reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Wydaje mi się, że podstawowym czynnikiem do podejrzewania PCO jest niereguralny okres, ja miałam okres raz na pół roku i dlatego mnie badali, ale wykluczyli PCO:) Poza tym jeszcze chcą widziec owłosienie przy badaniu czy np. nie ma meszka pod nosem;)

reklama
Witam sobotnio
biggrin.gif
.

A tak na marginesie to u nas zawsze z kims na dyzurze ladujemy w majowke taka tradycja nieciekawa
confused.gif
.

Ja jakos zaczynam godzic sie z tym ze musze lezakowac bo inaczej wykoncze i siebie i rodzinke nerwowo.

My majowke w domu spedzimy moj M stwierdził ze nie ma tego złego ...bedzie nadrabiał zaległe prace w domu,w ktorys dzien na grila na działke pojedziemy ,podjazd pod sama brame a tam na lezaczek i troszke sie zrelaksujemy na powietrzu
yes2.gif
.

Mam podłe samopoczucie, wzrok tych wszystkich ludzi mijanych na ulicy mówi jedno: Gruba i do tego w ciąży? Grube powinny być z góry skazane na bezpłodność. Ludzie są straszni - albo sobie wkręcam, chociaż nie sądzę. Wczoraj jedna babka nawet chrząkała do męża znacząco na mój widok. JA też zaczęłam chrząkać i tak się mijałyśmy chrząkając beztrosko. Co za paranoja!!!
Najgorsze są kobiety - faceci nie patrzą na mnie jak na negatywne zjawisko, wzrok kobiet mówi wszystko :( Szkoda...szkoda, że ja się tym tak przejmuję :(

Ja wczoraj przy McDonaldzie usmiechnęłam się do kobiety, która chyba nie wiedziała, że ją słyszałam - siedziała z dwójką przyjaciół i powiedziała: Ja nie wiem co ja mam, widze kolejną kobietę w ciąży... Nie zatrzymałam jej, ale zazwyczaj jak się więcej widzi kobiet w ciązy to samemu się jest w ciąży:D

december damy radę =) teraz ja cię na duchu musze podnieść =)

A niech sobie gadają i się wypchają pewnie myślą że "o matko ta baba jest nieodpowiedzialna - jak można tak dać się pochłonić każdym zachciankom".
Ludziska są wstrętne ale niestety tego nie zmienimy - jedyne co nam zostaje to głowa do góry i nie chowajmy się. Niech wszyscy zobaczą, że mimo iż nie jesteśmy standardowymi ciężarówkami to i tak nasz stan przepełnia nas radością.

Wszystkie wstrętne baby schować się pod ziemie i niech wam będzie wstyd !!!! Za każdą złą myśl na temat otyłych ciężarówek i za każde słowo złe na ich temat +5 kg dla was a co. I tak będzie tyć i tyć bez opamiętania =)

tak jak ja .... znów kolejne kg przybyły mimo, ze nie jestem w ciąży a staram się pilnować. Ale to chyba było przez okres - tak tak - hip hip hurrrraaa - jest drugi okres - jeszcze tylko jeden.

Jak dobrze pójdzie to na Dzień Dziecka spróbujemy dac życie nowemu dziecku.

Tak przy okazji - macie jakieś sposoby na obcieranie się ud jak chodzicie w jakiś spódniczkach ? Ja kiedyś miałam talk w kremie ale się skończył i nie moge go nigdzie w sklepie znaleźć a wczoraj tak sobie je poobcierałam że chodzić nie mogłam.
Ehhh.... te moje wielorybie uda :) :) :) a co mi tam - taka szczupła dziewczyna to nawet nie wie co to jest obtarcie ud ale tez nie wie ile przyjemności jest ze znalezienia zajebistego ciucha =)

Wzięło mnie dzisiaj - to chyba ta pogoda =)

Puszyściaki moje kochane - głowa do góry i "na miasto" ! Nie ma się czym przejmowac do 200 kg jeszcze nam daleko =) hihihihi

Pozdrawiam i udanego weekendu życzę - buźka

December, a czym Ty sie lamiesz? Jestes gruba i w ciazy? A ile jest bab dookola grubych i bez ciazy? Po prostu tylko grubych. Wyluzuj. Wiem, ze ciaza wyostrza w nas emocje, ale popatrz na to inaczej. Kobiety po prostu sa bardziej krytyczne w stosunku do innych kobiet niz faceci. To przyroda - konkurencyjne samice trzeba zwalczac!;-) Ja tez bylam (i jestem) gruba i bylam w ciazy taka gruba i poki mi bebna nie wywalilo tak ze bralam kurs na obiekty kierujac sie wlasnym pepkiem, to wiekszosc ludzi myslala ze tak mi sie jeszcze przytylo, ze to "dobrobyt". Doloz sobie do tego moj wiek, i opinie ze w tym wieku to juz wnuki a nie wlasne dzieci - tym bardziej widzac ze mi cos z przodu odstaje, interpretowano to jako nadmiar luksusu, a nie brzuch ciazowy. Kiedy juz ni cholery nie szlo pomylic bebenka z sadelkiem, nie raz lapalam na ulicy zaskoczone spojrzenia i to tak ewidentne ze az niefajnie. Ktos patrzyl na brzuchol, potem przenosil wzrok na moja twarz i... to spojrzenie. Smialam sie z tego.

Dzewalajna, sama szukam... Rodzaj jedwabnej polhalki, ale w fasonie spodnico-spodni. Takie jakby dluzsze majty z luznymi nogawkami, moze to siegac do pol uda. Poki co nie utrafilam tego, a chetnie bym sobie zapodala. Dobre nawet jak sie udka nie obcieraja (a moje i owszem, lubia), pod cieniuskie spodniczki, ktore przeswituja

Ostatnia edycja:
Jak Wam, dziewczyny mijają piękne i słoneczne dni? Jak znosicie upały?
Powiem Wam, że mi dziś wyjątkowo dokuczało gorąco, słaba byłam, nogi obrzmiałe.... Ale wczoraj i przedwczoraj skusiłam się na opalanie, oczywiście w "bezpiecznych" godzinach, posmarowana faktorem (buzia +30, ciałko +10), opalałam tylko dekolt i nogi, siedziałam w bluzce bez ramiączek, która zasłaniała mi brzuszek. Ale w godzinach przedpołudniowych,kiedy mocno grzało, mój Kajtuś bardzo protestował na temperaturę, dostałam kopa od dziecka po 40 minutach smażenia i musiałam zejść ze słońca:-)

Ostatnia edycja:
ja byłam dziś na IP i mam zakaz wylegiwania się w słońcu, zakaz spacerowania, mam leżeć i pachnieć. Słaba opcja na majówkę, szczególnie, że jutro mieliśmy jechać na działkę na Kaszuby. Poza tym tracę nerwy i kłócę się z D., chwilami mam go naprawdę dosyć...

reklama
bolesne, ostre kłucie w podbrzuszu, od 2 dni. Miałam nadzieję, że to może wzdęcie itd...a w sumie nie wiadomo co to jest, KTG nie wykazało skurczy. Mam leżeć i czekać, w poniedziałek widzę się z prowadzącym ginem - jak nie minie - będziemy myśleć.

Do góry