reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Marcia:-D:-D:-D

Redusia ja stara baba jestem i musze sie spieszyc :-p my mamy w planach sprzedaz mieszkania i wyniesienia sie na domek:cool2: .
Miłego dzionka :-)
A co tam to moj rozrabiacz mały Patulina i Dorotka przed komersem na zakonczenie podstawówki :-p i Szymon na koncercie .... czyli cała moja trojca :-p
Zobacz załącznik 570519 1016061_552030298187536_640051177_n[1].jpg 292579_540636049326433_848778110_n[1].jpg

Załączniki

• 1016061_552030298187536_640051177_n[1].jpg
    1016061_552030298187536_640051177_n[1].jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 64
  • 292579_540636049326433_848778110_n[1].jpg
    292579_540636049326433_848778110_n[1].jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Marcia maz mnie namowił :-p zeby Pati miała rodzenstwo bo starsi juz wiadomo ,a ze oni nam sie swietnie razem wychowywali bo miedzy nimi dwa lata roznicy ,to postanowilismy ze teraz tez taka ''parka" bedzie w jednym wieku prawie :-).

Indziorka, mala pewnie marudzi przez ząbki, jak jej wyjda to odetchniesz moze ;) A to karmienie fktycznie musi byc meczace ;)

Marcia, wiedzialam!!! Mam nadzieje ze Twoja ginka sie nie myli, narobila nadzieji to teraz musi byc dobrze :) Ale by bylo cudnie! Jeszcze nie gratuluje, i tez niecierpliwie czekam na wyniki :))

Fasolka, fajne te Twoje dzieciaki :) Faktycznie Patrycji by sie przydalo rodzenstwo w jej wieku bardziej :) Powodzenia!

A teraz pytanie :p Ktoras z Was jest nauczycielka?:p Cos kojarze ze Ania chyba??

Bo stal sie cud i dostalam oferte pracy z urzedu pracy i dzis bylam dowiedziec sie o szczegoly. I mam byc nauczycielka XD Tzn nie mam wyksztalcenia pedagogicznego ale podobno dyrektorka tej szkoly powiedziala ze bierze mnie w ciemno najwyzej jakis kurs czy uprawnienia dorobie kiedys. I sie zgodzilam, tzn mam skierowanie od nich i musze sie z ta babka umowic na rozmowe i wtdy zdecyduje czy mnie chce. Praca w zawodzie jakby, tzn bym uczyla przedmiotu ktory studiowalam, pewnie na pol etatu, w innym miescie ale tak do 20km od mojego wiec dojazdy do przezycia. I mam pietra strasznego.bo nigdy nie myslalam o pracy w szkole, jestem niesmiala i nie wiem czy bym dal rade... Tzn sprobuje,bo kazdy pieniadz nam teraz na wage zlota, no i moze umowe bym jakas miala. Ale tez znowu staranka,nie wiem czy nie glupio by bylo jakby mi sie udalo zajsc niedlugo,ze zaczynam prace a zaraz ciaza, choc mowilabym ze nieplanowana :p Ehhh, z jednej strony super sie ciesze,a z drugiej boje,nigdy nigdzie nie pracowalam ani nie bylam na rozmowie o prace, nie wiem jak wyglada praca w szkole itd. A jak sie nie spodobam pani dyrektor i jednak mnie nie przyjmie to bedzie kolejna porazka w moim zyciu :(

Marcia moze zadzwon do lab i zapytaj co sie ociagaja z tymi wynikami moze faktycznie dopiero jutro beda to by dzis nie musiala tak czekac

Jutro o 10 mam rozmowe o prace,trzymajcie kciuki!!!

Marcia nie mogę się doczekać, żeby napisać "a nie mówiłam":)
Akeake pytaj o co chcesz hihhi. Ja całe życie szkoła i szkoła. Jeszcze z podstawówki nie wyszłam hihi. Powiem tak: jeśli nie masz kursu pedag. to musisz zrobić, bo nawet jeśli dyrektor Cię zatrudni to pewnie pod warunkiem, że to zrobisz od razu. No i pensja szałowa nie będzie bez uprawnień. A poza tym to Ty najlepiej wiesz czy się czujesz na siłach. Ja spełniam swoje marzenia z tym zawodem, choć nie myślałam, że to tak niewdzięczna praca będzie obecnie.
Fasolka fajnie, że się staracie. Ja bym chciała jeszcze jednego bobaska,ale niestety warunki nie pozwalają, bo wiadomo, że talerz zupy więcej nie kosztuje, ale wykształcenie tak.
Indziorka ściągaj mleko do butli i w teren. Niech i mamusia ma chwilę odsapki.
Ja od kilku dni jeżdżę na rowerze ok. 10km żeby mieć te swoje przysłowiowe 5 minut.

reklama
Ania, dzieki :) Zobaczymy co tam jutro sie doowiem, ale na razie jest tak, jesli dobrze zrozumialam, to bede jako nauczyciel stazysta na pol etatu ok 10godzin tygodniowo. Nie wiem ile bede zarabiac ale pewnie nie wiecej niz 600-700 zl, malo, no ale wazne dla mnie zdobywanie w koncu jakiegos doswiadczenia,skladki itd, a moze mi sie spodoba :) O te przygotowanie pedagogiczne tez zapytam, bo wyczytalam ze moga mnie zatrudnic bez tego w zwiazku z tym ze nie znalezli nikogo kto by takie kwalifikacje mial w tym kierunku (jestem jedyna osoba ktora znalezli z takim wyksztalceniem, a szukali juz poza swoim powiatem) i maja nóż na gardle. A panie powiedziala ze jesli bede chciala to te przygotowanie sobie zrobie, ale na razie nie wydam 3tysiakow na taki kurs czy podyplomowke bo mnie nie stac, a dwa nie wiem czy mi praca w szkole w ogole bedzie dla mnie. Tak ogolnie mam uczyc historii sztuki w liceum plastycznym :)Mam nadzieje ze podolam i nie bede sie trzesla jak osika jak tylko wejde do klasy :p Moze po jutrzejszej rozmowie bede miala jakies pytania to pozwole sobie do Ciebie zagadac w tej sprawie :)

Marcia, i jak tam??

Do góry