reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

O kurcze Marcia!! Wspolczuje,a ten lekarz,co za buc! :szok: Dobrze że dzidzi nic nie jest, odpoczywaj kochana, moze to z tej torbieli jakies krwawienie czy co. A jak z Twoim progesteronem? Bo brunatne krwawienia to przez niego zwykle. No nic,trzymam kciuki zeby juz zadnych krwawien nie bylo!!

reklama
Marcia co za burak:wściekła/y:ja na poczatku tez krwawiłam i brałam Dufaston ( czy jak to sie pisze ) potem luteine dowcipnie:-p(tz dopochwowo ) i wszystko ok sie skonczyło wiec odpoczywaj relaxsuj sie i sie nie stresuj kochana wiem fajnie sie mowi ale sprobuj ,co do zylakow to miałam przed w ciazy nie dawały mi sie we znaki ale za to teraz masakra:cool: .U mnie chyba nici w tym miesiacu bo widze ze juz dopada mnie psm i brzuch pobolewa jak na@:eek: no ale ja zdaje sobie sprawe ze zajscie potrwa kilka miesiecy jak zawsze :dry:

A moja Patusia stoi zupełnie sama jak sie zapomni ;-)chodzi z pchaczem ,mowi mama tata ,ota (Dorota ) baba bam i cały repertuar po swojemu i ma dziewiec zabków :-p:-D

A oto moja gwiazdeczka :-)

Zobacz załącznik 573439 Zobacz załącznik 573440Zobacz załącznik 573442

Fasolka sliczna ta twoja Patrysia ale wszystkie Patrysie sa sliczne :-)
co do krwawienia mam nadzieje ze to tylko faktycznie byl jednorazowy incydent najgorzej ze znowu jestem spieta i slucham gdzie mnie boli

Ostatnia edycja:
Dziewczyny podlamalam sie bo odebralam wyniki i progesteron mam tragiczny bo tylko 12,8 ng/ml a na poczatku byl 17 niby jest w normie ale wiem ze to bardzo nisko i biore caly czas progesteron beta jest 28105 wiec ok boje sie ze bedzie powtorka z rozrywki

Marcia nie stresuj się teraz wynikami, ja uważam że stres to najgorszy wróg na początku ciąży. U mnie właśnie przez stres pierwsza ciąża w ogóle się nie rozwinęła :/ A lekarz to rzeczywiście buc zasrany :wściekła/y:

fasolka, śliczna córeczka, jak landrynka :D A w ogóle to mam rodzinkę w Rybniku :)

Hej dziewczynki:*

Marcia - fasolka potrzebuje dużo spokoju i miłości, więc proszę się uśmiechnąć, pogłaskać po brzuszku. Beta rośnie, serduszko pięknie bije. Plamienia mogą być, a bierzesz Duphaston albo Luteinę?

Fasolka - śliczna ta Twoja córeczka! Staranka.. powodzenia!

U mnie nic ciekawego... Dzisiaj pojechałam z rana na giełdę kwiatową. Kupiłam gąbkę florystyczną, kwiaty i kilka dekoracji i wiatraczek i zrobiłam bukiecik sama dla mojego Syneczka. Tak wygląda:

Zobacz załącznik 573616

Buziaki dla Was i miłego dnia:*

Pietrucha sliczny bukiecik dla Stasia zrobilas. Biore luteine od poczatku dlatego jestem taka zalamana bo myslalam ze skoro od razu zaczelam brac to bedzie wszystko ok z tym progesteronem a tu guzik

pietrucha, piękny ten bukiecik, a jakie śliczne te ozdoby, Staś widzi to z góry i na pewno jest zachwycony :*

marcia, kurcze, to moze musisz zwiekszyc dawke luteiny? duzo bierzesz? staraj się nie denerwować i skonsultuj to jeszcze z lekarzem. nie wiem czemu moga byc takie wachania progesteronu, moze on jakos ma rozne wartosci zaleznie od pory dnia kiedy sie robilo badanie? trzymam kciuki, bedzie dobrze!

reklama
Akeake moja ginka mi napisala smsa ze mam brac luteine 2x 5 tab i jutro i w sobote mam zrobic zastrzyk z pregnylu z tego co sie zorientowalam to taka malo stosowana metoda podtrzymania ciazy ale slyszalam wlasnie o niej ze potrafila wyprowadzic ciaze ktorej nikt nie dawal szans mam nadzieje ze mi pomorze i nie jest za pozno

Do góry