reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Cześć, mam do was pytanko gdzie kupowałyście odzież ciążową, koszule nocne do karmienia?? Ja jestem dopiero na samym początku ale jakoś to mnie męczy bo zaczynam z rozmiarem 50-52. Mam nadzieję że mocno nie utyję i pozostanę na tym rozmiarze. A i te majtki siatkowe co zakłada się po porodzie są też w większych rozmiarach??
Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam:)

reklama
Bedac jeszcze w PL, kupowalam na Allegro. Wybor w tym rozmiarze mizerny, ale jak sie zawczasu zaczyna lowy to ujdzie, niestety czesto oferta w duzych rozmiarach jest od razu w emeryckich fasonach. Tutaj kupowalam na ebay'u i zycie jest o wiele latwiejsze bo w UK czy rozm 10 czy 22 to w tym samym fasonie mozna czesto dostac. Jesli nie masz wymagan zwiazanych np. z praca, mozna sie po prostu zaopatrzyc w dresy, legginsy itp. niezobowiazujace przyodziewki, a to powinno sie udac kupic. Ja mialam 3 pary jeansowych ogrodniczek, a na gore wrzucalam co popadnie - T-shirt, prosta bluzke z dlugim rekawem (tak jak T-shirt tylko grubsza bawelna i dlugi rekaw, lubie takie) albo golfik i obskoczylo az do porodu. Kurtke mialam typu namiot wezyra i niemal do konca sie zapinalam, wiec ten problem odpadl. Majtek siatkowych nie mialam, szczerze mowiac nie szukalam zbyt namietnie, a same pod oczy nie podlazly - mialam zwykle, bawelniane majtki i podpaski typu Night - wystarczylo.

Kwestia upolowania. Rozmiar 50-52 to juz troche ciezko cos fajnego trafic. Wiem z doswiadczenia. No i moze to, ze mieszkalam w malym miasteczku, gdzie byly 2 lumpeksy na krzyz.

No, majtami to mnie zastrzelilas, redusia. W zyciu bym nie pomyslala, ze w XL mozna wcisnac dupsko wieksze niz 46, nawet bym nie probowala. :-D

Klaczek ja mam niedaleko ryneczek gdzie mam ze 3 babki które sprzedają ciuchy i one zawsze maja duże rozmiary , wiedza co lubię i przynoszą dla mnie zawsze z reklamowe żebym mogła sobie przymierzyć w domku. Także jestem w komfortowej sytuacji

Redusia, ja mam podwozie jak kombajn, zawieszenie jak kopara, a jeszcze niezla naczepe z tylu ciagam. Od dolu patrzac to juz od pecinek zaczyna sie postawa nie tyle efemeryczna co solidna. Tak ze porcieta tylko w wersji szeroka nogawka, albo prosta, albo wrecz szwedy bo lydeczke nawet mam taka, jak niejedna laska udo. A w d... dobre 50 jest.
Marcia, masz po prostu swietnie! Taki uklad majac to mozna zyc!

a ja jestem chłop śląski .... w barach szeroki a w pupie wąski ... :D
do pracy od lat ubieram się ... w zakładzie krawieckim, hmm muszę bo góra jak witryna u rzeźnika a dół dwa rozmiary mniejszy
góra 50, dół 46/48
nigdy nie kupuję kompletów kostiumów, garsonek, bielizny... bo musiałabym kupić dwa komplety
natomiast w rzeczy ciążowe zaopatruje się u krawcowej (bluzki), natomiast spodnie kupuje w Rzeszowie na Rejstana gdzie jest super sklep dla przyszłych mam w rozmiarach adekwatnych

reklama
Do góry