reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Witam sie sobotnio!

u mnie ovufriend zwariowal i zaznaczyl mi owulacje w 8 dc , cos im sie pomerdalo i pewnie z czasem przesunie kreski na inny termin bo to bylby chyba cud zebym miala owu w tym dniu. No chyba ze luteina wszystkim zamieszala bo to by bylo jedyne logiczne rozwiazanie.

ania fajna ta twoja pannica i jaki transparent :-D

reklama
Hej kobitki, nie odzywam się ale śledzę wszystkie wpisy...no ale teraz to aż mi się morda usmiechnęła jak przeczytałam wpis Kłaczka...kochana ..GRATULACJE i trzymam kciuki tak bardzo bardzo mocno!!! Ze szczerym serduchem uważam że im więcej takich Karolków na świecie tym lepiej dla wszystkich :-) SSSStttttrrrraaaasznie się cieszę!! Wszystkim starającym się życzę powodzenia i tych upragnionych i wyczekanych kreseczek. A tym co przed metą ..szczęśliwych spotkań z maleństwem! Pozdrawiam ciepło:happy:

Witam się sobotnio po długiej nieobecności :)

Kłaczku - jak dziś kreska - mocniejsza?

Dzewelajna - chyba czas już zwolnić co? :) Bieganie trzeba odpuścić i odpoczywać, kiedy to zleciało u Ciebie 30 tydzień - jejuuuuuuuuuu !!!

Lolciu - kiedy to minęło, wczoraj rodziłaś a Synuś taki duży i fajowy, a ten uśmiech

Fasolko - piękna dama wam rośnie, słodziak :)

U mnie ok, Córka zwolniła z rośnięciem i będzie raczej duża, ale nie ogromna jak to się zapowiadało, brzuch się obniżył, ale narazie cisza, zero skurczy, zero odejścia czopa, nic nie wskazuje abym się wcześniej rozpakowała. Chodzę na ktg ale zawsze cisza i spokojna dzidzia. Mamę mam w szpitalu, więc trochę stresu jest ( jest tylko na badaniach i obserwacji, ale zawsze to szpital)

A ! Indziorka - cudna Wasza Córka.

Aniu - piękne dzieciaczki, maleństwo ma już pięć miesięcy, niedługo do pracy pewnie wracasz co ?

Redusia, skad wiesz? :-D Mam jeszcze kilka paskow, wiec stwierdzilam, ze co rano sik testowy i bedziemy patrzec. Dzisiejszy dalam Rajmundowi do porownania z wczorajszym i przedwczorajszym, nie mowiac ktory jest ktory. No i wskazal ostatni jako najsilniejszy, wiec jest ok, nie wmawiam sobie. Oboje boimy sie radosci...

Och Kłaczku , znam to z autopsji, ja chyba z 7 dni robiłam testy a potem raz w tyg przez miesiąc żeby sobie popatrzeć na krechy.

Zdaję sobie sprawę jak Wam ciężko, bardzo bardzo trzymam kciuki i chciałabym żeby już był ten 16 -17 tydz. u Was - ale trzeba wierzyć, a do lekarza idziesz? Może się zainteresują wcześniej po tym co przeszłaś, choć w Anglii to wątpliwe :wściekła/y:

Redusia, po ostatnich konsultacjach dostalam list ze szpitala mniej wiecej taki:
" Z radoscia informuje cie, ze otrzymalam wyniki twoich badan, ktore sa calkowicie w normie. Kiedy znow poczniesz, zglos sie natychmiast do swojego GP, zeby skierowal cie do nas, a my bedziemy aranzowac scany."
Wyglada na to, ze po trzech poronieniach, ciaza bedzie juz nieco inaczej prowadzona, ze skieruja nas do Early Pregnancy Clinic. Pierwsza rzecz jaka mnie interesuje to wykluczenie ciazy bezzarodkowej, a to mozna zrobic juz w 7-8 tygodniu.

Tu jest podobnie jak w PL pod tym wzgledem - po 3 poronieniu zaczynaja sie badania. Oczywiscie nadal nie ma mowy o progesteronie czy jakimkolwiek podtrzymaniu, nie sadze tez, zeby probowali cokolwiek ratowac przed koncem I trymestru, ale moze choc kontrola bedzie jakas, a to uspokaja. W naszym przypadku badania byly o tyle okrojone, ze mamy dziecko, wiec calkowita nieplodnosc odpada, ale porobili mi scan i badania hormonow, a nam obojgu genetyke. Tudziez hist.pat po ostatnim poronieniu. JA nie wiem na czym teraz bedzie polegala procedura, ale wszystko wskazuje na to, ze prowadzenie ciazy przejmuje EPC a nie jak zwykle polozna. Spokojnie - dowiem sie wszystkiego "w praniu". Po prostu musimy poczekac.

Hej dziewczyny:)
Kłopot mam... znowu @, po 2 tygodniach. Chyba po ciąży już zupełnie się u mnie popitoliło... i już nie wiem czy to kolejne źle dobrane tabletki. Najgorsze, że po cerazette przybyło 5 kg, a po tych albo plamienie, albo skrzepy i strumień. Po co mi anty skoro i tak nie ma jak się poprzytulać... już nawet wymyśliłam, że tamte minipigułki jakąś torbiel mi wybudowały, ale czy w takiej sytuacji leciały by skrzepy? Chyba jednak muszę odżałować na wizytę, bo niezbyt to wygląda.

reklama
Do góry