reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ewelina zasuwaj do szpitala!
A u mnie jakoś dziwnie z tym okresem. W czwartek kilka kropel, wczroraj myślałam ze sie rozkręca bo było trochę wiecej ale i tak na wkladce wytrzymalam a dzisiaj prawie nic. Cholera mam zrobic badania miedzy 3-5 dzień cyklu a ja nie wiem czy mam to liczyć jako poczatek okresu. Jak myślicie?

reklama
Marcia a moze testa zrob co? moze to implantacyjne? a jak nie to poczekaj jeszcze z dzien dwa, ja mam czasem tak ze moja @ wyglada jak zwykle plamienie zalezy od pory roku... w zimie zawsze mialam skapsze @ niz np w wakacje....

melduje się posłusznie. Jak narazie od godz około 11 nic nie boli ani nie ciągnie. Tfu tfu tfu.
Mam nadzieję ze tak już zostanie.przestało dokuczac więc się już uspokoiłam. Ale nie wiem czy to czasem nie od nerki bo przy oddawaniu pierwszej porannej porcji moczu bolało mnie w boku jak cholera.więc może coś w tym jest. Muszę poszukać starych badań bo z Fabianem w ciąży na jednej nerce zrobiły mi się pęcherzyki powietrza i to dysc spore ale na szczęście po porodzie wszystko się wchłonelo bo lekarze nie wróżyli nic dobrego z ta nerka. Więc może i teraz znowu coś się dzieje.
Reasumując narazie na ip się nie wybieram ani do lekarza nie dzwonię. Jak się coś zmieni dam znać. Udanego weekendu.

dzewelajna, tez nie lubię lekarzy z IP, bo sami stażyści, wiedzą tylko że jak boli to apap albo manti, ja jestem upierdliwym pajentem na IP bo się domgagam
szczerze nie czekałabym tak długo i miała zaliczoną IP, dobrze w sumie że ci przeszło
jak mnie dopadła pierwszy raz kolka narkowa gdzieś około 12 tc to świry takie odstawiałam że w domu mieli mnie dość ale za drugim razem już nie szalałam tylko nospa, termofor i pod kołderkę
kłaczek, dziękuję za pouczajace info na temat wózka, zrobię właśnie tak jak mówisz, jak śnieg zginie to kupię zwykłą spacerówkę i osobno większy już fotelik samochodowy (teraz mam taki malutki do 9kg)
a mój dzień jest pupny jak zwykle ostatnio, marudze cały dzień, niedobrze mi, to za chwilę zgaga dobija, to mnie kłuje w krzyżu, mówiłam do męża że już chcę 38 tc

Marcia, pojecia nie mam jak to liczyc... Niby od pierwszego krwawienia, ale tu by sie trzeba zastanowic czy to @ w ogole.

Nasz najnowszy nabytek:

Anajo, nie prosciej bylo kupic od razu do 13kg? Sama wtopilam sie w fotelik 0-9 i potem w trybie przyspieszonym kupowalam fotelik typu orzeszek, ale do 13kg bo okazalo sie ze Karol jeszcze nie siedzacy a juz wystajacy. Zbyt mlody zeby jezdzic w foteliku montowanym przodem do kierunku jazdy, a za duzy zeby sie miescic w orzeszku do 9kg. W efekcie kupilam najprostszy fotelik 0-13 i powiem Ci ze mial tylko 1 wade - zeby wyjac z niego dziecko, trzeba bylo go wypiac z pasow samochodu, czyli troche pieprzenia sie bylo, ale za to lekki i wygodny dla malucha. Teraz i on odszedl na emeryture, Karol jezdzi juz w foteliku 9-36, czyli takim, ktory ma podnoszona czesc barkowa i zaglowek, a kiedy dziecko dorosnie, demontowany caly tyl i pozostaje podkladka pod dupsko. Stwierdzilam ze docelowo to bedzie najlepsze urzadzenie, bo nie musze kupowac co chwile nowego fotelika.
Marcia, to jest dokladnie ten komplet i juz jestem z niego zadowolona - w angielskie kanapy zwykle wpada sie po uszy i potem wyciagnac z tego odwlok to juz operacja jak oblezenie Stalingradu, czesto z podobnym efektem. Bez dzwigu nie ruszy. Te meble nie sa tak zapadliste i pasuja mi do wykombinowanego babciowo-wsiowego wystroju. Ma byc w meblach drewnianych, starociowatych, (tylko nie pozne Gierki na wysoki glanc itp), a tapicerki maja byc spokojne, niezbyt wywijasne, ale przyjemne i przytulne. No i zalezalo mi zeby nie tracic hektarow powierzchni na podlokietniki - nastepna mania Anglikow - bo w tutejszych mebelkach ten element potrafi byc o numer wezszy od lozka, na ktorym wyspalaby sie wielodzietna rodzina uchodzcow z Bangladeszu. Sofa wyglada tak:

reklama
hej laski :)

u nas srednio tzn maly dobrze ale ze mna srednio nie choruje ani nic ale mam conajmniej +15 cholera wie skad. ale od poniedzialku zaczynam diete cukrzycowa maly i tak na butli wiec jego tym nie skrzywdze... jakos tak sie czuje jak przed megawielka @ wytrzymac sie ze mna nie daje tak wiec skazana jestem na towarzystwo reniferow z pampersow mojego synka :-D

buziaki :*

Do góry