reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

marcia30 oszczędzaj się kochana !
fasolka 35, fajnie, że maluda odważna i zaczęłą smarować na dwóch nóżkach :) moja nadal nie wstaje jeszcze na nogi, tylko klęczy przy szafie i steka, ale dupka za ciężka na razie :)
ania255 fajnie, że niania się sprawdza i odpowiada maludzie ;-) Moja póki co też chętnie zostaje u babci, chociaż po pierwszych dwóch dniach miała nocny kryzys i chciała się ze mną co chwilę w nocy bawić. Ale już jest w miarę ok, tylko nie może się przestawić ze spaniem. Wszystko się rozregulowało i cały dzień sobie odsypia o różnych porach :)
tigi ani się obejrzysz i już będziesz z wózeczkiem śmigac ;-)
akeake najgorszy wrzesień, żeby wejść w ten rytm i ogarnąć te wszystkie papiery, potem już będzie z górki ;-)

Ja jakoś weszłam w rytm i powoli odnajduje się w pracy. Chociaz w pierwszy dzień miałam kryzys. Jednak 1,5 roku siedziałam w domu praktycznie sama, bo M. pracuje do 18.00, młoda po treningach tez mniej więcej tak późno wracała i teraz na lekcjach nie mogłam się nieraz wysłowić ;-) dosłownie momentami brakowało mi słownictwa ;-) ale na drugi dzień już było ok ;-) wydobyłam z pamięci odpowiednie terminy ;-) hahaha ostatnio rozmawiałam głównie o pieluszkach, kupkach i obiadkach ;-) no, ale w pracy tych tematów tez mi nie brakuje, bo jeszcze 2 dziewczyny wróciły po macierzyńskim właśnie, więc możemy sobie powymieniać pieluszkowe doświadczenia ;-)

reklama
Sukkub, pochodź po komisach i sklepach i "pomacaj" - bo dla mnie te najbardziej popularne firmy w sensownej cenie były po prostu za ciężkie. my rozważamy bardzo wstępnie baby design lupo, ale np któryś mutsy też był dla mnie wygodny. resztą było mi ciężko manewrować - a szukam wózka ze sporymi kołami, ale w miarę lekkiego, bo przewiduję wyprawy krakowskim MPK i chciałam choć trochę kłopotu oszczędzić.

Ja jeszcze nie wybiegam tak daleko w przyszlosc chetnie bym juz zaczela wielkie kupowanie ale jeszcze poczekam. Z Patrycja chodzilam w ciazy w tym samym okresie bo mialam z nia na 30 marca termin i zaczelam kupowanie w grudniu zobaczymy teraz pewnie tez tak zaczne kupowac i styczniowe wyprzedaze juz nie moge sie doczekac :-)

Witam :-) zazdroszcze wam tych zakupów :-p:cool2: ja narazie szlaban mam dopiero na zime bo szafki sie młodej nie domykaja ;-)

Co do wozkow my mamy X-landera x-1 terenowy :-p;-):-D generalnie jest super , w spacerowce ma szerokie siedzisko wygodnie sobie młoda jezdzi zaden snieg,lesna droga czy plaza nie straszna :cool2: ale jest ciezkawy choc mi to nie przeszkadza bo nosic go nie musze po schodach ,jak jade gdzies autobusem to juz mam obcykane niskopodłogowce zeby sie nie szarpac i nie prosic :-p

Moje dziecie dzis roczek skonczyło kiedy to zleciało masakra :szok::-)

Taka byłam malutka a teraz taka panna jestem :-p

Zobacz załącznik 582085 1234142_588523784538187_1952479613_n[1].jpg Zobacz załącznik 582087

Załączniki

• 1234142_588523784538187_1952479613_n[1].jpg
    1234142_588523784538187_1952479613_n[1].jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 50
Fasolka 100lat dla Pati!!!! kiedy to minęło:szok::confused: My też mam pełne szafy, ale szlaban sama sobie narzuciłam :p

Sukkub ale czego oczekujesz od wózka? my mamy nówke za 889 zł :p z przesyłką, 3w1, wszystko odzielnie i sprawuje się mega dobrze :D teraz bierzemy na spacerówkę baby design ;)

Marcia gratuluję udanego USG ;) aj mi się chłopczyk marzy też :D do pary :p pamiętam jak sama czekałam na ten "bezpieczny" czas, żeby kompletować wyprawkę ;) a co do zakazu- u nas był zakaz na początku, a na końcu nawet nie tyle zakaz, co się nie dało już przytulać ;)

Fasolka, najlepszego dla Pati !!! :):)

Wiecie, ja was czytam w telefonie ale nie mogę tam pisać :( a do kompa mam ograniczony dostęp,
ale wiecie ostatnio myślałam czy może założyłybyśmy sobie grupę i poznały się bliżej ?
Bo piszemu ze sobą długi czas a tak na prawdę nie wiemy jak wyglądamy :)

Hej, hej:)
Melduję, że żyję.
Nadalka fajny pomysł, tylko raczej zbyt rozrzucone po kraju jesteśmy żeby bliżej się poznać.
Drugi tydzień szkoły minął... jeszcze tylko 38 i wakacje hihi.
Brzuchatki jak się macie?

Brzuchatka sie melduje...boli mnie gardlo, najadlam sie czosnku i smierdze na kilometr :-)
pogoda u mnie do bani leje caly dzien i zamiast samochodu lodka by sie przydala

reklama
nadalka, hm,nie wiem czy o to ci chodzi, ale korzystam z ovufriend.com, za darmo mozna miec konto podstawowe a za opłatą jakies dodatkowe opcje ale z tego nie korzystam.

u mnie chyba sie @ zbliza, zobaczymy czy sama przylezie bez luteiny, tempki w sumie nie mierze regularnie,ale skok raczej byl, ostatni plodny sluz tez sporo czasu juz temu,mam nadzieje ze skoro sie nie staramy teraz to chociaz jakos sie magicznie moj organizm wyreguluje bo do gina na razie nie mam kiedy isc,taka masa roboty z tymi lekcjami, ale nie jest zle, moze nawet mi sie to spodoba...;) dzis postawilam swoja pierwsza w zyciu ocene ! ;) piąteczke ;))

Do góry