reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Czesc, Laski!
Sluz... padlo pytanie, a ja z tych co funkcjonuja z palcem w pipie. Bedzie obrazowo, wiec jak ktos sniada lub obiaduje to nie czytac. Plodny sluz to ten przezroczysty, ciagnacy sie w nitke. Ok, moze byc metnawy, nie idealnie szklisty, ale ma byc jak swiezy spik - ciagnie sie w nitke. Nie sprawdzam sluzu po seksie bo wiadomo... bedzie troche "nieswoj", moze byc nieco "obco", ale jak sie zaczyna taki, to wiadomo ze trzeba moze nie tyle zakasac rekawy co kiecke i brac sie do roboty.
Marcia, ja jestem w okolicach owulacji - wczoraj lub dzis, ale nie chce grzebac i przeszkadzac "wrogiej armii", w kazdym badz razie od dwoch dni wieczorami zalewamy forme.

Biore te cholerna aspiryne i... mam zgage od niej. Na pewno od niej bo jak nie wzielam to nie mialam. No, szlag!

reklama
Kłaczek, dzieki za wyjasnienia apropo sluzu :) I dolaczam do tych z palcem w pipie ;D &&&& za zalana foremke :)
A na co bierzesz aspirynke? Chora? Zdrowka

Marcia, tempka potrafi zaskoczyc i jesli nie ma duzego spadku pod linie to nic nie jest przesadzone :) Ale Cie rozumiem tym bardziej jak masz takie sny, mozna miec stresa. Widze ze testa robilas, zobaczymy jak sie to rozwinie bo 10dpo to rzadko chyba wychodzi. Choc nie powiem ze sama czesto tak wczesnie testowalam :p

A bo mi kazali. Tak jak sie bierze Acard, bedacy tez w koncu aspiryna. Lekarka mi zalecila po 75mg dziennie, tak ze zaczynam zrec piguly jak amerykanska rodzina - 1500 oleju z wiesiolka w dwoch kapsulkach, wit. E, kwas foliowy, aspirynka, magnezik (bo ja kawiara), jakies wapno od czasu do czasu... Ja zdrowa jak qn - mnie tam tak latwo nie bierze. Rajmund sie posmarkal, Karol sie posmarkal, a ja zdrowa.

Cześć moje drogie:)
wreszcie dotarłam do kompa... półtora tygodnia na Podkarpaciu:) chrzciny udane, tylko jakby zimno w mieszkaniu:(
pochwalę się moim skarbem i twórczością szydełkową:)
DSC04650.jpg
lencia.jpg

Ostatnia edycja:
Ania sliczne!

A ja zobaczylam kolor rozowo czerwony na papierku w toalecie:-(
sluchajcie jak jest plamienie to trzeba odstawic luteine czy poczekac na porzadne krwawienie?

Kłaczek, aa not to bierz bierz :) Sama czasem mysle czy nie powinnam tez brac bo mam chyba gesta krew i sklonnosc do zylakow itd, ale przez chore zatoki ciagle mam katar z krwia i bym sie bala ze wtedy to juz by ciurkiem lecialo. Co do lekow to tez biore niezla dawke wiec nie jestes sama :D Wiesiolka chce wyprobowac ale to musze zaczac nowy cykl,a kiedy to sie stanie nie wiadomo...

Marcia, OMG, zabilas mnie tym filmikiem :DDD Skad Ty takie rzeczy wynajdujesz ;)Luteine odstawiasz jak juz porzadnie bedzie leciec i bedziesz pewna ze to @ czyli nejlepiej jak temp poleci na szyje w dol. A moze to implantacyjne..?

Ania, sliczna Twoja corcia, jaka juz duza :)

A ja sie wkurzylam, kupilam dzis biustonosz, naprzymierzalam sie ich mnostwo, w koncu wzielam...a teraz w domu beznadziejnie lezy,za duze miseczki i ogolnie zal mi tych 40 zl wydanych ale zwrotu/wymiany nie da sie zrobic mimo ze ma wszystkie metki jeszcze :(( Wrrr, chyba nigdy nie kupie dobrego stanika... mam straszny z tym problem, bo w obwodzie jestem szeroka, ale znowu miseczki mam male, a rozmiaru 90B nigdzie nie widzialam :( Ostatnio juz chodze tylko w takich sportowych,ale to wiadomo ze to nic nie trzyma . Pocieszam sie ze moze w ciazy conieco urosnie i bedzie dobry ;)

Ostatnia edycja:
akeake filmik pod staraczek grudniowych:-D a co do staników to nie wiem czy tam gdzie mieszkasz jest cos takiego jak brafiterka. naprawde warto sie wybrac i zainwestowac w jeden porzadny stanik , nie sa tanie bo 100 zł ale ja tez zawsze miałam problem i tez mam 90 pod biustem a miseczka B i jeszcze rozstawione po katach:-D poszłam kobietka mi taki staniczek wybrala ze nagle sie okazało ze mam sliczny biust, latałam jak durna po domu podnoszac bluzke dla starego ze jakie ja mam fajne cycuszki:-) I kupiłam sobie dwa porzadne a reszte wywaliłam

Dzien dobry!

u mnie plamienia dzien drugi, temperatura na wczorajszym poziomie i czekam na @. Molaby sie przestac bawic i juz przyjsc na dobre to szybciej nowe staranka by byly. Takze ja wypadam z testowania bo wredota dba zebym za duzo kasy na testy nie wydawala w nastepnym cyklu odpuszcze se luteine i zobacze co sie bedzie dzialo.
milej soboty!

reklama
Dzień dobry:)
marcia szkoda, że wredota idzie, ale nie ten cykl to następne:)
u mnie też coś dziwnie, po tych tabsach ciągle jakieś plamienia, a teraz pierwszy od półtora roku okres.... jak za tym nie tęskniłam:(
miłej soboty wszystkim.

Do góry