reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Po nowym roku ide do innego lekarza, bo ta moja do której chodze od paru lat od poronienia mnie olewa i na wszystkie moje problemy mowi ze taki moj urok, na dlugie cykle zawsze luteina na wywolanie, zadnych badan ani nic, bo skoro raz zaszlam to musze miec owulacje i jak przez rok sie nie uda to wtedy dopiero jakies badania, wiec makabra i juz do niej nie wracam. Poki bralam pigulki to bylo ok, a jak zaczely sie problemy to umywa rece :( Mam nadzieje ze nowy lekarz cos zaradzi no i badania w koncu zrobie, ale to kurcze spory koszt i tak czekamy na lepszy miesiac ale w styczniu juz nie odpuszcze. W sumie tempki mierze juz prawie rok, choc roznie to bywalo z dokladnoscia pomiarow, ale bywaly cykle ladne z owulacja wzrostem temp itd, w tym roku mi sie cos pokopalo. No i mam nadzieje ze skoro raz zaszlam to faktycznie da sie i kiedys sie uda, tylko od tamtego czasu duzo przytylam i moze to tez jakos mi blokuje owu ;( Wiem ze podstawa jest wizyta u gina i wyjasnienie tego i badania, ale tak sie chcialam Wam wyżalic :) Bo moze ktoras miala podobnie ;)

Miłego wieczoru!

reklama
Wiesz to ze kiedys zaszłaś w ciąże to nie zanczy ze teraz nie moga wystapic problemy . to sie nazywa niepłodnosc wtórna. Dobry lekarz to podstawa. ja chodziłam prywatnie przy tej straconej ciazy i myslalam ze wszystko bylo cacy ale mam kolezanke ktora tez ma problemy z zajsciem w ciaze juz ponad rok i zapisała sie w kolejke do kliniki leczenia niepłodnosci i jak juz dochodziła jej kolejka ktos ze znajomych polecił jej pania doktór ktora pracuje w tej klinice ale jednoczesnie przyjmuje 2 razy w tygodniu na NFZ w swoim gabinecie i ona poszła do niej wiec ja se pomyslalam ze skoro widze jakies zawirowania w swoich cyklach to po co bede czekac rok i poszłam od razu i mimo ze powiedziałam ze staramy sie dopiero od sierpnia nie usłyszlam ze to jeszcze za wczesnie zeby sprawdzic co sie dzieje itd. od razu rozpisala mi kiedy jakie badania mam zrobic , fakt robiłam je prywatnie i troche mnie to kosztowało, zajeła sie "zniszczeniem" torbieli i co podobało mi sie najbardziej powiedziała " ze jezeli zajde w ciaze to dla niej priorytetem jest utrzymanie tej ciazy i nie dopuszczenie do sytuacji jaka miała miejsce przy poprzedniej ciazy" i po tych słowach wyszłam z takim poczuciem ze moze gdybym miała innego lekarza nie straciłabym swojego maluszka. A zaszłam do tego prywatnie z wynikami zeby sprawdził ta torbiel ( bo maja leprzy sprzet) i mówie ze mamy problem z zajsciem w ciaze a on do mnie ze oni zaczynaja cos robic po roku staran a to ze mam podwyzszona insuline to dla niego w tym momencie nie robi zadnej róznicy to tylko w razie ciazy wskazówka zeby dokładniej sprawdzac cukier, a ta od razu dała mi tabsy na zbicie insuliny bo to wszystko ma wpływ. takze poszukaj dobrego lekarza

Ja wczoraj wieczorem zjechalam do mojego chlopa rodzicow i siedze i gadam :-D strasznie zle sie czuje cos mnie muli cos poboli cycki mnie szczypia.... w poniedzialek wraca juz moj lekarz wiec chyba sie przejde i mu powiem moze cos poradzi =/

A mnie sie po prostu kolejka zrobila na liscie zamowien i musze podgonic robote zeby ludki dlugo nie czekaly.
Dzis przyszedl moj prezent gwiazdkowy od Rajmunda - jestem happy bo jest sliczny.

Pam Uwierz, że ja też już na to czekam :D ale jest szansa, że to już niedługo ;) Syndrom wicia gniazda itp sprawy siadły mi na mózg :D Mówię ruszać się ruszam jeszcze (z wielkim bólem itd:/), ale ściery z ręki nie wypuszczę :D A z tymi Twoimi objawami to masakra... Ja bym już w ogóle psychicznie siadła :/

Kłaczek No to fajnie, że zamówienia są i interes się kręci ;) A pierdółka fajna, też lubię takie rzeczy, a szczególnie robić :D

Mamuniu... Indziorka, to jezd wyczepisty, skorzany portfel z HD! Normalnie slinilam sie do niego jak niemowle zabkujace, Rajmund go licytowal, ale go przebili w ostatniej chwili i d... Az tu facet co go sprzedawal, pisze ze ten co kupil nie zaplacil i na maile nie odpowiada, wiec on go sprzeda za kwote jaka oferowal Rajmund. Nowka jest, tyle ze bez metki, moze prezent nieudany albo co, ale ja mam radoche - idealnie pasuje do jeansow i ramoneski, a czesto tak chodze.

reklama
Do góry