reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dzien dobry!

tigi ja mam juz core i to 12 letnia jestem w ciazy 3 raz a powiem ci ze panikuje i boje sie strasznie a to dlatego ze za duzo wiem..tzn w poerwszej ciazy czulam sie na prawde super, nic nie wiedzialam o badaniach powiklaniach, nie mialam obciazenia glukoza nikt mnie nie wazyl mimo ze tez kruszynka nie bylam bo zaczynalam z waga jakies 83 kg nie bylo internetu, gazet itd i ja zylam w nieswiadomosci. Pamietam ze z dolegliwosci to mialam klocia w podbrzuszu ale poklolo i przestalo oraz strasznie mnie biodra bolaly ale nie lecialam do lekarza. W 3 trymestrze zachorowalam goraczka 39 st myslicie ze bylam u lekarza? Oczywiscie ze nie mama zadzwonila na pogotowie a jej powiedzieli co mozna mi podac i jakos przeszlo. Teraz majac te dolegliwosci umarla bym ze strachu o dziecko. A co do kg to pocieszam sie ze wtedy tez mialam sporo nadprogramowych i tylam bez kontroli i mysle ze przytylam ok 30 kg bo kilka dni po porodzie wazylam 99 kg co daje srednio dodajac 10 kg na dziecko , lozysko itd ze skonczylam ciaze ze 110 kg na liczniku a Pati ur 3300 kg i zeby nie to ze sie zachlysnelam wodami do ktorych oddala smulke to byla by zupelnie zdrowa a tak miala zapaleniempluc ale wszystko dobrze sie skonczylo. Mi tez nie dane bylo chudnac ale dobrze ze jakos strasznie waga nie poszybowala bo zaczynalam chyba z 94 kg a teraz zalezy od dnia to tak 94,9-95,4 czyli tak kg.
milego dnia!

reklama
Sukkub, skusiłaś mnie wyprawą do szmateksów:D jutro sama się wybiorę na rekonesans:D

marcia30, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. ja niestety już teraz, przy pierwszym, byłam na tyle nierozsądna, że od razu poczytałam chyba o wszystkich możliwych powikłaniach, więc nie dane mi bezstresowo przejść. ale damy rade, no!:-)

Hej dziewczynki :-)chyba mamy to do siebie ze sie zawsze zamartwiamy ja z kazda ciaza bardziej a to dlatego ze bardziej swiadoma jestem bo miałam z kazda ciaza problemy ciaze cztery ,dzieci troje :-(.Ale lepiej nie czytac za duzo bo naprawde mozna sobie wkrecic niepotrzebne rzeczy do głowy .

Co do zakupow ja uwielbiam lumpki fajne firmowe rzeczy mozna wychaczyc za małe pieniazki ,a tym bardziej na takie maluszki bo szybko wyrastaja a w normalnych sklepach ceny z kosmosu :-p:tak:

Sukkub ja tak dokładnie robie:-p mojej młodziezy ;-)15l i 13l kupuje rzeczy w sieciowkach typu Crop H&m itp oni wybieraja a ja płace :-p bo bez nich to teraz ew moge im skarpetki kupic ;-)a Patusi 90 % w lumpkach rzeczy kupuje ,firmowe na czasie i nie zniszczone bo maluch taki to wyrosnie szybciej niz zniszczy w normalnych sklepach jakbym miała jej kupowac to nawet połowy tych rzeczy by nie miała a ja bym na okragło tylko prała suszyła :-p a tak bez problemu jak sie umaze to i 5 razy na dzien moge ja przebrac i nie stresowac sie czy pranie wyprane wyschniete itp na przykład na ostatnim zdjeciu co dałam jest cała z lumpka tylko butki i skarpetki nowe :-p;-):-)

Sukkub, dziewczyno, kusisz!:-) jestem za wyprawą szmateksową, ale najwcześniej w przyszłym tygodniu. daj znać (np. na PW) kiedy Ci odpowiada i gdzie masz te sklepy (cobym ze swojego zaściankowego Ruczaju dojechała:D)

ehhh.. ja do tego, żeby tańsze ubranka kupować doszłam dopiero teraz jak Aga ma już prawie 10 miesięcy.. a to za sprawa prezentu od koleżanki ze sklepu PEPKO ;-) Wszystkie ubranka wcześniej miałam z H&M(kocham ten sklep) i 5-10-15. A okazuje się, że niektóre ciuszki z Pepko są fajne i całkiem dobre gatunkowo. Trzeba uważac przy zakupie kompletów np. sukienka+bluzeczka, bo zwykle jak sukienka jest super, to pod spodem bluzeczka marnej jakości...
No a moja 14-latka wiadomo... w pepko się już nie ubierze... Mam tak jak Ty fasolka35 :) ona szubruje w croppach, h&m itp. a ja za nia z kartą kredytową :p

Dzien dobry!

no dziewczynki dzisiaj prosze o kciukasy bo ide na te usg. Jak widac po zegarze juz nie moge spac....
hanoos moja panna to tez najlepiej w croopie i uwielbia tally waijls a teraz do szkoly to negocjowala ze mna converse-y w panterke eh ta moja panna mnie tyle kosztuje ze szok no a druga sprawa ze ja bardzo lubie jej kupowac i tak sobie mysle ze to wynika z tego ze ona jest szczuplutka we wszystkim wyglada swietnie wbije sie w kazde rurki a ja zawsze mialam troche wiecej na wadze i nigdy nie moglam sie ubrac w to co mi sie najbardziej podobalo wiec teraz spelnia, swoje dziecienco-mlodziezowe zachcianki przez corke :-)
no dobra koncze ide glowe umyc i pojade do mojej pacjentki zrobie wszystko a potem wroce i bede sie denerwowac czekajac na wizyte.
milego dnia! Dam zanc wieczorkiem

reklama
już jestem i powiem wam ze po tej wizycie jestem pewna ze dobrze robię chodząc prywatnie...a wiec tak mialam wpisaną godzinę 15:30 ale ze tam nie wyczytuja tylko zachodzisz i siadasz w kolejke poszłam wczesnie tj.14:30 bylam na miejscu zachodze i zdziwiona ze nikogo nie ma akurat wychodzila dziewczyna z gabinetu i lekarz zobaczyl ze ja jestem wiec pyta czy ja do niego powiedzialam ze tak i co tu takie pustki a on do mnie ze oni juz koncza ale wziął skierowanie i zachwile mnie zawołał jesli chodzi o dzidzie to rośnie ma sie dobrze wkładało paluszek do buzi i tu sie zaczeło bo z powodu kiepskiego sprzetu a tym samym obrazu nie był w stanie precyzyjnie sprawdzić NT I NB sam pod nosem psioczył ze kiepski obraz troche sie przestraszyłam i go pytam czy mam sie martwić a on do mnie ze nie ze widził fałd i jest ok i wg niego wszystko wyglada ok ale ze wzgledów technicznych nie jest w stanie dokładnie zmierzyc ze jak chce to mozemy sprobowac za dwa tyg. zmierzył moja dzidzie i pani za parawanem podał 5,05 cm z takich innych informacji podal tej samej pani ze ma dwie rączki, dwie nóżki głowkę i to wszytstko nie włączył doplera zeby sprawdzić z jaką częstotliwościa bije serce a na opisie mam pełny opis ze (kręgosłup symetryczny o zachowanej ciągłości widoczne: `żołądek, pęcherz moczowy, powłoki brzuszne zamknięte ujscie pępowiny prawidłowe serce czterojamowe czynność serca ok 120 /min) mam wrazenie ze maja standardowy tekst który wklejaja dopisujac tylko daty i długość CRL . skończył badanie i mowi ze jak chce to moge sie zapisac na za dwa tyg a jak nie to nie a przede mna była dziewczyna która wyszła z tym samym bo słyszałam jak czytała swoj opis. ubieram sie i mówie ze dobrze ja nadgorliwa i przyszłam wczesniej bo bym w klamke pocałowała bo mi kazano przyjsc na 15:30 a pani zza parawana sie odzywa ze chyba na 14:30 a ja do niej zeby se zobaczyła na skierowaniu z tylu i faktycznie było 15:30 i jej sie głupio zrobiło. poza tym torbiel dalej mam i jakos dziwnie na tym sprzecie zawsze jest duzo wieksza niz na innych usg bo teraz ma niby 7 cm zobacze co wyjdzie w pn. a i jeszcze jak zmierzył CRL na poczatku to powiedział ze ma 5,05 a jak wstałam sie ubierac to mu sie skasowało i kazał mi jeszcze raz sie połozyc i wtedy dzidzia miała 5,27 cm wiec jak widac na tym przykładzie nie ma co sie do konca sugerowac tych ich wymiarami i z tego wynika ze dzidzia ma 12t 2 d i termin na 09 08. no to tyle zaraz wkleje zdjeciZobacz załącznik 579682Zobacz załącznik 579683 a taka se koszulke kupiłam

Do góry