reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hej, jak tam Wam sobota mija?

Ja wczoraj zaszalalam i pierwszy raz od roku mialam ochote na piwo i wypilam az półtora ;) W sumie dziwne,ale chyba musialam sie troche wyluzowac. Eh, u mnie 15dpo niby, plamien brak, poza humorami, innych typowych dla mnie objawow przedokresowych brak, zaczynam watpic w ta owulacje i ze poczekam kolejne 100 dni pewnie na cokolwiek :-(

Strasznie to frustrujace jak nie wiem co sie dzieje,a nie chce wydawac kasy na usg zeby podejrzec bo i tak mam isc jak wybiore metformax a zostalo mi jedno opakowanie. Powiem Wam ze jestem zmeczona tym cyklem, nigdy nie mialam takiej masakry,Moj tez zaczyna sie martwic ze ze mna cos mocno nie tak, a sam coraz czesciej daje mi znaki ze tego dzieciaka to on bardzo chce i ile jeszcze mamy czekac ;( Smutno mi i siedze i czytam i probuje zgadnac co sie moze ze mna dziac,eh.

I szukajac wpadlam na ciekawe zagadnienie, moze Ciebie Marcia to zainteresuje, dlaczego niektore osoby nie zachodza mimo ze maja i pozytywne testy owu,i skoki, i faze lutealna ale sie okazuje dopiero na USG ze pecherzyki nie pekaja (dokladnie tzw zespol LUF) i costam sie dzieje ze powstaja torbiele, a pamietam ze Ty mialas z torbiela cos. Ale to tak tylko wspominam bo chcialabym jakos pomóc.

A co do owu ktora wyzana ovufriend to zauwazylam taka nieprawidlowosc ze ono patrzy tylko na skok jednej tempki,tzn z 36,4 np na te 36,6 powiedzmy i wyznacza owu,ale nie robi tak jak powinno byc prawilowo ze nie zwraca za bardzo uwagi na te 6 poprzednich tempek ktore musza byc nizsze. Tak ze Tobie oewnie przeniesie owu jak ona faktycznie bedzie :)

reklama
Akeake no ja zauwazylam dokladnie odwrotnie z tymi wykresami a owufriend bo u mnie zawsze mijalo kilka dni i dopiero zaznaczalo ze nawet sie martwilam w ktoryms cyklu ze mialam objawy owu i test pozytywny a owufriend czekal kilka dni zanim owulacja zostala zaznaczona. Pozyjemy zobaczymy . Aco do torbieli to ja mam konkretnie jedna torbiel i wydaje mi sie ze gdyby pecherzyki nie pekaly notorycznie to byloby ich wiecej ale dzieki za info. A ty tak dla formalnosci powinnas siknac na testa

Ano sikne ale moze we wtorek jak nie przyjdzie @, bo bede mogla dopiero w poniedzialek kupic, choc pewnie juz nie bedzie po co. I jakos mi spokojnie z mysla ze nie ma opcji zebym byla w ciazy i nie wiem czy chce znowu widzec ta jedna cholerna kreske, bo tak bedzie, a wiem ze Moj zawsze sie napala jak robie testy i mowi ze napewno zaszlam itd,a potem bach, ja rycze a on mowi ze szkoda i trudno. Byly cykle w ktorych wszystko niby bylo ok,staranka w odpowiednim czasie,bylam PEWNA ze sie udalo, a zawsze konczylo sie tak samo, wiec teraz staram sie myslec logicznie, i skoro nie bylo staran w okolicy tego mojego skoku to naprawde nie chce myslec o czymkolwiek innym jak czekanie na @ :( Cos mnie brzuch pobolewac zaczyna wiec pewnie malpa przylezie jutro z rana ;)

Akeake, bo sie nakrecasz bardzo... Ja olalam wykresy itp, tylko pilnowalam sluzu - tak, zeby orientacyjnie wiedziec. Tez sprawdzalam w kazdym cyklu i jedna kreska mnie doprowadzala do zlosci, ale mowilam sobie, ze przeczekamy @ i do roboty.

o rany co ja tu czytam? Klaczku kochana gratuluje serdecznie i trzymam kciuki :)
Dzewelajna po dupie chcesz? odpoczywac mi tam!
Marcia wiesz ja zaszlam w 2 cyklu. i mialam jakas taka presje ze sie w pierwszym nie udalo ale poczytalam uspokoilam sie i za 5 tygodni widzialam swoja kuleczke. takze widzisz psychika tez musi byc wyluzowac. tulam.
Ania wiesz raczej pigulki...

pokaze Wam mojego smieszka jakze inaczej w ulubionej pozycji na brzuszku. ;)

Załączniki

• 37094_3642239712965_1732375114_n.jpg
    37094_3642239712965_1732375114_n.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 53
  • DSC_0074.jpg
    DSC_0074.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 61
  • IMAG0233.jpg
    IMAG0233.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 42
No tak Kłaczku, tylko widzisz, gdyby nie mierzenie tempki do dzis bym zyla w swiadomosci ze jest ok, ze mam owulacje itd. A prawda jest zupelnie inna, i mierzyc musze z przykazu lekarza zeby widziec czy leki mi wystymuluja owulacje bez koniecznosci co chwile latania na usg... Ale wiem, ze jak sie nie mysli i wyluzuje to pewnie latwiej i ze psychika duzo dziala. Tak ze ja to wszystko robie na razie po to zeby miec owu, a nie ze sie spinam bo musze zajsc tu i teraz. Ale Tobie gratuluje podejscia i trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!

Martusia,
sliczny Twoj synus :)

Akeake, rozumiem... W sumie Karola zrobilismy z termometrem w...;-), wiec mozna.

Sik kontrolny sugeruje wzrost betki - kreska jest zdecydowanie mocniejsza. Zostaly mi jeszcze 3 paski i 1 plytkowy.;-)

Kłaczku kciuki ogromne za was... przezywam jakbym to ja znów testowała.

u mnie wszystko ok. wszelkie ciągnięcia, naprężania, bóle ustały. Będziem zyć :-D ale to normalne...zawsze tak jest. od razu człowiek zdrowieje i lepiej sie czuje bo termin wizyty u gin sie zbliza :-D

reklama
Jesli za 10 tygodni bede jeszcze w ciazy, pewnie tez zaczne sie cieszyc. Na razie ciesze sie ze udalo sie nam zajsc, ale to dopiero poczatek drogi.
Dzewalajna, skad ja to znam? W obliczu wizyty lekarskiej wszystko przechodzi jak reka odjal!:-D

Do góry