reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Marcia, ja sobie po prostu daje czas do niedzieli, ale zawsze @ moze przyjsc wczesniej, tak ze...

Karol kolejna noc dawal popis mozliwosci, Rajmund poszedl do pracy mocno zombiakowaty, ja dogorywam. Tyle ze Rajmund kitwasil sie z mlodym gdzies do 11, potem juz mlody byl na mojej glowie. No, bardziej na rekach niz na glowie, ale to szczegol. Gorzej, ze od kilku dni prawa reka cholernie mi juz dokucza - byl tylko nadgarstek, teraz cala az po ramie. Ano, chyba sie klania noszenie klocka. Nie chce mi maly flachy ciagnac (nie dziwie sie, skoro ida gorne jedynki), sa wrzaski, ryki i wycie potepiencze z okazji i bez, po wczorajszym wypadku ma jednak siniaka na buzi. Gorzej ze nie wiem czy po tym jak przyziemil z sofy, czy po tym jak wywalil na siebie plastikowy kosz pelen pustych reklamowek (do sprzatania kuwet uzywam) - wczoraj mielismy "lepszy" dzien. Dzis od rana dalej wyjec...

reklama
marcia co tu się dziwić jak ty taki ranny ptaszek jesteś.
jak myślicie - ten roczny macierzyński przejdzie. fajnie by było ... tylko znowu czy ja bym się załapała jak to miałoby być od drugiej połowy 2013. ciekawe .....
Patrycja gratuluje kolejnego siusiaka :-D mnie chyba też to czeka .. tak czuje ...

Tu macierzynski jest 9 misiecy, ale czegos takiego jak wychowawczy juz nie ma - 9 miesiecy z dzieckiem, potem male do nursery i do roboty. Troche lipa jak dla mnie bo to jednak male dziecko.

u nas jest teraz 24 tygodnie a potem wychowaczy, tylko na nim z czego zyć bo załąpać się na zasiłęk wychowaczy ciężko a jak nawet się załąpiesz to dostajesz zajebiste 400 zł :-)
a teraz projekt jest macierzyński 6 miesięcy 100 % płatne a potem kolejne 6 miesięcy 80% płatne. Fajnie by było bo rocznego szkraba już jakoś tak łatwiej zostawić.

Wizytę mam na 18.15. Nie wiem o której wrócę bo jadę z mamą i ona idzie na zakupy a jak ona idzie na zakupy to trwa to godzinami. Więc jakbym się wieczorem nie odezwała to zajrzę jutro i dam wam znać co z nami.

No to faktycznie fajnie jakby to przeszło z tym macieżynskim rocznym a ja jak jestem na własnej działalnosci to wogle super co miesiąc 980 zł nie trzeba płacić zusu i jeszcze zus dla mnie , czysty zysk.
czekamy na wiesci z wizyty

Witam wszystkie panie!
Ja mogę testować we wtorek jednak ze przytulanki byly tylko raz w dni plodne nierobie sobie dużych nadziej, owszem szansa jest ale nie duza. jutro mam wizyte u gin ale to z powodu pojawienia sie umnie wodnistych uplawów po problemach z pecherzem:wściekła/y:. Nienzam tego lekarza zapisalam sie do niego tylko ze wgledu na fakt ze jest blisko mojej pracy i w takich godzinch ze mam szanse sie tam udac. Zastanawiam sie czy wogule wpsominać o staranich bo sama niejestem pewna jak to teraz unas bedzie z powodu choroby taty nie podjelismy konkretnej decyzji wiec nie staramy sie jakos bardzo ale tez nie zabezpieczmy sie poprsotu jak sie przydazy to bedzie chociaz to niezmienia faktu ze bardzo bym chciala.
Życzę wszystkim wszystkiego dobrego staraczka II kresech ciężarnym łatwego porodu i zdrowych dzieciaczków

reklama
Ewelina, trzymam kciuki za udaną wizyte u gina! :)

U mnie dziś taka pogoda fatalna, że najchetniej bym przespała cały dzień, ciągle leje i przez to nie chce mi się w piecu rozpalić, wrr, i siedze i marzne i czekam aż A. wróci z roboty i rozpali ;) Marcia i Kłaczek życze Wam II kresek!! :) U mnie to już chyba po wszystkim, mam takiego PMSa że szok, do tego boli mnie głowa strasznie i zaczynają się @ bóle, w sumie dobrze bo juz 7 dzien luteiny to cos mogloby sie ruszyc nawet jak ma to byc okres. Mam nadzieje ze nastepny cykl bedzie bardziej klarowny z nowym termometrem i castagnusem od poczatku a nie od polowy cyklu.. Może się skusze na USG chociaz bo na monitoring to nie wiem czy beda fundusze. Ale powiem Wam, że mi strasznie smutno i jeszcze w dodatku mamy małe problemy w związku i już chce ten głupi okres bo sobie tylko nadzieje robie :( Wyżaliłam się i spadam kota nakarmic bo się małe dziadzie obudzilo i się drze że głodne,ehh. Buziaki!

Do góry