reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dziewczyny, jestem tu nowa i prawdę mówiąc zarejestrowałam się tylko po to, żeby się Was poradzić. Jestem w kropce: mam skończone 30 lat, całe życie jestem otyła, teraz ważę 125 kg. Ostatnie lata to ciągły efekt jojo. Nie udaje mi się schudnąć a czas leci. Czy myślicie, że ciąża przy takiej wadze nie będzie zbyt dużym ryzykiem? Nic mi nie dolega, okres mam jak w zegarku, trwający 3-4 dni, nigdy nie miałam żadnych bóli menstruacyjnych itp. Jedynym problemem jest powracająca nadżerka, ale moja lekarka nie zalecała żadnych zabiegów, jako że jeszcze nie rodziłam. Chcielibyśmy już mieć dziecko, ale boję się o konsekwencje zdrowotne i o reakcję lekarzy. Z góry dziękuję za rady
Ja waze 130+i mam nadcisnienie i niediczynnosc tarczycy i sie staramy z mezem o drugie dziecko moja gin nic mi nie mowila na tem mojej otylosci no wiadomo ze lepiej jak nie ma sie az takiej otylosci ale jakos mowi ze sobie poradzimy.Pogadaj se swoim ginem aby rozwial twoje watpliwosci .I witamy Ciebie w klubie:-)

reklama
Alvada mi tez gin nic nie mowil na temat mojej otylosci tak jak beacie, a ważę ok 120 kg :/ staram się już rok o pierwsze dziecko i nic :( Ja się boję że dostanę cukrzycy w ciąży, moi rodzice mają więc jestem też genetycznie nią obciążona :(
Ja też walczyłam i walczę ze swoją wagą i jakiś super efektów nie ma, ja uważam że jak ktoś ma skłonności do nadwagi/otyłości to zawsze będzie taki pulchniejszy. Ja mam po mamie. Jak się urodziłam to ważyłam 5 kg, i od zawsze jestem ta większa :/ Wiem że nie które większe mamy po ciąży stają się szczuplejsze niż przed ciążą, nic szczególnego nie robiąc, po prostu hormony inaczej pracują. Ja bym nie czekała tylko wzięła się do roboty :)
Powodzenia w staraniach życzę

Czesc dziewczyny!

lisisva faktycznie nie mam za bardzo czasu zagladac na forum.....kolki no coz podaje mu bobotic i jakby lepiej ale mamy inny problem, maly ma katar, jutro musze lekarza sciagnac zeby go osluchal bo mu zezi wszystko i ja tez sie przeziebilam na wczorajszym spacerze ...
pozdrawiamy was z Krystiankiem goraco i trzymam kciuki za was wszystkie :-)

Dziewczyny mam pytanie odnośnie usg 3/4D. Miałście w ciąży robione? ja spotkałam się z opinią, że u kobiet z nadwagą jest to kiepsko widać i szkoda kasy :-(

W tym miesiacu bede miala przyplyw gotowki i mysle by pojsc na takie USG. Na zwylym USG u lekarza nigdy nie bylo problemu by cos zobaczyc, zmierzyc... Mam nadzieje, ze na tym tez nie bedzie klopotu. :)

Cześć wszystkim:)
ja myślę, że powodzenie usg zależy wyłącznie od jakości sprzętu i chęci lekarza. A tusza to sprawa drugorzędna. Jak są na to środki to z pewnością fajna pamiątka będzie. Marcia z tego co pamiętam to była na takim usg:)

reklama
Beata to po cichu zaciskam kciuki. :)

Dziewczyny a co moze oznaczac taka sytuacja:
Moja siostra byla u lekarza tydzien przed spodziewana @, ot tak na kontrolnej wizycie. Lekarka po badaniu na fotelu stwierdzila, ze wszystko wskazuje na ciaze. Siostra na drugi dzien zrobila bete, to bylo 6 dni przed miesiaczka i wyszlo 1,2. Czyli malutko. Ale tak poczytalam i wychodzi,ze moglo byc za wczesnie na badanie. Jutro termin @, mamy watpliwosci czy ciazy brak czy niepotrzebnie sie nakrecamy ze bedzie maluszek.

Do góry