reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Witam w sobotę!

Dziewuszki chyba śpią bo nikt nie pisze, a ja jak zwykle po 6 na nogach.
Dzisiaj mam intensywny dzień bo muszę posprzątać, nagotować i napiec małe co nie co bo mój ślubny jutro 34 lata kończy a dzisiaj jeszcze do psiapsiółki na kawe bo ona dzisiaj ma urodziny i wieczorem pilnuje bratanka bo brat idzie z bratowa do teatru , bo ona miała we wtorek urodziny:-)
takze uciekam i zycze milej sobotki

reklama
Witam w sobotę!

Dziewuszki chyba śpią bo nikt nie pisze, a ja jak zwykle po 6 na nogach.
Dzisiaj mam intensywny dzień bo muszę posprzątać, nagotować i napiec małe co nie co bo mój ślubny jutro 34 lata kończy a dzisiaj jeszcze do psiapsiółki na kawe bo ona dzisiaj ma urodziny i wieczorem pilnuje bratanka bo brat idzie z bratowa do teatru , bo ona miała we wtorek urodziny:-)
takze uciekam i zycze milej sobotki
Same urodziny u ciebie :-D

a ja wam nie pisalam.... bylam wczoraj u pielegniarki na uczelni i zrobilam mi test wyszedl niegatywny (czekala 3 minuty) ale powiedziala ze owszem mam objawy ciazowe nawet temp wyzsza a tetno juz wogole, cisnienie ksiazkowe w normie.... wiec kazala wrocicw poniedzialek jesli @ nie przyjdzie bo ten test to ma czulosc 50... sama powedziala ze ona sa takie- crap- i ze jak znowu nie wyjdzie to mnie na krew wysla.... tzn pobierze krew ja zaniose i bedzie za dzien lub dwa.... do tej pory kazala mi brac kwas foliowy i uwazac na siebie.

cześć dziewczynki...
u mnie kiepsko...od ponad 1,5 tygodnia bardzo boli mnie kość łonowa...myślałam,że to normalne, że tak ma boleć, choć naprawdę czasem ból jest nie do zniesienia...na forum styczniówek 2013 jedna dziewczyna też miała takie bóle i lekarz jej powiedział,że to rozchodzi się jej miednica i musi leżeć...trochę się zdziwiłam więc zadzwoniłam do swojej pani doktor...opisałam jej wszystko,a ona niestety powiedziała to samo...prawdopodobnie robi mi się już rozwarcie...muszę leżeć do następnej wizyty - mamy ją w następną niedzielę...powiedziała też,żebym zapięła sobie pasek na biodrach - takie prowizoryczne ściskanie miednicy...oczywiście nie ma takich wielkich pasków :p bo ja mam baaardzo szerokie biodra,ale wymyśliłam,że zawiążę sobie poprostu bluzę i teraz leżę ze ściśniętymi biodrami...;/ śmiesznie to brzmi,ale jestem gotowa zrobić WSZYSTKO żeby tylko jak najdłużej Ignaś był w brzuszku...on na szczęście ma się dobrze, bo kopie i boksuje:) wczoraj były mojej mamy urodziny i odbyłam z nim poważną rozmowę,że w ramach prezentu ma ją kopnąć :) i oczywiście mój grzeczny synuś posłuchał się mamusi i sprzedał porządnego kopniaka babci!:) oczywiście babcia miała łzy w oczach a potem wszystkim o tym opowiadała;)
życzę miłego weekendu;)

pam_x_pam- trzymam kciuki żeby się udało i żeby teścik w pon był pozytywny :)
Ja test zrobiłam po 8 dniach spóźniania się @.

dzieki :) jesli @ nie przyjdzie to bede testowac w poniedzialek..... mi w pierwszej ciazy pozytywny test (w domu i u lekarza) wyszedl dopiero w 10 tygodniu ciazy :szok: a ze u nas nie robia bety ani usg przed 12 tygodniem, lekarz stwierdzil zebym uwazalam ze jestem w ciazy a jak bedzie wkoncu pozytywny test to mnie na usg wysle.... ciekawe czy jakby wyszedl pozytywny dopiero pod koniec to dopiero wtedy mialabym pierwsze usg ? wkurza mnie to troszke.... ale coz.

Cześć Dziewczyny :) Podczytuję Was już od dawna, kilka razy miałam się ujawnić ale brakowało mi odwagi ;) Chciałam się tylko przywitać bo w ciąży jeszcze nie jestem, zaczęliśmy się z Narzeczonym starać tak na serio dopiero dwa cykle, co u mnie oznacza 4 miechy bo mam baardzo długie cykle, ostatnia @ wywoływana, eh. Dlugie cykle mam od zawsze co oczywiście lekarze uznają za moją urodę ;) i mam nadzieje że mają rację bo już raz udało mi się zajść w ciążę, ale w czerwcu 2009 poroniłam. Dopiero teraz uznałam że jestem gotowa i świadoma zagrożeń staram się przygotować dobrze do tej ciąży niestety żaden lekarz nie chciał mi zbadać hormonów więc muszę zająć się tym sama no i monitoring cyklu bo z pomiarów tempki wychodzi mi że mam bardzo rzadko owu :( Albo miałam wywoływana @ jeszcze przed owulacją, bo np w obecnym cyklu, dziś 47 dc, od paru dni po raz drugi mam płodny śluz i straszny ból jajników, robie cały cykl testy owu ale żaden pozytywny tak jak powinien i brak skoku temp.. Wkurzyłam się i od ok 3 tyg biorę na własną rękę castagnus i myśle że to on właśnie wywołał drugie podejście do owulacji..Zobaczymy czy będzie skok :( Martwi mnie mój szalony organizm choć jak sięgam pamięcią wstecz to miałam dziwne cykle odkąd dostałam pierwsza @ ale wtedy się na to nie zwracało uwagi. A lekarze mówią że skoro raz zaszłam to zajdę znowu i po prostu się starać... Ja oczywiście chciałabym już teraz natychmiast ale wiem że to tak nie działa ;) A i najważniejsze zapomniałam dodać że oczywiście jestem XLką,mam 26 lat, obecnie 95-97 kg przy wzroscie 162.. Więc jestem kuleczką, ale staram się odchudzac ale potem mam efekt jojo i tyle z tego wychodzi.. Przy pierwszej ciąży ważyłam sporo mniej, po poronieniu przez te pare lat mi przybyło co zwalam na depresję i wszelkie problemy które zajadałam. No nic pomarudziłam, przedstawiłam się, jak uda mi się zaciążyć to kiedyś do Was dołączę, a tymczasem życzę Wam wszystkiego dobrego! :)

Cześć akeake
Fajnie że się odważyłaś napisać, im nas więcej tym lepiej i możemy czerpać doświadczenie z każdej historii. Wcale nie musisz czekać aż zajdziesz w ciążę , możesz pisać u nas kiedy bedziesz miała ochote. Ja też sie staram o fasolkę , nie miałam do tej pory większych problemów z @ ale narazie nici z moich starań, a mimo to udzielam się dość aktywnie bo właśnie można się tu wyżalić i dziewczyny są super, zawsze coś doradzą albo podtrzymaja na duchu także nie krępuj się i pisz kiedy chcesz.
pozdrawiam:-)

Dzięki za miłe przyjęcie :) Na pewno będę się tu czasem udzielać, na razie pozwoliłam się zainspirować wykresem Marci i zrobiłam sobie swój bo już dawno chciałam mieć obserwacje w kompie, a nie tylko na papierze :) Ale nie wiem jak go dodać zeby był widoczny w moich postach ;) Wkurza mnie to że wszystko inne wskazuje mi, że jestem w okolicy owu, a tempka ani drgnie :( Może jutro skoczy albo za pare dni....
Lolcia, jak czytam o Twoich studiach to mnie na sentymenty wzięło, ja swoje skończyłam w grudniu i szalenie mi się nudzi :D Bo pracy znaleźć nie mogę. :( Trzymam kciuki aby latanie po schodach coś dało :)

reklama
Ovufriend masz na dole wykresu opcje miniaturka, kopiujesz link , wchodzisz na BB w ustawienia i po lewej stronie masz edytuj sygnature i tam wklejasz link z wykresem, zapisz i już zrobione

Do góry