reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Ze niby ja mialabym nie wrocic ? No jasne, ze wrocilam i wszystko jest dobrze ;) heh myslicie, ze kiedys urodze? Dadam ze podsluchalam rozmowe jakiejs tam poloznej ze swoja corka i mowila zeby ta corka sie przez dwa dni wstrzymala z rodzeniem bo porodowka i noworodki sa zawalone tle porodow bylo od wczoraj :O heh. Aa i dodam ze ząb zaczal mnie.nawalac wrr. Dzewelajno ogolnie to juz nie moge sie doczekac az poznam plec Twojej fasolki choc czuje ze to chlopak bedzie hehe

Hej Wam :)

Już się tłumaczę jak winna, czemu dopiero teraz pisze co i jak:)
No to wczoraj oczywiście pociąg musiał mieć kilkuminutowy poślizg ( nasze kochane PKP;), a mój S zgłodniał, więc jeszcze postój po zapiekankę, następnie znaleźć odpowiednie wejście do przychodni to normalnie szydera była, no ale dotarliśmy:p Lekarz już czekał, po założeniu karty władowaliśmy się do gabinetu i zaczęło się:p

Naszym oczom ukazała się piękna, zdrowa, z moim noskiem córcia:) Serduszko przebadane, na całe szczęście wszystko ok, z przepływami tak samo (mam wadę serca i bałam się, że dziecko odziedziczy:( Waga wyszła 585g i 23tyg i 2 dni, że Julka ma:) No i termin niby trochę bliżej, tzn 20 stycznia, ale po Lolci widać jak to z tym terminami jest ;) Się uśmiechała i jak już ponad pół godziny była oglądana ze wszystkich stron to zaczęła już bardzo mocno kopać nóżkami ;) Dla S największym chyba przeżyciem było nie tyle zobaczenie co usłyszenie bicia serca dziecka, chyba trochę zawiedziony, że jednak chłopaka nie trafił, ale i tak czuję, że będzie tak na prawdę córeczka tatusia ;) Dzisiaj z rana pojechaliśmy na badania (tradycja- mocz, morfologia, krzywa cukrowa(bleee...)) no i nieprzyjemna sprawa wyszła z Urzędem Skarbowym ale już wszystko załatwione zostało dzisiaj ;) no i później znowu w pociąg na mieszkanie, jak w końcu dotarliśmy do mieszkania, to dosłownie od razu spać poszliśmy:p

Lolcia doczekasz się już niedługo ;)

kłaczek bo wszystko co mu zrobisz jest hammm;) po prostu trafiasz w jego gusta;)

dzewelajna tyle wyczekałaś na to dziecko, więc teraz się z tego samopoczucia ciesz ;) jak na razie wszystko dobrze, wyniki jak wyglądają dowiem się października :)

redusia dziękuję za pamięć:)

Ufff... się spisałam :p Normalnie dalej padam na twarz i wspaniała pogoda dzisiaj energii mi nie dodaje :D

dzewelajna zeby brac witainy dla kobiet w ciazy nie musisz czekac do wizyty lekarza.

mozesz na wizycie oznajmic mu ze zaczelas brac witaminy dla kobiet w ciazy zobaczysz jego mine,ucieszy sie napewno ze bierzesz. lekarze nie zmuszaja do przyjmowania witamin ale nie jestesmy w stanie przyjac tych wszystkich witamin,za jednym rqazem.poprostu sie nie da:-)

indziorka nooo gratulacje cóci,ale fajnie:-)

Indziorka gratuluje corci....ale fajnie
A u mnie nic ciekawego sie nie dzieje oprócz tego ze sie zdenerwowalam bo jak wcześniej pisałam robiłam badania ogólne i z krwi wyszło super wszystko, natomiast dostałam wyniki moczu i mam liczne bakterie,wykryto leukocyty 15-20 wpw, nablonki wieloboczne liczne co chyba oznacza ze mam infekcje nerek albo pęcherza ale ja nic nie czuje. Idę w piątek do lekarza zobaczymy co powie.

eh i teraz normalnie aż mi się przykro robi, że Martusia ma już dziecia a ja nadal nieee:-:)zawstydzona/y: taka zazdrośnica jestem... wszyscy sobie rodzą, a ja ??? :szok: niby już bliżej niż dalej... :wściekła/y: w ogóle jakiś ciulowy humor mam przez ten "płynny termin porodu" wrrr :wściekła/y:

Ogólnie to w piątek albo w sobotę mam pierwsze zajęcia na uczelni i mam zamiar na nie się jeszcze wybrać heh co jest najlepsze zapomniałam jaką specjalizacje wybrałam, taki jestem roztrzepaniec :-D:tak: i w ogóle jutro muszę tam podjechać do tej szkoły i się dowiedzieć jeszcze nie mogę ogarnąć tego planu zajęć, bo jakiś dziwny jest:-D

Dobranoc ;)

reklama
martusia gratulacje przeogromne - czekamy na zeznania :-D

Indziorka gratuluje córeczki faaaaajnie - mi chyba tylko marzyć pozostaje bo nie liczę na cud - na bank kolejny chłopak będzie jak nic :-D fajnie, ze na badaniach wszystko ok

Lolcia jakie wykłady - w piątek czy sobotę to ty będziesz na porodówce się darła :-)

marcia30 ja na wynikach się za bardzo nie znam no chyba że są podane normy :-) taka zdolna bestia ze mnie ale nie martw się może to tylko jakieś delikatnie przeziębienie pęcherza albo tylko fałszywy alarm .... z tymi badaniami to nigdy nic nie wiadomo.

mnie dzisiaj głowa boli ... dzisiaj rano znów było jeszcze gorzej - nawet już poleciałam do łazienki z myślą że a moze dziś się uda ale niestety ... przeszło dopiero po śniadaniu - musze mężowi powiedzieć że musi mi przynosić śniadanko do łóżka..... :-)

Do góry