reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Indziorka, przestan sie wyrabiac... Dziecko oporzadz na biezaco, a reszta... w miare jak czas pozwoli. Ja utrzymuje w domu stan umiarkowanego zachlewienia. Ugotowane jest, dziecko ogarniete, a reszta - niech sobie facet nie mysli ze kobieta to kombajn.

Dzwonili ze szpitala, mam scan 26 rano. To bedzie polowa 7 tygodnia. Juz sie boje...

reklama
Witam się

Ja już posprzątane, zakupki zrobione i po obiedzie, ale dalej nie rodzę.
:-D

Kłaczek - super, że tak szybko masz usg !!! I nie boimy się - tylko wierzymy i pozytywne myśli.

Redusia, cykora mam i tego si enie da przeskoczyc. Oczywiscie ze sie ciesze z tego scanu bo przynajmniej bede wiedziala czy w ogole jest zarodek, ale wlasnie boje sie ze moze go wcale nie byc.

kłaczku tylko pozytywne myslenie :-D wiem ze tak dobrze gadac, ja jak w koncu zaciaze ( mam nadzieje ze to kiedys w koncu nastapi) to do piero bedziecie mnie miały dosyc bo bede swirowac na maksa, juz sie boje

Staram sie, ale jakos ciezko wygenerowac wylacznie optymizm, kiedy na 4 ciaze tylko jedna na razie dala dziecko... Mam nadzieje ze limit niepowodzen mamy wyczerpany.

Kłaczek Oby było wszystko ok ;) dobrze, że tak szybko się ogarnęli z USG, kurcze oby oby :) a ja jestem głupia i jakaś moja duma mi nie pozwala... wiem, moja głupota, ale ja sobie coś udowodnić muszę:eek: może jak się hormony ogarną to ja razem z nimi:-D

Indziorka, faceci sie ucza... Na poczatku ogarniamy dom i ew. prace i jest w miare spoko. Przychodzi dziecko, ogarniamy i dziecko, ale juz zaczyna nas to uwierac - ogarniamy, a oni nawet nie widza ze powoli stajemy sie wielbladami. Przychodzi ew. kolejne dziecko, a oni juz maja przecwiczone, ze my to i tak ogarniemy, moze tylko czasem bedziemy potrzebowaly zeby przypilnowal, czy nakarmil... A DUPA! Nie jestem wielbladem i nie musze tego nikomu udowadniac!
Z tym scanem to sie ogarneli bardzo ladnie - 7 tydzien to dobry czas na pierwszy scan.

Kłaczek Ja miałam pierwszy w 6 tc, nie zapomnę tej pulsującej fasolki :p a w 10 tc już był ludzik :D mój bardzo pięknie ogarniał sytuację dopóki nie wrócił do pracy i wszyscy dookoła zaczęli mu dawać "cudowne" rady do wszystkiego... Podejrzewam, że ktoś mu powiedział, że przecież i tak się nie zmęczę bo przecież opieka nad dzieckiem to pikuś bo i tak w domu siedzę... brak słów, zobaczymy jak się nie ogarnie to inaczej zaczniemy rozmawiać, bo na razie mimo wszystko dobra dla niego jestem, ale moja cierpliwość też kiedyś się kończy. Kurcze aż się doczekać nie mogę :p

Redusia Twoja ciąża strasznie też uciekła- pamiętam jak byłaś jeszcze w 18 tc :p Oby wszystko szło po Twojej myśli i oczywiście, żeby dzidzia była zdrowa :)

Marta Masakra... To chyba da sie zajść w każdej wadze:eek:

Indziorka, niewykluczone ze ktos Ci chlopa poinstruowal... Zawsze jeszcze mozesz go zostawic na weekend samego z dzieckiem i niech ogarnia wszystko...
Na tak wczesnym etapie ciazy, to co i kiedy zobaczymy na scanie, zalezy tez od dlugosci cyklu... Zobaczymy.

reklama
Kłaczek Nie wiem czy aż tyle mleka będę w stanie odciągnąć :p "Wyjściowe" mam między karmieniami... Ja go naprostuję, jak zyskam choć trochę siły, bo na razie jeszcze się zregenerować, przede wszystkim psychicznie, muszę uporządkować w głowie pewne sprawy. No i poza tym młoda niejednokrotnie mimo że nakarmiona i przebrana, to jak mnie nie ma w pobliżu u niego się zachodzi nawet... Aż się zastanawiam, kiedy się zrobi córeczka tatusia, bo mamy będzie miała dosyć:-D A na scanie będzie ok zobaczysz :) a właśnie- moja kluska waży już ponad 4 kg... a ze szpitala wychodziła z 2950g... Pyza z niej :D

Do góry