reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Marcia, no tak, ale jak ma sie watpliwosci co do skutecznosci leczenia itd to trzeba pytac, i czasem jak sie samemu cos zasugeruje to moze na dobre wyjsc. Zycze Ci powodzenia w dalszych starankach i wspolczuje bolu, bo jak ketonal to musi byc okropnie :(

Mnie od paru dni co jakis czas tak pobolewa podbrzusze dziwnie, raz jajnik, raz cły dól, jakby takie skurczyki małe i ukłucia,dziwne i wkurzajace troche. Mam nadzieje że to tylko jakies oznaki zblizajacej sie owu, a nie jakas torbiel czy cos. Kurcze no,juz 28 dc a tu nic :( Moze po prostu wszystko musi zadzialac od nowa ten metformax bo mialam 2 tyg przerwy to moze przez to. No nic, pozostaje czekac, a i Moj ostatnio daje sie namawiac na przytulanki co dwa dni wiec moze jakos sie wstrzelimy jesli owu nadejdzie.

Zna sie ktoras z Was lepiej na badaniu szyjki? Ona wysoko,miekka otwarta to jest jeden,dwa dni przed owu,czy moze byc dluzej? Bo niby sluz plodny mam/mialam a ona ani drgnie ;)

reklama
na kilka dni się odcięłam od internetu wszelkich for o dzieciach i całej reszty. Jest mi zwyczajnie przykro, że nam nie wychodzi. Byłam dzisiaj na monitoringu prawy jajnik zawalony pęcherzykami przez Pcos. W lewym coś się zaczyna dziać mam pęcherzyk 10 mm i kilka mniejszych na przyszłą srode mam kolejne usg ciekawe czy cos sie uda w tym cyklu. Oby owu chociaz sie pojawila. Mierze sobie caly czas temperature i jest bardzo dzisiaj 36,1 lub 36,2 i nic wiecej nie skacze. Co do szyjki ja nie mam pojecia jak ja tam wymacac. Wiem, ze powinnam lepiej znac swoje cialo ale nie mam pojecia czego dotykam. Tak milo sie wyluzowalam przez te kilka dni po czym wyladowalam na obiedzie swiatecznym u cioci i moja kuzynka ma polrocznego synka napatrzec sie na tego szkraba nie moglam, a jeszcze skubaniec jest takis liczny i tak grzeczny.Ehh.
Klaczku dobrze ze z synkiem juz lepiej trzymajcie sie oboje cieplutko.

heja,
swięta święta i po wszystkiemu.
nadal sie tocze tyle, ze od niedawna wygląda to na ruchy posuwisto pingwiniaste :-D
czasem pobolewa cos w kroczu ...
chyba powinnam sie juz spakować bo wszyscy o to pytają a ja nadal na luzie ...
za tydzień w środę mam usg, za dwa tyg wizytę u lekarza i chyba ostatnia już i ostatnie zwolnienie niestety...jeju jak ten czas leci....
a potem jeszcze pewnie jakieś ktg, usg określające wagę łobuza.
w przyszłym tygodniu jeszcze wybieramy się na zakupy - uzupełnić braki w wyprawce.
dziewczyny - zamawiała któraś z was biustonosz do karmienia przez allegro. widziałam fajne ale jaką ja mam pewność że ten rozm. będzie dobry ... kuszą mnie jak nie wiem ceną bo np. za 2 ładne 45 zl z przesylka chyba nigdzie nie kupie. tak sie zastanawiam jeszcze czy brać z fiszbinami czy bez... w sumie na codzień nie wyobrażam sobie chodzenia bez fiszbin ale np. na noc to może być niezbyt wygodne..
ale mam problemy co ...... :-D

kłaczku - zdrówka dla karolka biednego życzę
a reszcie przesyłam fluidy i pozdrawiam serdecznie

hardcoremuffin trzymam kciuki za twoj pecherzyk :) a mierzenie tempki polecam, tylko widze ze zle mierzysz, musisz mierzyc rano zaraz po obudzeniu zanim wstaniesz z lozka i codziennie o tej samej godzinie (dopuszczalne jest 30min wczesniej/pozniej) bo mierzenie o roznych godzinach do tego kolo poludnia nie ma nic wspolnego ze wskazywaniem plodnosci. moze sobie poczytaj o tym to ci sie cos rozjasni :) tez mam problemy z pecherzykami na jajnikach, niestety od stycznia nie bylam na usg,ale sie wybieram niedlugo bo mi sie leki koncza.

Zapomnialam dodac ze mierzyc trzeba w ustach albo pochwie, pod pacha nie.

dzewelajna, jejku ty juz na finiszu :D co do biustonoszy sie nie wypowiem, ale powodzenia w kompletowaniu wyprawki :)

Dobranoc!

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki!!

Kłaczek - nie zazdroszczę, nie ma nic gorszego niż patrzeć na cierpiące dziecko... Dużo zdrówka dla Karolka!
Marcia - trzymam więc kciuki za następny cykl!!
akeake - ja również z badaniem szyjki miałam problem, w ogóle nie wiedziałam co i jak... Kompletnie nie potrafiłam rozpoznać kiedy szyjka jest u góry,kiedy na dole..a o otwarciu już nie mam zielonego pojęcia ..
A co do ślubu... kurcze, nadal Ci zazdroszczę:)) jak ja bym chciała jeszcze raz mieć ślub.... :))) Co do świadka... wiesz jak masz być spokojna - lepiej weź siostrę :) Skoro ona Cię bardzo dobrze zna, na pewno będzie bardzo pomocna i nie zrobi Ci krzywdy :) Co w rodzinie,to nie zginie;)
hardcoremuffin mocno zaciskam,żeby był piękny pęcherzyk!:)
dzewelajn już corazzz bliżej :) Oby wtedy już było ciepło!:) Co do staniczka, wiesz co - ja wygrałam ostatnio biustonosz do karmienia - bezszwowy. Ja mam pod biustem jakieś 85/90 i małą miseczkę bo b/c , ale stanik na prawdę super się naciąga i dopasowuje do konkretnego kształtu biustu, tylko - sprawdziłam i nie jest najtańszy Bezszwowy biustonosz do karmienia Carriwell (3130048983) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale można znajdziesz taki jak ten i będzie po prostu z innej firmy to pewnie będziesz zadowolona.

A u mnie już również po świętach, oj pojadłam ... pojadłam :)) Mąż bardzo dbał o mnie,nawet czasami za bardzo.. W kościele co 5 min pytał jak się czuję i czy dam radę ustać :)) Ale już poleciał i dzisiaj trochę mi smutno.. ale niebawem będzie znowu:) :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kłaczku, o matko co przeżyłaś... Ja bym chyba odeszła od zmysłów jakby mi się Zuzka przez ręce przelewała...
Akeake, weź siostrę,co jak co, ale siostrą zawsze będzie, ja widzę na własnym przykładzie, że z dwoma przyjaciółkami mam już bardzo słaby kontakt, założyłyśmy rodziny, wyprowadziłyśmy się z miasta i nie widujemy się tak często jak kiedyś...
dziewelajna, kiedy ten czas tak zleciał?! Ja stanik do karmienia kupowałam w Lidlu - miałam tylko jeden:)

DSC_1156.jpgNasz kasownik;)

Ważyłam się przed świętami, mam 99 kg wrrr...

Załączniki

• DSC_1156.jpg
    DSC_1156.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 64
Czesc dziewuszki!
U mnie wredota szaleje leje mi sie po nogach no ale jeszcze z dzien i bedzie po wszystkim.
Ja sie po switach nie wazylam nie chce se psuc humoru ale dzisiaj mam dzien owocowy zeby troche moj uklad trawienny odpoczal i trzeba znowu brac sie za siebie. Lece bo musze Pati do szkoly zawiezc pa

reklama
Hej Wam :)

Moja Julka ok 5,8 kg :p ale też już rozmiar 68 :)

Święta spędziliśmy w trójkę i w sumie trochę smutno, że bez rodzinki, ale przynajmniej odpoczęłam ;) i wbrew pozorom też fajnie :p

Pietrucha No nie dziwię się, że smutno :)

Hardcore Ech pamiętam kiedyś jak po pozytywnym teście dostałam "okres" i siedziałam na wałach itaki mały szkrab do mnie podszedł i za rękę mnie złapał, normalnie jak bóbr sie popłakałam i tak było na widok każdego dziecka, więc głowa do góry, w końcu Wam się uda :)

Dzewelajna Spakuj się bo Ty już prawie rodzisz no weź :p

Kłaczku O masakra, ja bym zeszła, nie dziwię się, że nogi Ci zmiękły... Zdrówka :)

Do góry