reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

łaaa... tyż bym pospała ale jakoś tak .... wiecznie zajmuje się czymś innym i czas ucieka :-D

mnie znów zaczyna zgaga męczyć, w nocy wstaje na sikacza chyba z 5-6 razy a rano budzę się jak kogut mimo, ze pospałabym jeszcze. od kilku dni raz, dwa razy w ciągu dnia pobolewa mnie brzuch jak na okres, suty bolą ... ojjjj ... jak na początku ciąży ....
no może nie do końca bo wtedy od jedzenia mnie odrzucało :-D a teraz czekolada mym panem ... tragedia. miałam zamiar codziennie zacząć chodzić na spacery ale nie da się niestety. jak nie jakiś wyjazd to dzieciaki pod opieką to znowu deszcz a teraz śnieg.
i dobrze niech sypie bo go kocham ale nocą bo w dzień chciałabym połazić. a w śnieg nie uśmiecha mi się bo prosto w oczy to nie przyjemność ze spaceru.
jutro tez nie pospaceruje bo mam wyjazd..no chyba ze po markjetach z tatą. to na bank. on gorszy od baby w zakupach. ja wchodze kupuje i wychodze a on łazi, zgląda, szuka, przebiera. jakoś trzeba to przeżyć.
trzymajcie się dziewczynki.
u mnie wczoraj wybił równy 30 tc .... :szok: jeszcze jakieś 77 dni tylko pięknego stanu jakim jest ciąża a potem life is brutal :-D miejmy nadzieje ze nie będzie tak źle.

u kłaczka też już 6 tc, jeszcze drugie tyle i będzie trochę spokojniej. nooo... u kłaczka bo u mnie juz nie .. pewnie bede juz spakowana bo to 36 tc, poprana... o matko... tak mysle ze moze jakies gruntowne porzadki trzeba porobic przy okazji bedzie jak znalazł na swieta wilekanocne.. ale z drugiej strony kurcze przeciez na boze narodzenie malż sprzątał ... nie no.. firanki popierzemy, na szafach pomyjemy trzeba zrobić dla Tobiasza miejsce w szafie.
zaczyna się.... ciązowa przypadłość - wicie gniazdka.

reklama
fajnie Ewelinka ze to juz 30 tc, juz niedługo bedziesz miała swego skarbeczka w domu. ty tam nie kombinuj z firankami i takie tam bo ty ewentualnie palcem mozesz pokazywac i nic poza tym:tak:

Dzewalajna, zamienilabym sie!:-D A tak serio serio, to cos juz bedzie wiadomo za tydzien, po pierwszym scanie. Albo zarodek jest, albo go nie ma.

ale jeśli będzie to wiem jak to jest .. do 12 tyg schizować i tak będziesz.
u mnie był zarodek i co ... zaczęło się plamienie i lipa.
ale tym razem wiem ze będzie u ciebie wszystko ok.
zobaczysz...

a firanek zdejmować czemu nie ..... :-D z fabianem zdejmowałam i nic się nie działo.
wiem wiem teraz moze być inaczej, zartowałam
mąż zdejmie i powiesi a ja az upiore (pralka)

Wiesz... Mnie jak do tej pory jak lecialo to najdalej pod koniec 12 tygodnia, wiec jakbym juz byla w 13 chociaz, to juz by bylo spokojniej.

Wymarlo normalnie... Mam appointment z polozna. Znaczy sie dzwonila i mam termin wizyty. 08.03. W Crowle. Normalnie tego nie kumam - do Scunthorpe 5 mil i dojazd luzikiem, a do Crowle 7 i autobusu brak. Moze cos przez Althorpe jedzie, musze polookac.

wczesniej mam scan i on bedzie decydujacy w zasadzie. Pierwsza wizyta u poloznej to siku do badania (takie podstawowe paskiem), zalozenie karty ciazy, wywiad rodzinny. Natomiast pierwszy scan bedzie mial cos do powiedzenia.

reklama
Kłaczek, trzymam kciuki za Ciebie i fasolke, na pewno bedzie wszystko dobrze :)

Marcia, ladne tempki masz, moze to bedzie TEN cykl?:)

Ja dzis non stop na telefonie,bo sie okazalo ze restauracja ktora chcielismyna przyjecie jest w remoncie :wściekła/y:Ale juz znalazlam inna i nawet fajniejsza wiec do przodu ;) Staram sie nie myslec o moim cyklu, na wtorek sie zapisuje do gina bo mi sie metformax konczy, poza tym znowu dziwy jakies, sluz chyba sie konczy a zaczely mnie bolec okropnie piersi i jakos sie napompowaly :p Moze to na jakas oszukana owu znowu.

I sie dorobilam antybiotyku,bo mi w oskrzelach costam nie halo wysluchal lekarz,poza tym smarkam i gardlo drapie.. Najlepsze ze szlam tylko tak o z tym katarem, Moj kaszle od 3 tyg i w koncu mial czas isc do przychodni,to powiedzieli mu ze jest zdrowy i do pracy musial wrocic a liczyl ze dostanie ze 2 dni zwolnienia zeby sie w lozku wygrzac, makabra.

No nic,czytam i zagladam,ale u mnie nudy zwiazane z tematem watku wiec nie ma co pisac ;)

Do góry