reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dzewalajna, sardynki tak, jeszcze pewniej szprotki - male rybki puszkuje sie ze szkieletem, ktory ladnie w puszce kruszeje. Poza tym rybki to sporo fosforu rowniez. A probowalac udziabgac bialy ser z rybka z puszki? Wsio ryba czy ryba w pomidorach czy oleju, czesto robie tak, ze jak mam rybke w oleju to dodaje troche pasty pomidorowej - na kanapki fajne, a Karol to zre i bez chleba. I jest bardzo "haammm", a mlody ma kubki smakowe jeszcze nie spaczone.;-)

reklama
Witam się i ja

Ewelinko - buuuu, współczuję Ci, ale to zdrowy objaw ciązy, nie?:-D

Lolcia - co tam u Ciebie - czyżby......

A wiecie jak Martusia, bo też nic nie wiadomo?

i czekamy Indziorko na wieści jak Maleństwo.

Kłaczku - Twój Syn to prawdziwy smakosz, fajnie mieć dziecko co wszystko je i prawie wszystko jest hammmm, zero stresu i latania z łyżeczką, wszystkie Twoje dzieciaki były takie w tej dziedzinie?

no to życze ci żebyś nie wróciła z tego ktg :-D

martusia to chyba po wszystkim bo wcześniej dawała jakies wpisy na fejsie a teraz cisza .... ciekawe jak tam u niej

01 października mam wizytę bez usg (i na całe szczęście bo chyba wezmę zwolnienie bo kiepsko się czuje nie tylko rano ale i w ciągu dnia)a na usg wybieram się 04 -05 października bo skoro 19-tego był 5-ty niby tydzień to 05 października będzie już porządny 7 więc serducho myślę że będzie.

Redusia, jako niemowleta raczej tak. No blizniaki mialy humory bo corka unikala miesa, synek bez miesa nie zjadl. W pozniejszym wieku mieli odboje typu "nie jem buraczkow", ale mialam wersje "nie chcesz, nie musisz, zglodniejesz to zjesz". Nic na sile, ale tez nie dostalo innego jedzenia poki nie zjadlo posilku.

dzewelajna a ty sobie łykasz jakies witaminki dla kobiet w ciazy??

ja ci powiem ze mdlosci to ja mialam gigantyczne, jak chodzilam do pracy to musialam wstawac o 4 bo na 5 mialam autobus pracowniczy. I znormalnie wstalam,poranna toaleta, zjadlam sniadanko, ubralam sie do pracy i juz mialam wychodzic jak oczywiscie musialam odwiedzic wc
:-) wiec do pracy jechalam glodna heh. i tak bylo przez calutkie 2 miesiace. potem zanim wstalam złóżka na szafce nocnej mialam cos do dziubnięcia anim wstane. i to pomagalo.ale na chwile bo dzien tez mialam jazdy haha pomidorki ktore uwielbialam jechaly hurtem heh,

ale przeszlo
:-) choc jeszcze miesiac temu sie zdarzyly

wczoraj na kolacje mialam gotowana kielbaske a za godzinke wtrąbilam jeszcze płatki an mleku hahaha moj sie smial i czekal kiedy mnie pogoni,ale ciszaa nic nie bylo.

dziewczyny teraz to ja uwielbiam kielbasy,matko franfuterki,kabanosy,parówki to ja potrafie garsciami jesc. moja lodówka w sobote wygląda jakby wojna miala byc a w środe to juz światlo prawie widac,hahaah no ale cotam
:-)

w biodrach przybylo mi tylko 11cm za to w brzuchu az 26cm:-)

takze kulam sie jeszcze heheh

aaa pytanko- dziewczyny kupilam majciochy jednorazowe na dupsko rozmiar 42 i one jakies mikroskopijne sa haha sa wieksze??

witamin żadnych na razie nie łykam - czekam na wizytę zobaczymy co poleci.
od razu mu powiem o tym wapniu

własnie sprawdzałam w kalkulatorach różnych ile w ciągu dnia spożywam wapnia wg zalecanych dawek to przeżyłam szok.

Zjadam tylko 16-20 % zalecanej dawki. Normalnie bez ciąży bym się przeraziła a co dopiero teraz ? musze do niego iść po jakieś tablety takie z zawartością dzienną 1000mg bop tak być nie może - przynajmniej na razie jak mnie odrzuca od nabiału.

reklama
Do góry