reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hej Ania :) Ferie..kiedy to bylo :D Gdybys nie napisala to nawet bym nie wiedziala ze teraz jakis okres feriowy jest ;D

Ja niestety bez staranek bo Moj wykonczony, ale znowu cos dziwnego sie dzieje, bo ovufriend mi wyznaczyl owulacje, drugi raz juz zreszta :p Albo to cud i jesli sie temp utrzyma to bede wsciekla ze nie bylo staranek,albo jak wczesniej temp wyzsza 3-4 dni i potem poleci w dol. Za 3 dni zapraszam na imprezke z okazji mojego 100nego dnia cyklu :pP Masaakra, tesknie za @ :( Niech sie cos zadzieje w koncu bo zwarjuje. Ale jakby to bylo serio owu,to chyba ta metformina i dieta dziala :szok:

Marcia, a jak u Ciebie?

Milego dnia

reklama
No czesc dziewczyny!

Ania u kogo koniec ferii u tego koniec u nas jeszcze tydzien:-)

u mnie jakies dziwolongi sie dzieja. to jest plamienie to go nie ma wiec nie zaznaczam jeszcze nowego cyklu bo te plamienie to z takim nasileniem ze dwie wkladki wystarczyły w ciagu dnia. pewnie jutro sie rozkreci wredota. nastepny cykl odpuszczam z mierzeniem temperatury, progesteronem i wlampianiem sie w papier toaletowy, bede robic tylko testy owu bo mam juz dosyc tych obserwacji i musze odpoczac.
akeake trzymam kciuki zeby wkoncu sie ten cykl skonczył i zebys mogła na nowo zaczac staranka, albo zeby cos z tego sie wykluło:-D

Marcia, pewnie, ja tez chyba musze odpoczac, choc tempke chyba bede jednak mierzyc zeby zobaczyc czy owu sie pojawi, ale najpierw musze zaczac nowy cykl,eh ;) A to Twoje plamienie jakiego jest koloru,jesli moge spytac? ;) I mowisz ze 13dpo zwykle Ci tempka spadala? A ona Ci rosnie przeciez :szok: Tym bardziej ze mierzylas godzine wczesniej to normalnie bylaby wyzsza.. Ale pewnie nie ma co sie nakrecac,zobaczymy co bedzie dalej, choc nie powiem, strasznie trzymam za Ciebie kciuki, bo jak Tobie sie uda to potem ja i Kłaczek za Tobą pędem też zobaczymy II :D Eh, marzenia ;)

Moglabys zajrzec na moj wykres i powiedziec czy to moze byc faktycznie to, czy owufriend znowu swieruje i za pare dni mi wyznaczenie owu zniknie ;( Wiem ze to zalezy od temperatury ale jakos tak mam ciagle nadzieje... Zaczelam drugie opakowanie metformaxu juz :)

Ale u mnie sypie! A mialo topniec,eh,sie znaja :p

dzisiaj spadła temperatura ale tak na odpierdziel ja zmierzyłam. Nie mam złudzeń co do tego cyklu bo byłam w aptece i dorwałam testy w promocji po 6,99 o czułosci 10 wziełam wszystkie tzn 5 szt. zeby miec na zapas i niestety 1 krecha. jutro na pewno @ przyjdzie.

co do twojego wykresu to ciezko powiedziec bo u ciebie to wyglada jak fale dunaju aczkolwiek ten wzrost wyglada obiecujaco, zobaczysz jak jutro bedzie wygladała temperatura

Witam Panie
ja w 9 tygodniu sobie jestem ,ogolnie to nie mam specjalnych ciezkich oznak ciazy jedynie co drugi dzien jestem koszmarnie zmeczona ze nie mam nawet sily napic sie wody ,ale dzis udalo mi sie zrobic 7km na biezni.Troche kiepski czas bo 55min ale mam nadzieje ze w 2 trymestrze dostane kopa energetycznego :-)

pozdrawiam

witam sie, pamietacie mnie? :p

dziec mi chyba zabkowanie zaczyna. wszystko zwalam na zabki, pranie nie zrobione bo zabki, obiad nieugotowany bo zabki :p

a poza tym ok nic sie nie zmienilo wagowo ciagle wieloryb...

Indziorka jakie powiklania? rana sie paskudzi? mi sie paskudzilo bardzo przemywalam spirytusem salicylowym parenascie razy dziennie i wietrzylam ile moglam. mozna tez oklady z sody oczyszczonej robic. a byla u Ciebie polozna? ogladala rane? moze ona by cos poradzila...

powiem Wam dziewczyny ze ja bym zwariowala gdybym miala odczyniac hocki klocki takie jak Wy zeby zajsc... nie chce nikogo urazic... to moze zamilcze.

milego dnia :)

zrobiły mi się obrzęki, rana oprócz zaczerwienienia jest ok ;) na szczęście antybiotyk, sączek, później dziura dały radę i jak na razie jest lepiej, mam nadzieję, że na tym lepszym torze się utrzymywać będzie, antybiotyk jeszcze kontynuuję :) no a obrzęki to na szczęście tylko płyn surowiczy no i krwi troszkę, a nie ropa, bo wtedy to już kiepsko by było :/

Marta Sama sobie teraz przy opiece nad małym dzieckiem możesz przypomnieć jakie to czasochłonne zajęcie :p no a teraz chodzić, leżeć tak- siedzieć nie za bardzo bo rana mało oddycha, jak ogarnę to pewnie będę częściej :p

reklama
martusia mam nadzieje ze nigdy nie doswiadczysz trudu zajscia w ciaze..i jak zdecydujesz sie na drugie dziecko uda ci sie bez problemów. Ja to tylko jestem zła sama na siebie ze tak strasznie przez 9 lat broniłam sie rekami i nogami przed zajsciem w ciaze i teraz mam za swoje

indziorka powodzenia i wytrwałosci

Ostatnia edycja:
Do góry