reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

W ten sposob nie zrobi sie coreczka tatusia... Maly kiedys zasypial przy Rajmundzie, dawal sie ubierac i karmic - bylo mu wsio ryba - teraz jak idzie spac i Rajmund go przebiera w pizame, to juz jest wrzask. Przewijanie w wykonaniu ojca to cyrk na kolkach bo mlody prezentuje bunt.Dziecko sie przyzwyczaja, wiec jesli ojciec nie zajmuje sie nim na rowni z matka, ustawia sie na mame.

reklama
eeee... halo halo ... przecież podobno największy świr w zamartwianiu się to ja byłam :-)
ja w 7 tc na scanie nic nie widziałam , dopiero w 9 ale to dlatego, ze typowe słowo zaszłam konkretnie miało miejsce tydzień po owulacji więc cały czas jesteśmy tydzień do tyłu. Wg OM termin porodu na 4 maja a wg USG od samego początku i cały czas tak samo 7 maj.
kłaczku nie będe bzdurzyć, trzymaj się i nie świruj bo jest i będzie ok - wiem jak to jest i jedyne co mogę to poklepać po ramieniu i powiedzieć - staraj sie o tym za bardzo nie mysleć bo co ma byc to i tak bedzie.

a co do otyłych to gdzie ja szczupła jestem :-D na żadnej diecie nie jestem a moze i zdjęcia nie oddają całego efektu :-D trzeba sie umieć kamuflować. po za tym od zawsze wmawiałam sobie ze grubokoścista jestem więc oprócz tych zwałów tłuszczu moze i cos w tym jest.

ja w całej ciąży brałam już 2 razy antybiotyk i tak się zastanawiam ... jak mogłam tym dziecku zaszkodzić ... czego w najgorszym wypadku mogę się spodziewać ....
zastanawiam sie też nad wieloma innymi rzeczami ....ale to normalne w moim stanie i w tak zapierniczającym czasie nieuchronnie zbliżającym do finishu ......
koszule i pidżamka do karmienia przeprane, pachnące się suszą i czekają ... w marcu myślałąm, ze moze kolej na pranie ubranek ale to chyba za wczesnie jeszcze .... do konca kwietnia jeszcze zdąza sie przykurzyc w szafce ... w kwietniu chyba zaczne wić gniazdko jak na koncówke ciazy przystało. spakujemy się, przygotujemy ubranka, pod koniec kwietnia łóżeczko złożymy .... matko... to juz tuż tuż :-D

dziewczyny staraczki ... nie załamywać się i nie obwiniać siebie. dacie rade. jak nie teraz to później. uda się na bank tylko trzeba być cierpliwym. w sumie nie wiem jak to jest więc nie powinnam mieć prawa pocieszać bo mi pierwsze dwie ciaze wyszły za pierwszym razem a aktualna w trzecim cyklu starań ale wiem i wierze w to że i wam sie uda.

za was wszystkim trzyamam mocno kciuki - za staraczki, za młode ... hmm.. świeże :-D ciężarówki no i za młode mamusie bo żadne hormony i humory nie będą wami ządzic a faceci niech w koncu sie obudza ze snu zimowego.

skąd ja to znam .. mój też karze mi odpoczywać, dbać o siebie zebym czasem mu wczesniej nie urodziła ale jak o coś proszę to wiecznie problem bo on musi wszystko robić, niedość ze siedze w domu a on pracuje to jeszcze śmiem go o coś kolwiek prosić. cali faceci. wiem ze nie powinnam bo przyzwyczajam do dobrego ale często gęsto wole uniknac kłótni, nerwów i sama robie co mam zrobic.

kończmy te wywody :-) miłego wieczoru, nocki i całego kolejnego tygodnia ....

no właśnie ... co u pam, alfa ...

Hej hej :)

Nie odzywam sie za bardzo,bo w sumie nic nowego... dzis 117 dc :p Juz to zlewam,czekam az wybiore metformax i pojde na kontrole za ok 2 tyg. Podejrzewam ze do tego czasu @ i tak nie przyjdzie. Poza tym troche luzu u Mojego w pracy jak nigdy,to i mial wiecej ochoty na przytulanki, ale co z tego jak owu brak ;) Tak przy okazji, na jak dlugo staranka zaburzaja odczyt sluzu?? Bo jak bylo rano, to czy wieczorem dnia nastepnego mozna juz ufac ze to nie pozostalosci po wiadomo czym? ;) Troche jestem skolowana bo mialam wczoraj wieczorem mega rozciagliwy sluz i nie wiem czy sie znowu szykuje jakas przymiarka do owu.

Poza tym staram sie nie myslec i nie przejmowac, choc skrycie wierze ze niedlugo moze cos sie stanie przelomowego :p Albo @ albo owulka.. I jeszcze sie nie zapisalam na operacje tego woreczka,jakos nie moge sie zdecydowac i szpital mi nie po drodze. No i slub mi troche zaprzata glowe, dzis zamowilismy obraczki :D

Trzymajcie sie!

Witam sie wieczornie!

Ewelina ty to jak walniesz posta raz na jakis czas ale porzadnego:-D
akeake widzialam ze co ovufrind zmienilo na przerywana linie, powiem ci ze ja sie zastanawialam nad tym samym jesli chodzi o sluz i doszlam do wniosku ze po paru godzianch od przytulanek powinno byc juz ok i nawet szukalam informacji w necie i gdzies wyczytalam ze jezeli na papierze jest sperma to po chwili wchlonie sie w papier a sluz plodny nie.
Mnie dzisiaj ciezarne przesladowaly , w galerii gdzie nie spojrzalam tam widzialam zaciazone.
Uciekam spac , dobranoc!

Witam sie zrana!

i znowu ja zakoczylam wczorajszy dzien i dzisiaj zacynam!

a posze do was moje kochane zeby sie wam pochwalic ze moja kochana waga pokazala mi dzis 94,6kg jupiii! Ale sie ciesze. Tydzien juz nie jem slodyczy i innych nie dozwolonych rzeczy i jestem z siebie bardzo dumna, a pokus mam co niemiara bo moj maz to slodyczowy potwor, potrafi takie ilosci pochlonac ze szok. Dobra lece zobacyc czy moje dziecko sie rozchorowalo czy nie bo wczoraj zle sie czula wiec moze do szkoly nie pojdzie.
milego poniedzialku!

Ostatnia edycja:
Marcia, gratuluje wagi! super :) u mnie stoi,ale ostatnio podjadam za duzo ;( Z tym sluzem to tez juz sama nie wiem, ale tez czytalam ze sperma sie wchlania w papier. To jakby tak bylo,to mam ostatnio niby super plodny sluz :szok:

W ogole przewialo mi glowe i ucho i okropnie boli ;( Dzis spalam w czapce zeby wygrzac i troszke lepiej, ale juz nigdy nie wyjde na dwor wczesniej jak godzine po wysuszeniu wlosow.

Akeake to kuruj sie. Nie wiem czy slyszalas o takich swieczkach do uszu podobno sa dobre jak cie przewieje, moja kolezanka uzywa i se chwali, tu masz linka Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i wiem ze mozna je kupic tez w sklepach zielarskich.
A ja za pol godziny lece warowac pod gabinetem mojej gin ze niby po recepte ale poprosze zeby zerknela na usg i cos mi powiedziala na ten temat

Kłaczku, gratki!!! Mam nadzieję, że z tej kreseczki wyrośnie piękna dziewucha:D
Zaraź reszte staraczek;)

A co z Totką?? Urodziła??

Zuzka skończyła dzisiaj pół roku:)

37102_566851693326883_595505169_n.jpg68397_557315324280520_2015334408_n.jpg72919_559783524033700_404508036_n.jpg250694_569240489754670_909876013_n.jpg395417_559433917401994_2017371575_n.jpg535528_575132892498763_796431967_n.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
jestem , troche sie wysiedziałam ale sie dopchałam i tak:

Ta blać torbiel urosła i ma srednice 6,5 cm:no: zapytałam ja o odstawienie progesteronu przed terminem miesiaczki a ew. ciązę i powiedziała mi tak że ciąza sama wytwarza duza ilosc progesteronu ale w moim przypadku jezeli nie bedzie miesiaczki to w 17 dpo isc zrobic progesteron i estradiol i przyjsc do niej i ona wtedy zdecyduje czy dajemy czy nie , a powiem wam ze wydawałao mi sie ze progesteron miałam dobry 12,78 ng/ml w fazie lutealnej a norma to ( 1,7-27) poza tym zwiekszyła mi progesteron jeszcze w tym cyklu z 200 (2x2 50 luteiny) do 600 (1 x 4 50 luteiny i 1x 1 czopek z progesteronu 400 mg) i powiedziała ze moze to spowoduje pekniecie torbieli a jak nie to w nastepnym cyklu mam przyjsc jak sie zacznie sluz ona zrobi usg i poda mi zastrzyk na pekniecie . Pytałam również o te plamienia co je mam ok 10 dpo i powiedziała ze to wina niskiego progesteronu taze tyle

Do góry