reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

No u mnie jak się zaczęło to myślałam że nie dojadę i urodzę w samochodzie. Po wszystkim przyszedł lekarz pogratulować i mówi do mnie " pani to tylko dzieci rodzić w takim tempie to wszystko szlo, błyskawicznie" ale ja myślę że to było spowodowane tym że Patrycja była już trochę podduszona i była nisko w kanale rodnym a moje wody były geste i zielone.
Kłaczek a jak tam dietkowanie? wczoraj trochę kalorii spaliłaś:-) przy tym kominku. u mnie waga stoi 98,7 ale coś mnie ten cukier denerwuje

reklama
Marcia, nie wiem - waga na wykladzinie nie jest precyzyjna, a nie mam twardego podloza dla niej. No co spalilam to nadrobilam pyszna kielbaska...
Za to chyba dostalam @. Kurde, dopiero 22 d.c... Nie kumam bazy.

kurde - mam stresa
niedługo zaczyna sie 8 tydzień a ja mam wrażenie jakbym miała niedługo dostać @ ....

a tak w ogóle mozna wątróbkę jeść w ciąży ?

wczoraj się najadłam no może nie najadłam tylko nażarłam a dzisiaj dopiero sie zastanowiłam ...

już wiem :-) można bo ma dużo żelaza ale nie za często bo ma też sporo wit. A

Ostatnia edycja:
witam witam:)
od pn całe dni sprzątam po malowaniu...dzisiaj powiedziałam STOP! w nocy nie mogłam spać bo plecy mnie naparzały jak głupie...od kilku dni mam problem z dolnym odcinkiem kręgosłupa,. szczególnie wieczorem, a w nocy jest masakra...przez to,że dzisiaj robię przerwę od sprzątania zaczęłam się nudzić...:) generalnie bardzo lubię sprzątać więc to przyjemność dla mnie;) ale właśnie dostałam od koleżanki bardzo fajny przepis na pasztet warzywny i zaraz lecę na zakupy:) jak mi wyjdzie to się pochwalę!:)

chciałabym każdej coś napisać, ale nie mam takiej pamięci,żeby wszystko zapamiętać więc napiszę ogólnie - trzymam za Was wszystkie kciuki;)

leeeecccęęęę

Witajcie dziewczynki :-) Jestem nowa na forum, dziś się zarejestrowałam. Mam 34 lata i kochanego faceta i najwspanialszego na świecie niemalże 2-letniego synka. Planujemy też za rok drugie dziecko.Wcześniej muszę jednak mieć zabieg z powodu endometriozy w ranie po cc no i przede wszystkim muszę schudnąć, bo ważę jak mini wieloryb, moje BMI to 40 :szok: Widziałam,że część z Was jest w ciąży a część się odchudza dlatego pozwoliłam sobie do Was dołączyć:zawstydzona/y:

Dzewelajna no właśnie na usg jest data 17 września, co nie zmienia faktu że Ci ze szpitala wyliczyli termin na 21 września, jak to zrobili to nie wiem...choć oni na pewno mają na to jakieś sposoby, gdzieś tam powpisywali wymiary fasolki i tak wyszło... także bądź tu mądry i pisz wiersze ;D nie wiem czy wcześniej pisałam o tym, że dziecko jest jeszcze wysoko w kanale rodnym.
Kochana Ty weź nie świruj z tą @, najpierw mdłości i smaki a teraz @ ?:tak: Wkręcasz sobie ! ;-) a może się przeżarłaś tą cebulą czy tam nie wiem czym się obrzerasz hehe:-) A co do wątróbki to ja też gdzieś wyczytałam, że to nie zdrowe zbytnio ale jak miałam ochotę to jadłam, bo też lubię taka z cebulką :-D Będzie dobrze, będzie dobrze i żaden okres ani nic nie może tego spierdzielić :tak:!!!!
Kłaczku właśnie moja mama jest tego samego zdania co Ty, żeby się nie dać i poczekać szczególnie że i ja i Jaś w brzuchu czujemy się dobrze, wczoraj lekarz w szpitalu robił nam naprawdę długie USG i wszystko dokładnie sprawdzał, przepływy, wody, łożysko itd...chyba gdyby coś było nie tak to by nas zatrzymał, bo On w jakimś stopniu odsyłając nas do domu odpowiada za nas, tak mi się bynajmniej wydaje. Kuźwa z jednej strony chciałabym urodzić sama naturalnie bez żadnych wywoływań itd ale z drugiej strony nie chce chodzić w ciąży jak słoń taaak długo ;(((

Ostatnia edycja:
eee.... a przeciez ciąża to taki piękny stan ha ha ha ha :-D

witamy nową forumowiczkę. życzę powodzenia w starankach a tym czasem co to ta endome... jak to sie objawia, czym grozi itd.
poopowiadaj nam troszke :-)

Dziewczyny z wątróbką nie wolno podobno przesadzać,bo może ma żelazo ale tez ogromną ilość witaminy A,tylko tzw. retinolu, który się nie wydala z organizmu. Zdrowszy jest betakaroten, jego nadmiar organizm wydala. Mnie lekarz w ciązy dość wyraźnie straszył wątróbką,choć raz na jakiś czas pewnie nie zaszkodzi;-)

Witaj dzewelajna :-) otóż mam taki jakby zrost w ranie po cc. Jak dotykam brzucha w tym miejscu to mam uczucie jakbym miała w jednym miejscu kulę wielkości piłki do pingponga.Byłam na usg,okazuje się,że to endometrioza.To podobno dość podła choroba, mam kilka skupisk jeszcze m.in. w szyjce macicy (ból przy stosunku) i na jednym jajniku. Więc powinnam streszczać się z kolejną ciążą,no ale przy mojej wadze (a i tak miałam BMI 42) to za duże ryzyko.
W pierwszej ciąży (rozpoczętej z BMI 32) miałam cukrzycę od 12 tc,a on 24 brałam już insulinę. Dzięki temu niuniek jest zdrowy,ale mi trzustka oszalała i przytyłam 25 kg w ciągu roku :zawstydzona/y:
Teraz borykam się z nietolerancją glukozy i MUSZĘ zrzucić jeszcze około 30 kg....uffff
Mam na to rok, nie dłużej.A idzie mi to jak krew z nosa.
Dlatego trafiłam tu w nadziei na Wasze wsparcie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry