reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Kurcze, nasza corcia kiedys przesypiala cala noc, budzila sie tak w okolicach godziny 5-6, a teraz budzi sie jak z zegarkiem w reku co 3 godziny:( wlasnie ja karmie. Paulina, spij dopoki mozesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ewelina, ale fajno! A maj to super termin, bo lato sie zaczyna:) a imiona juz macie??

reklama
Lolcia - dzielna byłaś, podziwiam Cię
Martusia - a ile przybyło ci w ciąży i z iloma kg startowałaś? Zazdroszczę Ci :-D jesteś moim Miszczem :-D:-)

Indziorko Kochana - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spóźnione ale szczere, :tak:

hej !!!! :)
LOLCIA GRATULACJE SŁOŃCE :* buziaki dla Ciebie i Jasia

Dzielewajna super... cieszę się bardzo że groszek jest, niech rośnie zdrowo! :)

nie wiem czy wam pisałam ale przedwczoraj byliśmy na szczepieniu.. mała jak mała, płakała ale dało się wytrzymać.. nie raz głośniej płakała z nudów :)
Waży już 6140gr (waga wyjściowa w 3 dobie - 3160gr) więc klocek z niej już się zrobił :)
Urosła ok 6cm od urodzenia, główka urosła jej 7cm a klatka piersiowa 10cm :)
A moja córka nauczyła się nowego słowa .. mówi : "gejuuu" :-D

Huśtawka sprZedana.. leżaczek kupiony :-)
dostałam w końcu @ i jest super :)

Dzisiaj kończymy 3mc więc Igusia serwuje zdjęcie w nowym leżaczku :)
98.jpg

Marta, jesli to rozejscie spojenia lonowego, to dziecko i tak by sie urodzilo, ale Ty potem mialabys upojne tygodnie. Pomijajac rozkosze porodu z rozleziona miednica. Trzymam kciuki zeby to nie to.
QRWA!! No, to lezysz, ale jest szansa ze to sie nie rozlezie i ze urodzisz normalnie. Ignas...:-D Panna Ignacja!:-D Spokojnie - maz sobie poradzi, a Ty dbaj o Was. Nie, to niekoniecznie kg - o ile wiem geneza tego jest nie do konca ustalona, moze wynikac po trosze z ulozenia dziecka, ale i z budowy matki. Mowisz kg... Laska! Co dzien przechodzi mi pod oknami kobieta-krazownik. Ja, z moim rozm. 20 to jeszcze przy niej drobiazg jestem. Kiedy sie ja widzi, czlowiek odruchowo lapie sie sciany i czeka na trzesienie ziemi. Ona nie idzie - ona sie buja jak korweta na morskich falach, cholera, a prowadzi do szkoly moze 3 letnie dziecko i pcha wozek z moze rocznym. Czaisz??
Lolcia, to masz jak ja - nie do zajechania. Pielegniarki laly ze mnie w szpitalu, jak dostalam piguly prowokujace (chodzilo o wydalenie resztek po poronieniu bo bylo niekompletne) - jakby mi wit.C daly, to efekt pewnie bylby podobny. Pielegniarka co chwile zagladala, pytala co slychac, a ja juz jak katarynka: "No bleeding, no pain." W koncu ona wchodzac juz sama nawijala: "No bleeding, no pain?"
Pam, sporo slyszalam o kiepskich reakcjach na implant, tu z wsadzeniem nie ma problemu, z wyjeciem jest - kumpela miala krwawienia po kilka tygodni, leciala z nog juz, poszla do GP zeby jej wyjeli a oni jej zapisali po prostu piguly hormonalne na zlagodzenie dzialania hormonow z implantu.:szok: Sama ciekawa jestem jak to sie zachowuje (do tej pory mam sprawdzone tylko jedne pigulki i bylam zadowolona), jak cos to dawaj znac jak samopoczucie.
LOLCIAAAA!!! SUUPEER!!
Dzewalajna, bosko - lykam fluidki jak pelikan kluchy. Chcem dziedzie.
Martusia, wypad stad! Szukaj watku dla anorektyczek!:-D

Wrocilam z Derby, melduje ze pracujemy nad nastepnym pokoleniem, mam cicha nadzieje ze sie uda tym razem...

Locia gratulacje:-) :-):-)
Ewelinko
gratulacje pieknego bijaego serduszka :-):-)

Kłaczku &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za staranka:tak:

Marta ja lezałam od 19 tyg praktycznie do konca dasz rade:tak: :tak: ja pomimo lezenia nie przytyłam ciaze konczyłam z waga startowa :-D a jak sie wazyłam jakis tydz temu to mam -8kg(od wagi sprzed ciazy) tyle mała mi ''zabrała'':-)

Witam troche nas nie było czasu jakos mało pogoda piekna wiec spacerujemy i to duzo bo młoda na spacerku pieknie spi w domu niekonieczniei co chwile ktos w odwiedziny wpada.Młoda juz nie spi i je tylko pokazuje jakie ma płucka i głosik donosny .... no coz najlepiej u mamusi na raczkach,głodomor jest je łapczywie i po jedzeniu nawet kilka razy sie jej odbija jak ''staremu '' do tego ulewa co chwile ,kolek naszczescie brak chociaz przy robieniu kupy tak sie nasteka ze az szok ... 21 pazdziernika mamy chrzest i mała polka galopka przedemna .....
Miłego dzionka :-) :-)

Ostatnia edycja:
LOLCIA - gratulacje!!! super,że się udało:) ;)

Ewelina - a nie mówiłam,że będzie dobrze?! :) bardzo się cieszę:) Twój Groszek rośnie i niedługo będziesz czuła kopniaki! :)

Ainoha i Natalka - dziewuszki Wam rosną jak na drożdżach ;) super

Marta - pisz tu zaraz z jaką wagą szłaś do porodu! :)

Kłaczek - wow...nieźle z tą kobitką :p niestety to rozejście,ale podobno nie jest jest tragicznie, ale żeby nie było to muszę leżeć...wczoraj było maskarycznie, a dzisiaj się wyspałam - spałam do 10 :D i jest dobrze, nawet tak bardzo nie boli;)

poza tym wczoraj sprawdzaliśmy jaką muzykę lubi nasza Córcia;) mój mąż ma bzika na punkcie muzyki, mamy sprzęt DJski i pełno płyt winylowych ( nawet nasz pies nazywa się Winyl;) ) więc wczoraj wyciągnął Bacha, Mozarta, Bethovena, Straussa, jakiś hiszpański jazz i Mała najabrdziej kopała przy jazzie i straussie ;) Tatuś był wniebowzięty :) leżał z głową na brzuchu i mówił "Oj Córciu, Córciu!!! ":p a Córcia kop za kopem ;) wiecie mam wrażenie,że odkąd wiemy,że to dziewczynka mój mąż chodzi z uśmiechem od ucha do ucha, ciągle całuje brzuch, mówi do niego :) a wcześniej też to robił, ale nie tak intensywnie...myślałam,ze chłop bardziej cieszy się z syna, ale Mój od początku mówił,że on czuje,że to będzie jednak Córeczka tatusia :)

aaaa i jeszcze zapomniałam...moja teściowa robi najlepsze na świecie tiramisu...zawsze jadłam mega wielki kawałki...wczoraj nam szwagier przywiózł trochę tiramisu i oczywiście rzuciłam się jak głupia...a po chwili stwierdziłam,że ja jednak nie lubię tiramisu...nie smakowało mi...a było takie jak zawsze, bo mąż jadł...i wpadłam na pomysł,że zjem kanapkę ...uwaga....chleb, masło, pokrojony czosnek, wędlina i dużo chrzanu...przepyszna!!! mąż powiedział,że jestem nienormalna;) i tego nie da się jeść, a jestem zachwycona moim daniem;) i dzisiaj oczywiście na śniadanie ten sam zestaw był....:) ah ta ciąża!:)

znowu się rozpisałam...miłego dnia!!!:)

Ostatnia edycja:
Marta, to jeszcze sprawdzcie "marsz turecki" Mozarta, "4 pory roku" Vivaldiego - zawsze dziala, a przy "Marszu tureckim" moj mlody do tej pory trzepie tylkiem. :-D

Przywiozlam malemu wielkie pudlo mega blocksow - nie mam dziecka w domu.

A ja dzis nawet na spacerku z mala nie byłam ,jakis dziwny dzien mam słaba jestem masakrycznie i spac mi sie chce ...choc usnełam z mała w południe na chwile:cool2: ledwo nogami powłucze ....chyba to wstawanie w nocy co 2h i gonitwa ostatnich dni daje sie we znaki ....no i pewnie organizm jeszcze do konca nie doszedł do siebie ..kurcze juz ponad 3tyg a ze mnie dalej leci:baffled:....

My jutro albo w niedziele wychodzimy do domu ;) a tak poza tym to chialam sie zapytac co na pekajace sutki tzn jaka masc, wiem ze dobrze jest smarowac swoim mlekiem ale ja nie mam bo dopiero rozkrecamy laktacje, maly dzis tam pociumcial moje cycki ze az krew zaczela leciec takze jak ktos wie niech pisze ;) buziak

reklama
Lolcia gratuluję i dziękuję za prezent na urodziny :p Przynajmniej daty nie zapomnę może :D chociaż o swoich urodzinach też potrafię zapomnieć :p Cieszę się strasznie :)

dzewelajna no i widzisz jest wszystko ok :)

A mnie się anemia zaczęła, ale więcej napisze jak wrócę ze spaceru, bo muszę wszystko przetrawić w sobie... :)

Do góry