reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
hej,
Indziorka na wątku styczniowym napisała:

"Hej Wam :)

Dzisiaj lekarz zdecydował, że idę do szpitala- jeszcze ogarniam papiery, rzeczy i sytuację, bo wielu rzeczy się spodziewałam, ale nie tego, że wyląduje w szpitalu :/ (przy pomiarze miałam ciśnienie 148/86 i powiedział, że się boi i dla mojego dobra wysyła mnie na obserwację, żeby mi się zatrucie ciążowe niespodziewanie nie zaczęło:) Także odezwę się jak wyjdę, bo moja siec nie ma konfiguracji internetu na mój model telefonu :)

Trzymajcie się i nie puszczajcie:)

Pozdrawiam :)"

stwierdziłam,że Wam tez napiszę bo przecież jest jedną z nas;) im więcej kciuków, tym lepiej:)

Indziorko, mam nadzieję,że będzie wszystko dobrze i nie pogniewasz się na mnie, za przekazanie info.

Ja też z fabianem leżałąm z wysokim ciśnieniem. Po tygodniu mnie wypuścili a za miesiąc powtórka z rozrywki i znów tydzień w szpitalu i juz mialam wychodzić aż zdecydowali się na nagłą cesarkę.

Trzymam kciuki indziorka za ciebie. Pod okiem lekarzy zawsze lepiej. Będzie ok zobaczysz.

tylko, ze ja wtedy na wizytach miałam 180/120 przykladowo .. ale to dla mnie była norma nawet przed ciążą.
Po porodzie mam ciśnienie książkowe. 120/80
chociaż ostatnio na wizycie miałąm 140/80 ale to chyba tylko dlatego, że zdążyłam wysiąść z samochodu, przejść przez całą przechodnie, rozebrać się i wóciłam prosto do pielęgniarki na mierzenie. następnym razem usiądę i odsapne ...

Ostatnia edycja:
Moge wam sie pozalic?
Bylam dzis u lekarza bo cos boli w srodku w czasie sexu i strasznie sie poczulam. Ogolnie powiedziala ze z moja waga nie ma szans na ciaze i jej donoszenie, ze jak moglam sie tak roztyc, ze depresja po stracie dziecka nie jest wytlumaczeniem na moj wyglad ze wogole ona sie dziwi ze ja chce w ciazy byc a i ze antykoncepcja na mnie dziala bo przy takiej wadze to pewnie mam nieregularne cykle i brak ouwlacjii..... cykle mam bardzo regularne i owulacje tez mam zawsze (sprawdzalam u innego lekarza)
dobra jestem otyle... mam 180 i 105kg wagi... z 30kg nadwagi mam... ale jak ona wogole mogla tak powiedziec? w pierwszej ciazy przytylam 20kg a po stracie kolejne 30kg...razem 50... zzucilam juz 20kg i czulam sie z tym dobrze....a teraz to mam totalna zalamke... myslalam ze sie rozplacze tam. a na bule dala mi angielski odpowienik espumisanu... wogole mni nie zbadala podwozia nic... jak grochem o scicane... okropnie sie teraz czuje.... a na moje stwierdzenie ze ja choruje na bulimie to tylko uslyszalam ze to jest wynowka zeby sie obzerac.... ja sie nie obzeram... jem malenkie porcje i bardzo malo weglowodanow i tluszczy... slodyczy wogole moze od swieta... a waga stoi w miejscu... przez moja koge nie moge ciwczyc... a ona mi tak nagadala.... okropnie sie czuje...

reklama
Pam normalnie jak bym taka babe kopła w dupe to w kosmos by wyleciała:wściekła/y::no: jestesmy podobne wzrostowo i wagowo i zaszłam pomimo wagi a gin na wizycie mi tylko powiedział zeby uwazac z tyciem w ciazy:sorry2:po zabiegu w zeszłym roku i antydepresantach przez 6 miesiecy zebrałam 15kg dodatkowych i to nie przez jedzenie jak ktos z boku pewnie mysli....a ze to jakas znachorka nie lekarka swiadczy to ze cie nie zbadała i co za lek ci przepisała espumisan na bole przy stosunku rece opadaja normalnie:angry::no::no:

Do góry