reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Fasolko Tycia słodka, nic tylko całować i przytulać...no i gapić się godzinami
:-D:tak:

Dżewelajna no widzisz czyli Groszek rośnie i będzie wsio okey:tak: Ja też pewnie bym nie wytrzymała i poszła na jakieś dodatkowe USG zobaczyć serduszko, choć myślę że nie ma co iść szybciej niż za 2 tyg.

Hm a ja stwierdziłam, że może jeszcze jutro się bujnę do jednej lekarki ginekolog i niech ona zerknie na te moje USG i ciekawe co powie na temat tego terminu. O ile w ogóle się do niej dostanę, bo to babka z przychodni ale ponoć dobra z niej lekarka, jakaś starsza pani i niby przyjmuje zawsze dwie osoby ponad program tylko trzeba być z samego rana, więc ja jutro mam zamiar udać się na samo otwarcie przychodni i tam koczować:tak: Troszkę jestem zła, że mnie nie zatrzymali choć w zasadzie wolę aby ta cała akcja porodowa zaczęła się sama naturalnie...
A tak w ogóle where is Kłaczek ?:-D:szok:

reklama
kłaczek fasolkuje hahaha :-)

01.10 nie mam usg bo to taka powalona polityka przychodni chyba...

gabinet gina jest gdzie indziej niż usg usg jest traktowane jako osobna wizyta i nie może być tego samego dnia co normalna wizyta....
uwierzcie nie wiem o co kaman ale mam wrażenie ze chodzi może o umowe z NFZ na ilość wizyt ginekolog. nie mam pojęcia ....

czasem denerwujące jest to ale co tam - opłacam składki to mi się należy i się przemęcze....

faktem jest, ze jakby był inny lekarz a nie mój to bym to waliła i chodziła prywatnie ale co mój gin to mój.

będę u niego na wizycie to się zapytam ile on bierze pryw. i do niego moze pójdę - wszyscy mówią, że ma takie full wypaśne sprzęty to może warto zobaczyć - tylko na formach czytałąm że jest strasznie drogi, tylko z eto były wpisy z 2008 roku no i drogi a drogi to tez różnica.

coś mi się wydaje, ze lekarz nie chciał mnie stresować brakiem serduszka i specjalnie powiedział, że wg USG od OM to jest 5 tydz. Z poprzedniej ciąży mam wyniki z 8 tyg gdzie zarodek miał mniej bo tylko 5 mm i miałąm napisane 6 tydz + 2 więc helołłłł :-)

dobra... narazie spoko luz - jedziem dalej ...

groszek, tudzież fasolek rośnie i jest gitez majonez ...
teraz oby tylko do 01.10 nie zacząć plamić i zobaczymy co uda się ustalić z usg.

Ostatnia edycja:
redusia- płacz był i to jaki, no i krew też była, na początku myślałam że to z nosa ale wytarłam mu i nic a krew leciała a tu patrzę czoło przecięte z dziurą, masakra.

Witam :-) o pierwsza jestem:szok::-D ja znowu wyspana młoda znowu od 22-3.30 spała:-D teraz tez spi, dzis połozna ma przyjsc.Za oknem masakra a my chciałysmy na pierwszy spacerek isc:no: a tu kilka dni takich deszczowych ma byc:wściekła/y:... miłego dzionka:-):-)

Jak tam dziewczynki dzisiaj samopoczucie ?

Mnie mdli jak nie wiem ...bleeee.... :-D

Ciekawe jak tam martusia czy juz coś się zaczeło czy nie ....

marcia30 jak tam u ciebie z tym okresem .... kiedy fasolkujesz ? :-)
lolcia jak nocka - jakies skurcze ? przeczucia ?

Jak tam dziewczynki dzisiaj samopoczucie ?

Mnie mdli jak nie wiem ...bleeee.... :-D

Ciekawe jak tam martusia czy juz coś się zaczeło czy nie ....

marcia30 jak tam u ciebie z tym okresem .... kiedy fasolkujesz ? :-)
lolcia jak nocka - jakies skurcze ? przeczucia ?

Hello ;) byłam w przychodni i kuźwa już były dwie babki przede mną :baffled: także duupa już nie miałam szans aby mnie przyjęła, jedynie z położną pogadałam, zmierzyła mi ciśnienie i w zasadzie prócz tego że powiedziała że być może faktycznie coś jest pomylone i skoro ja i dziecko dobrze się czujemy to można jeszcze "chwilkę" poczekać. A szczerzę mówiąc to ja nadal nie czuje tych skurczy, fakt czuje że macica się spina ale nie boli. Stopy dziś mam znowu spuchnięte, co prawda mniej niż wczoraj ale trochę są napuchnięte (jest jakiś sposób aby pozbyć się tej opuchlizny ze stóp?). Aaa i zamierzam dziś na 15.20 jechać do jeszcze jednego ginekologa, po prostu jestem ciekawa co powie, może coś doradzi bo ja normalnie w czarnej duupie jestem, sama nie wiem co dalej...jak do poniedziałku nic nie wyjdzie to może wtedy po prostu uprę się aby zostawili mnie w szpitalu ze względu na to że boję się o dziecko i niech robią ze mną wtedy już co chcą, bo w pon mam tam być też między 8 a 9 i ma być ten sam lekarz co wczoraj. U nas ładna pogoda, słoneczko świeci i mam zamiar dalej okienka myć :-D

A tak w ogóle to powinnam chyba drugi suwaczek stworzyć...
Wczoraj lekarz powiedział mi jeszcze coś takiego, że data porodu wg ostatniej @ swoją drogą, ale jeśli na usg data porodu różni się od tej z ostatniej @ aż o 2tyg tak jak u mnie to powinno się patrzeć na tą z USG jako termin porodu, bo niby do pewnego momentu "fasolka" u każdego rośnie w podobnym tempie, a dopiero później zaczyna rosnąć u każdego inaczej i że niby tych pierwszych usg nie da się zbytnio oszukać jeśli chodzi o wymary...nie wiem czy dobrze napisałam i czy tak jest...

Ostatnia edycja:
U mnie okres tez jakiś dziwny był, tzn. Takiego normalnego krwawienia to moze 1,5 dnia było a potem dzień delikatnego plamienia i już po okresie. Zaczęłam dodatkowo mierzyć temperaturę i zobaczymy co z ta owulacja i kiedy będzie. Mam nadzieje ze poprzedni cykl to był wyjątek. Zaczęłam sobie ostatnio badać cukier i trochę sie zaniepokoilam bo naczczo mam podwyższony dzisiaj miałam 110. Moze przejść sie do diabetologa? Jak myślicie? Dodam ze jestem obciążona cukrzyca bo mój ojciec i jego siostra maja cukrzycę typu 2

Lolcia wcale nie musisz czuć tych skurczy....ja nie czułam wiec to możliwe . Ja poczułam jak skurcze miałam co 2 min i jak zajechalam do kliniki to miałam 5 cm rozwarcia

o terminie porodu wg wymiarów USG tez słysząłam, ze najpewnieszy termin porodu wg wymiarów zarodka jest tylko i wyłącznie z usg z pomiędzy 11-18 tyg a najlepiej z 11-12 tyg bo później dzieci różnie rosną, jedne są dłuższe i chudsze a inne krótsze i grubsze.
a ty lolcia jaki miałas termin na tych pierwszych usg ?

reklama
kłaczek fasolkuje hahaha :-)

Ujme to tak... Wieczor romantyczny w naszym stylu - ogien na kominku wesolo trzaskal, kolacja sie robila (kielbasa z ogniska - jak jest ogien to trzeba kielbase upiec, c'nie?) rowniez dziarsko skwierczac, a my... Skoro mlody spac poszedl... Dorabialismy mu konkurencje. No, zeby od razu fasolkowanie to nie powiem bo juz chyba po ptokach na ten raz, ale nie sama prokreacja czlowiek zyje.
Patrycja, to jest normalne przy dzieciach. Zagoi sie i bedzie ok.
Lolcia, puchna i juz. Mozna to minimalizowac lezac z nogami do gory, ale w ostatnich tygodniach ciazy to jest normalna sprawa. Luzne buty i to wszystko.
Ja bym sie nie dala poganiac, jesli wszystko jest w porzadku.
Niektore kobiety nie czuja skurczow - szczesciary - ale jak cos KTG wykaze. No i nie ma tak, zeby do konca nic nie czuc.
Marcia, ostro szlo! Ja mialam 5cm przy skurczach co 5-7minut. Jak mialam co 2 to juz byl prawie final. MIedzy partymi mialam 3 minuty - tak zapisala polozna - 2 faza porodu 3 minuty, a skurcze poszly 2.

Do góry