reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Dzewalajna, w UK przez cala ciaze nikt w podwozie nie zaglada. Po prostu tu nie ma zwyczaju czlowieka rozbierac przy kazdej okazji, nawet scan narzadow rodnych babka najpierw robi przez powloki, a dopiero jak nie bardzo widzi co by chciala zobaczyc, to PYTA czy nie bedzie przeszkadzalo, jesli by tak moze dowcipnie... W sumie nie ma co tam grzebac bez potraeby, z drugiej strony jakby jakas sensacja ze strony szyjki to nie wylapia, ale tak po ojemu to wiedza tu co robia w tym wzgledzie.
Indziorka, obiecaj jej ,ze jak sie urodzi to dupsko strzepiesz. ;) Fajna bryka!

Ja mam dzis do d.. dzien po wyjatkowej nocy. Rajmund wrocil dosc pozno wieczorem bo tam cos komus awaryjnie spawal, polozyl sie cichutko do lozka, ale zaraz maly zaczal kwekac, wiec go wzial do nas i ok. W nocy obudzil mnie lomot - Rajmunda nie bylo w wlozku, wiec cicho zawolalam.. cisza. No, to juz sie wydarlam, maly sie obudzil przestraszony, zaczal strasznie plakac, ale Rajmund sie nie odzywal, wiec wydarlam z wyra do lazienki, a tam lezy moj facet. Nieprzytomny. Polecialam z powrotem do sypialni, mlodego w lozeczko zeby sobie krzywdy nie zrobil i z powrotem do lazienki, ale Rajmund juz zaczal dochodzic do siebie. To kazalam mu siedziec na dupie, a polecialam dziecko utulic, bo dostawalo spazmow - zanim Karol sie uspokoil, Rajmund wrocil do sypialni. Kurde, blady jak sciana, mokry od potu - omal po pogotowie nie zadzwonilam, ale uparl sie ze ok, ze juz dobrze. No, dobra... Wymoglam na nim zeby dzis nie szedl do pracy - albo sick, albo urlop, ale mowy nie ma zeby poszedl na 12h shift. Zglosil urlop. Jutro i pojutrze ma dzienne zmiany po 12h... Boje sie.

Kłaczku no to nie fajnie się stało... oj, ja wiem co znaczy jak się coś dzieje i nie wiadomo co... oby to tylko osłabienie było.
My dziś na zakupach byliśmy, młody ma 3go urodziny. Tort będę jutro klecić:)
Spokojnej nocy wszystkim.
Indziorka bryka fajniutka:)

ja mam do was pytanie - w ciąży to lekarz nie powinien co któraś wizyta zbadać podwozia na fotelu ? ja nie wiem ale mój lekarz podobno nie ma zwyczaju i robi to tylko pod koniec ciąży .... trochę mnie to dziwi ale co ja będę się upominać :-D ale mi się wydaje że powinien co jakiś czas podejrzeć co się dzieje bo jak jakaś bakteria jest czy coś i trzeba by jakieś globulki zaaplikować ... albo trzebaby było oceniać twardość i wysokość szyjki .... dziwota....
moze się zapytam na wizycie najblizszej ... ale mi tak głupio upominać się o zaglądanie w krocze :-)

mnie tez badal gin na kazdej wizycie usg mialam kilka dwa prywatnie 3 na nfz jedno w luxmedzie po znajomosci ale super bylo jak i doktorek wykonujacy tez :)

Marta o takiej godzinie? Wdech wydech i myśl o czymś przyjemnym ;)

Kłaczek No to ładna akcja w nocy... ale on się przewrócił bo zasłabł, czy się potknął? I to rozdarcie między Rajmundem, a Karolkiem :/ Ja bym go na pogotowie wysłała i tyle:/ bo to niebezpieczne może być :/

Indziorka, on polecial bo zemdlal. Po prostu stracil przytomnosc i upadajac narobil halasu bo polecial na szafke i wanne. Tez mowie ze lekarza trzeba, ale on uparty jak osiol. Mam nadzieje ze sie da w poniedzialek do GP wytargac.

reklama
jestem!

W sumie to nic nowego sie nie dowiedziałam bo tak zrobił mi usg i macica, jajnik prawy itd. prawidłowe, co do markera to powiedział że owszem sarkoidoza moze go podwyższac i zwalilibysmy ten wynik na sarko gdyby nie było tej torbieli. w poprzednim usg torbiel miala wymiar 46 x 39 mm teraz mi napisał 41 x41 mm. generalnie w poniedziałek muszę zrobic jeszcze raz bo najlepiej miedzy 7-10 dc robic i jezeli nadal bedzie trzy cyfrowy to według niego trzeba by laparoskopie zrobic. no ja jeszcze mam 10 czopków na ten cykl z progesteronu do wziecia i w sumie nie wiem czy ona sie cos ruszyła po tym progesteronie czy to poprostu kwestia w którym miejscu mierzy wielkosc tej torbieli. zobaczymy co ta powie 17 grudnia

Do góry