reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dorcia dzisiaj tak mnie spojenie nawala ze szok i coraz czesciej mam jakies takie kolki jelitowe, dzidzia uciska jelita i czuje sie taka pelna.
Ja wczoraj chocbym i chciala gdzies na impreze pojechac to bym nie dala rady i w cale z powodu spedzania sylwka w domu nie ubolewalam :-)
a jak tam u ciebie zacyna sie cos dziac..tzn jakies symptomy ciazowe ?

Beata nie chce ci tu wyrokowac ani odbierac nadzieji ale jak to trwalo kilka dni i normalna obfita miesiaczka to raczej to byla miesiaczka , a nie mozesz kupic gdzies na miejscu w aptece testu? Byloby szybciej niz czekac az maz wysle:tak:

reklama
Hejka ja w tej chwili jestem staraczka. Chcialabym do was dolaczyc. Ja mam 178wzrostu i waze okolo 104kg...:-(
I moje pytanko do was czy ktoras z was prowadzi jakiegos bloga o ciazy albo o dziecki? Bo nie moge znalesx ani jednego bloga kobietki troszke wiekszej zame chudzinu prowadza blogi a ja uwielbiammm je czytac:-)

Karla witaj i powodzenia w staraniach.......
chyba nikt od nas nie prowadzi takiego bloga ale moze sie myle:sorry:

Co tam u was dziewczyny? Smutno tu u nas nikt nie pisze...

Hejka!

Spóźnione życzenia wszystkiego najcudowniejszego w Nowym ROku!! :*
U mnie nic ciekawego więc nie ma co pisać,ale Was czytam, i się zaczęłam martwić bo coś Kłaczka dawno nie było... Ale mam nadzieje ze u Niej wszystko dobrze i po prostu nie ma czasu tu zaglądać
Marcia, jak tam Twoje plamienia,ustały? Udało Ci się zalatwić ten progesteron z zagranicy?

Pozdrówka dla wszystkich!

Akeake super ze sie odezwalas:-)
co do plamien to od konca listopada biore caly czas pregnyl zastrzyki i to jakos pomaga, co do progesteronu z czech to sie do nich dzodzwonilam, wyslalam recepty i maja mi wyslac za pobraniem ale przez swieta jeszcze nie dostalam przesylki a wiem ze odebrali przesylke ode mnie w pn przed wigilia.

a co tam u ciebie? Jak tam w pracy i jak ze starankami ?

W pracy nieźle, choć czasem mam dość i jakoś średnio mnie to kręci, dzieciaki czasem wkurzają itd.. Kasy mało, teraz jeszcze musiałam wziąć kredyt zeby zapłacić za kurs pedagogiczny i mam zawalone cale weekendy tez. Mąż dalej szuka pracy, bezskutecznie. Starać się nie staramy, no bo jak, skoro ledwo wiążemy koniec z końcem, zreszta chyba musimy poczekać do wakacji przynajmniej bo moze od wrzesnia dostane umowe na stałe. Poza tym dół mieszkaniowy,finansowy i dzieciowy też, bo już patrzeć nie moge na kobiety w ciazy,dzieci itd. Mąż za pol roku konczy 45 lat, obiecalismy sobie kiedys ze do tego czasu bedziemy juz rodzicami,zeby nie byl za "starym" ojcem.. a tu dupa,wiadomo jak sie maja plany do rzeczywistosci.

Miałam iść do gina na kontrolę, ale mnie nie stac,moze gdzies na nfz sie dostane,ale to nie bedzie "moj" lekarz.. Bo dziwnie jest,od wrzesnia nie biore metformaxu,niby wszystko ladnie bo okresy regularne jak na mnie,no i same bez luteiny, ale przez caly cykl mnie pobolewa podbrzusze,jajniki itd..i nie wiem czy to oznaka ze owulacje w koncu mam czy cos zlego tam sie dzieje. Chyba nastepny cykl zrobie z mierzeniem tempki zeby zobaczyc czy cos sie zmienilo.

Sie rozpisalam ;) Ale tyle u mnie. Mam nadzieje ze niedlugo dostaniesz ta przesylke :)

Buzka!

Witam wszystkie kobietki .Widzę ze tu smutki nikt praktycznie nic nie pisze.Ja czekam na tescior zobaczymy co wykaże po raz drugi jejku jak ja bym chciała być już w ciąży.A tak poza tym mam dosyc mojej pracy niby kasa dobra ale co z tego jak psychika siada no i tesknota za bliskimi .Jest to mój ostatni wyjazd do Austrii wole siedziec w Pl za 1200 zł i byc szczęsliwa z bliskimy .Pozdrawiam Was:-)

reklama
Do góry