reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

akeake kciukasy zaciśnięte ! :-) oby wszystko było dobrze

agusia30 to tak jak i u nas szczęścia chodzą parami :-D jak to mówią do 3 razy sztuka he he he :-D
a co do imion nie przepadam za bardzo za takimi zangielszczonymi imionami i z tych trzech jakbym miała wybierać to Alan. osobiście też mi się podoba i mam zajefajnego brata ciotecznego o tym imieniu.

U nas będzie Tobiasz a wersje jeszcze były - Jonasz, Jeremi, Tymon a nasz pierworodny to Fabian. Z imionami ciężko było więc dodatkowych nie podpowiem :-) to jedyne które nam sie aktualnie podobały.
Dla dziewczynek w ogóle nie szukałam imienia bo od początku wiedziałam że będzie chłopak - wiecie, ja z tych czarownic od wróżenia z obrączki :-D

dzisiaj byłam na usg, takim na odczepnego dla nfz zeby nie bylo ze siedze na zwolnieniu a nie badają mnie. w sumie nic ciekawego bo aparat w przychodni dupny nawet wagi nie potrafi oszacować.
za tydzień mam wizytę u gina i pewnie wymaz z pochwy nas czeka no i mamy sie umowic na ktg w szpitalu (przy okazji sie dowiem co musze spakowac do szpitala i jak to u nich jest z lewatywa) i na usg określające wagę dzidziola.

pytałąm sie dzisiaj gina o mój puls bo do południa źle się czuje i mam puls w granicach 105 ale powiedział ze raczej jeszcze mieści się to w granicach normy i jak chce to mogę najwyżej w przychodni ekg zrobić, zbadać czy jest jakaś inna tego przyczyna jak ciąża.
Ale ja po lekarzach nie lubie chodzić więc nie popadajmy w skrajność. Jakoś jeszcze wytrzymam :-D
Tak się zastanawiam czy mojemu Tobiaszowi się nie znudzi to leżenie głową w dół :-D ustawiony już tak jest od chyba 17 tc. a jak mu sie znudzi i przed porodem jakimś cudem się obkręci ??????
może nie będzie tak źle :-D

rzeczy do szpitala już mam w miare naszyzkowane tylko musze jeszcze od kogos pozyczyc walizkę jakas taką w miarę bo moja za duza a nie mam mniejszej. a jak nie to spakuje sie w taką mini a pieluchy, podpachy i wode wezme w reklamowke. taaakkk... przynudzam :-D

miłej nocki laseczki

reklama
agusia, gratuluje zdrowego synka :D ale psikus skoro sie na core nastawialiscie :)

dzewelajna, kuurcze, juz niedlugo bedziesz miala malucha przy sobie :) a pamietam,jak Was jeszcze anonimowo podczytywalam, i tak rpzezywalam Twoje staranka ze postanowilam sie ujawnic jak Ci sie uda i tak sie stalo :D na ktorego dokladnie masz termin,bo nie pamietam?

a mnie od owu muli w podbrzuszu jak nie wiem, ale sie nie nakrecam bo w poprzednim cyklu tez tak mialam. Boje sie strasznie wizyty, bo wiem ze sie zalamie jesli nadal nie mam owu, albo ze lekarz zabroni sie starac poki nie zrobie porzadku z kamieniami w woreczku :( A dolek teraz to ostatnie czego mi trzeba bo stres slubny juz wystarczajaco meczy.

akeake kciuki zaciśnięte &&&&& Daj znać jak Twoja owulka!!!
agusia - cudne zdjęcie:) Uwielbiam oglądać foto z usg;)
dzewelajna - ciesze się, że Cię ktoś w końcu zmobilizował do spakowania torby do szpitala:)) Na pewno grzecznie ułożony dzidziuś główką do dołu :)

Proszę za mnie dzisiaj też trzymać kciuki, bo mamy dzisiaj wizytę u lekarza i będziemy robić Usg genetyczne :tak: Spać z wrażenia nie mogłam :-)

Hej!!! dziękuje kobietki za miłe słowa, a mi sie dzisiaj nic nie chce pogoda taka posrana ze szok!!!!pada, pochmurno i zimno a w czoraj w południe było 18 na plusie co za anomalia????ale swoja drogą to trzeba sie nacieszyc, ostatnie miesiace ciąży pewnie bedą spedzone w strasznych upałach ufffff juz sie boje!!!!!
dzewelajna ale ci fajnie ze juz końcówka w sumie to fajny okres na rodzenie malucha!!!mówisz ze ty bedziesz próbowac do 3 razy i polowac na córcie no w sumie czemu nie sie zobaczy... trzymam kciukasy za szczęśliwie rozwiązanie. a tak szczerze to mi sie też najbardziej podoba z tych 3 imion Alan. Fabiana mam w rodzinie , moj chcrzesniak tam=k ma na imie wiec nie moge juz dac a tez mi sie podoba, a Tobiasz tez bardzo ładnie ale mojemy mężowi znowu sie nie podoba!!!mążtym razem ma decydujacy głos ja perwszemu synusiowi wybierałam :) no cóż mam nadzieje ze jednak zdecyduje na cos normalnego!!!!
pietrucha trzymam kciukasy mocno zacisniete napewno bedzie wszystko ok!!!!!najgorszy okres masz za soba!!!!ja napewno waze wiec i jak do tej pory wszystko jest gites!!!powodzenia i nie stresuj mi sie tam za bardzo bo cisnienie ci skoczy!!!!
akeake myśle ze cąłkiem możliwe że na ślubie bedziesz miec juz fasolinke w brzuszku, bo pewnie podswiadomie odpuscilas troszke z myślą o dzidziusiu i bardziej przejmujesz sie ślubem a wtedy w takim włąsnie sytuacjach najczesciej sie udaje, szczerze zycze ci aby wszystko było tak jak sobie wymarzyłaś , głowa do góry!!!powodzenia
ale sie dzisiaj rozpisałam jak na mnie to nawet sporo no dobra ale juz spadam chociaz dzisiaj to mogłabym pisac i pisac buziaki kochane i miłęgo dzionka wam życze no i przesyłam pozdrowionka z pochmurnego Sierre :crazy:

Ostatnia edycja:
bardzo dziekuje wszystkim za komplementy. W sumie an slubie mialam 109 na liczniku i tez jakos tak bardzo tego nie widac ;p
byłam wczoraj na monitoringu u ginekologa. Pecherzyk zatrzymal sie na 11 milimetrach i juz nie rosnie :(endometrium ponoc ladne, ale cala reszta jest do bani. Mam zwiekszona dawke clo do 2 tabletek na dzien czyli jednak pietrucha mialas racje ;) zobaczymy moze to przyniesie jakiekolwiek efekty.Ide dzisiaj do dietetyka moze doradzi mi jak mam zrzucic do czerwca 18 kilogramow ;)

kciuki zaciśnięte.
dajcie znać jak tam po wizytach.

ja mam termin wg OM na 2 maja ale wg USG i moich wyliczeń cały czas wychodzi 7 maj.

zobaczymy ....

moze mnie złapie dopiero 14 maja

w sumie do 21 maja mam czas :-D

tylko najgorzej że od 2 maja to juz chyba będzie mi macierzynski leciał a szkoda...
nie wiecie kiedy mają podpisywać tą ustawę o rocznym macierzyńskim ? bo jak w końcu z niej zrezygnują to powybijam jak kaczki :-D

czy ja wiem czy tak fajnie że finish juz tuz tuz ....
ja tam bym mogła jeszcze do zimy pochodzic z brzchem :-D
agusia3 jakoś tak teraz dopiero załapałąm gdzie mieszkasz i w sumie usprawiedliwiam zangielszczone imiona :-D
w takim przypadku Bryan też jest fajne ... bo Xavier jakoś tak chyba odpada :-D

pozdrowionka ...

muszę uciekać bo goldeniasty piszczy mi pod drzwiami :-D

Cześć dziewczyny:)
Ja powoli nastrajam się psychicznie na poniedziałkowy wielki come back do pracy... ciężko...
Dzewelajna kobiety, które urodziły po 19 marca już mają dłuższy macierzyński więc tylko się cieszyć:)
Nasza maleńka ma ogromniasty katar, a do tego ciężkie ząbkowanie więc nocki z głowy.
Miłego wieczorku życzę.

Hej hej

Po wizycie dupa, tzn ani super,ani tez bardzo zle. Wg gina owulki raczej nie mialam, wiec juz sama nie wiem. Jajniki troche lepsze,ale w sumie tez za bardzo nic nie powiedzial. Jedyny plus,to ze mialam okres po tym metformaxie wiec idzie jakby w dobra strone... Ale to mnie nie zadawala :( Dostalam dodatkowo luteine zeby nie czekac ciagle w nieskonczonosc, a skoro mam dlugie cykle to mam brac dopiero od 35dc i tyle czasu dajemy organizmowi na owulke, potem mam wywolywac okres,i znowu, bo nie ma czasu na czekanie z cyklami ponad 100dniowymi. Co do woreczka,to skoro nie mam ciaglych bolów,trzymam diete,kolke mialam tylko raz,to nie widzi powodu zeby z ciaza czekac. Jak robil usg to mowil cos o 8 mm, ale nie wiem,czy pecherzyki,czy endometrium czy co, ale tak czy siak to za malo. Eh,beznadziejne to wszystko. No i powiedzial ze Moj moglby sie tez przebadac. To tyle,kusilo mnie zeby w weekend testowac,ale teraz wiem ze nie ma sensu.

reklama
ania o matko.... ty juz do pracy .... wspolczuje .... i co z małą ? z kimś zostaje czy żłobek ?

akeake jesli wczesna ciaza to na usg jeszcze nie bedzie widac wiec moze moze ..... moze jest jakis kruszynek nadziei, zreszta ja sie nie znam....
moze troche sie podleczysz jeszcze, zajmiesz innymi sprawami to bobas sam wskoczy .. no nie tak sam :-D

wrrr... znow przegapilam powtorke programu o matko z bosacką. uwielbiam ją a ten program ma bardzo fajny.
jutro kolejna szansa na powtorke :-D

Do góry