reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

tia prawie rodze :)

dziewczyny jak wyglądają skurcze.. tzn. co boli. brzuch, podbrzusze, krocze... na czym to polega bo ja nie wiem..a co jak przegapie ? :-)

dzisiaj napieprza mnie krocze, jakby mnie rozrywało przy chodzeniu i dostałam opieprz od męża że jak się jutro nie spakuje to on sam to zrobi :-D
a ja na niego też wsiadłam bo czubek złożył łóżeczko dzisiaj w pokoju. chyba go pogięło. jeszcze tyle czasu a on już mnie stresuje ze to już. bede wstawała w nocy i sie denerwowała tylko. ehhhh.... faceci.
ja rozumiem, że on sie moze nie moze juz doczekac ale no bez przesady... jeszcze jakis miesiac.
fabiana łóżeczko składał jak ja byłam w szpitalu a teraz taki pośpiech ......
no cóż...
już ja go w weekend pospiesze z praniem firanek .... nie dam zyc :-D bo oczywiscie na swieta nie zdjał mi ich do prania bo zanim tobiasz sie urodzi to i tak sie zdążą zakurzyc. ja mu dam popalić... a łóżeczko to się kurka wodna nie zakurzy ?

dobrze ze pojechał do pracy na nocke bo nie dalabym mu spac pewnie dzisiaj :-D

jutro chyba jedziemy na zakupy do hurtowni dzieciecej bo ja raczej juz kiepsko znosze chodzenie i nie ma co z tym czekać. a najblizsze na spokojne wolne na zakupy bedzie miał dopiero w kolejną sobotę...a wiadomo co do tego czasu moze być ze mną.....

reklama
Ja też myślałam, że przegapię, przede wszystkim myślałam, że nie rozpoznam jak odejdą mi wody, ale oczywiście wody odeszły jak siedziałam, w około mojego wielkiego tyłka zrobiła się plama 10 cm większa na około hehe, a skurcze są tak bolesne, że nie przegapisz:D A jak rodziłaś Fabiana?;>

Askurczy to ja nie pamiętam, ale chyba brzuch mnie bolał:D Wiesz, po porodzie się zapomina:D

A mi wody nie odeszly tylko przebijali pecherz plodowy,a skurcze to faktycznie nie da sie tego przegapic.
a ja schudlam po swietach az sie zdziwilam bo stanelam na wage a tam 93,2kg. Hip hip hura

hej

Ewelinko, ja bylam u teściów na kawie w niedziele i tam poszlam do wc i odszedl mi czop, byl tak wielki ze sie przerazilam co to jest hehe, we wtorek zazartowalam z meza ze dzisiaj do pracy nie pojdzie bo mi wody odejda i bach, wstalam z łóżka zeby mu kawe zrobic i wyszykowac do pracy a tu lalo sie zemnie ciurkiem haha zalalam cala kuchnie,masakra nogi sciskalam a tu nic,haha wykapalam sie jeszcze,zjadlam sniadanko i pojechalismy do spzitala. a tam w poczekalni byla kobieta ze skurczami co 3min. ja pierdykam a ja siedzialam cala mokrutenka,normalnie tak sie zemnie lalo ze az mi buty przemokneły hehe a skurcze takie bardzo delikatne poczulam kolo 13godziny, kolo 15 to juz byly megaaa bolesne masakra,jak siedzialam a dostalam skurcz to natychmiast wstawalam i wieszalam sie na ramionach meża, o 16 przyszly ze mam 6cm rozwarcia,to chodzilam a to na piłke,a to pod prysznic, a to do wanny,powiedzialy ze sale szykuja juz, ze moja sala sie myje hahah o 16.30 juz se sama z mezem poszlam an sale porodowa,i sie zaczelo hahaha ja chce przec a te mi mowia ze jeszcze nie ale byla jazda a mi tak goraco bylo ze szok,dali mi tlen bo nie mialam juz czym oddychac no ale dalam rade, z tym ze malemu łebek wyszedl i bomba nei moglam juz przec i wyciagali mi go próżnociągiem, i sie urodzil o 17.20 dali mi go na brzusio i kobieta do mnei ze teraz mnie beda zszywac mowie ze ok. ze nic nei bedzie mnei blalo. ja pierdykam czulam kazde nakłucie igly myslalam ze nei wyrobie hehehe ale bylo warto.

a teraz mój szkrab ma ponad 4 miesiace,wazy 8kg rozwija sie prawidlowo,gaworzy,śmieje sie smieszek jeden, jest taki radosny i szczęśliwy, zjada juz zupki,deserki pieknie je. w dzien zjada tylko 3 butelki melczka. ale zagęszczam mu od 2 miesiaca kasza manna bo mi ulewal jak pil same mleko. i pieknie sie rozwija. miodzio moj kochany.

mnei po ciazy zostalo 10kg :/ jak ja mam to zrzucic.

stosowal ktos diete dukana?

a to moj szkrab

DSCN0009.jpgIMAG0648.jpgDSCN0067.jpg

jutro wam wstawie zdj z tel. co mu robilam niedawno

Załączniki

• DSCN0009.jpg
    DSCN0009.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 33
  • IMAG0648.jpg
    IMAG0648.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 35
  • DSCN0067.jpg
    DSCN0067.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 31
ja dzisiaj po wizycie. Pierwsze co lekarz podczas usg powiedział to to ze chłopak będzie. A ja sie juz na dziewczynkę nastawiłam, to teraz sie przestawiam... Byłam tak zaskoczona że od razu walnął płeć, bo spodziewałam się raczej problemów z ustaleniem płci, bo przez ta warstwę izolacyjną zobaczyć to trzeba miec dobry wzrok :rofl2:

Ale tu cisza.....madzia Bartus sliczny i nie stosuj diety dukana jest bardzo wyniszczajaca dla organizmu, mozesz uszkodzic nieodwracalnie nerki lepiej poczytaj o diecie montignaca ja bez wiekszego wysilku schudlam prawie 7 kg i ma przepisy na desery i roznosci ktore mozna jesc w dowolnej ilosci a mimo to sie chudnie. Oczywiscie nie beda to tak spektakularne rezultaty jak w tych wszystkich dietach cud ale na pewno zdrowsze i trwalsze. Na swieta wcale sie nie oszczedzalam bo bylam wyposzczona po 1,5 miesiecznej przerwie w jedzeniu slodyczy i nie przytylam a wrecz schudlam wiec oznacza to ze metabolizm mam podkrecony tak jak trzeba. Ksiazki montignaca mozna zamowic na allegro albo sciagnij se z chomika

zabila to gratulacje ja tez bym chciala chlopca...:-( narazie moja juz 12 letnia corka rozpoczela swoje urodzinowe pizama party

Marcia, ja sie bede upierac przy diecie cukrzycowej - zdrowa jest, urozmaicona i nie wyniszcza. Dukan to swinstwo, masz racje.
Piszecie o wagach dzieciatek? Karol w szpitalu wazony, 14,6kg. Wyglada teraz strasznie, zrobil sie przezroczysty, mam wrazenie ze wyszczuplal, pod oczami ma sine kregi... Ale swoje wazy!

Klaczku ale dla mnie montignac to nic innego jak dieta cukrzycowa przeciez chodzi o to zeby jesc produkty i niskim ig to montignac zauwazyl ze insulina ma wplyw na to czy tyjemy czy nie takze ja to tak polaczylam tzn. Ne trzymam sie scisle montignaca starm sie jesc produkty i potrawy ktore on poleca ale nie popadam w paranoje z tym laczeniem jak mam ochote zjesc kanapke z pelnoziarnistym chlebem z wedlina to ja jem ale nadal to sa produkty o niskim ig

reklama
W sumie ja mam sporą nadwagę. Zawsze byłam gruba.
W ciążę zaszłam w 3 cyklu od takiego "poważnego" starania. I jak na razie wyniki badań są ok.
Wszyscy w szoku bo ani ciśnienia, ani cukrzycy ;)
Wszystko zależy od organizmu.

Do góry