

Cherie a z jaka waga startowałas? Często jest tak ze my - duże kobietki - chudniemy w ciąży bo dzidzia czerpie z naszych zapasów. Ale masz rację - 13 kg to sporo. Co na to lekarz?

hejka
mi sie wydawalo, ze troche przytylam bo ostatnio jem wiecej i troche slodyczy podjadam,Dzis mialam wizyte ,powiedzialam, ze chce sie zwazyc ale waga nie dziala potem asystentka wezwala mnie do innego gabinetu zebym sie zwazyla a tam niespodzianka - 4 kg od startu.13kg to duzo co na to lekarz ?

katrina86 kurde jak Ty to zrobiłaś, że schudłaś? ja od początku ciąży mam +3,5 kg :-( ale właśnie zważyłam się przed chwilą i od ostatniej wizyty waga stoi w miejscu! całe szczęście, bo ostatnim czasy się sporo obżerałam. Mam nadzieję, że przyhamuję nieco z tym tyciem

Cherie 13 kg to bardzo dużo, choć moja ginka pewnie byłaby zadowlona gdybym chudła a nie tyła ;-) co na to Twój lekarz? jakie masz wyniki morfologii?
Faktycznie my te większe kobiety możemy chudnąć ale 13 kg to sporo
Moja przyjaciółka schudła jakoś przez pierwsze 4 m-ce ciąży 7 kg, potem przytyła tylko 3 kg, ale ona miała wręcz wstręt do jedzenia, co zjadła to zwracała :-( i wyniki w związku z tym nienajlepsze. lekarz na nią krzyczał, że chudnie, nawet w szpitalu trochę leżała, dawali jej tam jakieś kroplówki na wzmocnienie niby
Urodziła tydzień temu chłopca ponad 4 kg ;-) wszystko z małym dobrze, z nią też, poza tym, że miała cc i ciężko dochodzi do siebie :-(no, ale ta ciąża ją wymęczyła ostro
Ja w ogóle nie miałam mdłości czy wymiotów! wręcz przeciwnie - apetyt jak nie wiem co :-( eh modle się, żebym za dużo nie przytyła! w poprzedniej ciąży 12 kg na plusie! niby książkowo, ale jako osoba ze sporą nadwagą nie powinnam tyle tyć :-( lekarz jeszcze poprzedni, mówił, że maks 7 kg

reklama
gawit nie wiem jak to sie stalo. Wygladam na wieksza bo nawet mama na skypie m imowila,ze przytylam.Jak pisalam coraz czesciej zaczelam podjadac slodycze ale ostatnio w ogolexod poczatku nie mam zadnych zaparc ,poprostu przepraszam,ze to napisze ale wyprozniam sie niezle jakbym wypila 3 herbaty xenna czy cos takiego ,pozatym dzieki boguu mam apetyt na warzywa , owoce i jogrty tzw zdrowa zywnosc,Mam nadzieje, ze mi tak zostanie lub zeby duzo nie przytyc.

Marta
jak tan dzidzia sie chowa ? jak z ta kolka lepiej ?

Do góry