reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

a mnie si echce płakac buuuu, okropnie sie czuje,taka wypompowana jak balonik:crazy: wszystko mnie boli,gardlo,glowa, jak przelykam to boli, płukam gardziołko woda z sola, i mam tantum werde w spreju. masakra, robie mezowi obiadek- zimniaczki z wlasnej dzialeczki, z koperkiem, do tego kotlety z piersi kurczaka,na koltlety pieczarki podsmazone i na to ser i do mikrofali mmmniam. a i oczywiscie moj zazyczyl sobie na salate w śmietanie na słodko heh.

aaa
pokaze wam jaki wózio mamy

WÓZEK KAMIL W SUPER CENIE Nowość KAREX+5GRATISY (2580531078) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

kolor czarno-turkusowy. jest śliczny

mamy go wpokoju dzieciecym,ciagle tam zagladam i machne wózkiem ze 2 razy hahaha moj sie smieje i mowi-wez juz zostaw ten pojazd bartusia hahaha kiedy ja nie moge,jak wróce do formy to pokaze wam zabaweczki,łózeczko,kosz mojzesza . narazie to wyrko mi sie marzy,padnieta jestem. naszczescie goraczki niemam.noi mam zgage nadal od poczatku ciazy hah.

dzewelajna jutro zaczyna mi sie 30tydz masakra, nie czuje sie na tyle, ogolnie przytylam 10kg od poczatku ciazy,kłopoty mam tylko z wejsciem i wyjsciem z wanny ale to mój małż mi pomaga:-) czasami czuje sie jak takie słoniątko,ale niema źle.

z ostatniej chwili- niemam butów ani kórtki na jesień, nie wspomne juz o zimie bo tez niemam.myslalam ze to co mam to sie zmieszcze bo bylo luzne no ale....bylo jakies 3mce temu:-)

z butami sobie poradze gorzej z kórtka:/

dzewelajna- matko jeszcze 10tygodni, matko TYGODNI!!!!!

jak to zlecialo, juz licze na tygodnie masakra!!!!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
:szok:

bojałem sie :-Dale dam rade hehehe

dżewelinko- środa tuż tuż juz nie moge sie doczekac jak wstawisz zdj z usg :-D:-D:-D coś wewnetrznie czuje ze sprodukowaliście kolejnego syniolka:-)

dzewelajna napisz do mnie prywatna wiadomosc,napisz co kolwiek nawet moze byc,, KOCHAM CIE'':-D hahahaa

reklama
wariatka - że kolejny synuś to i ja wiem - może raczej się domyślam.
A zdjęcia z usg nie wstawię niestety bo w tej porypanej przychodni nie mają drukarki przy usg. jedyne co mnie tam trzyma to mój kochany lekarz.
Więc na moją fasolkę sie nie napatrzycie - dopiero później jak prywatnie do niego pójdę na usg bo będe chciała na jego profesjonalnych porządnym sprzęcie sprawdzić zdrowie fasolki w 11-14 tyg i może na połówkowym. albo tylko na połówkowym..... .

KOCHAM CIĘ wysłane :-)

kłaczek Dzieci ogólnie tego nie lubią, więc siostrzeńca uważam za kosmitę :D bo nie ma nawet problemów z tym, że się mu przy twarzy majstruje :D

Magda mi się już zaczęło dłużyć:D ale to przez to, że mam za dużo czasu:) zaczną się studia, to i czas mi się przestanie aż tak chyba dłużyć, a poza tym jak zaczniemy zakupy dla dzidzi to tym bardziej jakoś zleci ;)

Pam przykro...

Lolcia środa już niedługo dasz radę:) i będziesz już miała swoje śliczności przy sobie:)

dzewelajna no weź nie stresaj, będzie dobrze już na pewno:)

Miłego dnia:)

Cześć:)
Ale się rozpisałyście, miło czytać tyle dobrych wieści:-) A mi sie udało schudnąć cały 1 kg przez tydzień więc jestem dumna. Teraz tak sobie wmawiam że może jeszcze do czasu zanim zajdę w ciąże to jeszcze schudnę:blink:A tak po za tym to mam pytanko co sądzicie o łykaniu w czasie ciąży preparatów witaminowych z kwasami omega 3 i 6?? bo wyczytałam że przyjmując te kwasy zmniejsza sie ryzyko alergii u dzidzi. Co o tym myślicie??

Witam wieczorem.
Ja z innej beczki znalazłam informację o becikowym to apropo niedawnej dyskusji czy trzeba zaswiadczenie o zarobkach dostarczyć a więc cytuję
" w styczniu 2013 r. wejdą w życie zasady przyznawania becikowego. dostana je tylko rodziny, które spełniają kryterium dochodowe. czyli takie w których dochód na osobę nie przekracza 1922 zł netto miesiecznie. dotyczyć to bedzie dochodów w roku kalendarzowym poprzedzajacym ten, w ktorym został złozony wniosek o swiadczenie. kryterium dochodowe ma obowiazywac wobec rodzicow dzieci urodzonych po 1 stycznia 2013 r. rodzice dzieci urodzonych w 2012 maja 12 miesiecy od narodzin na złozenie wniosku na stary zasadach czyli bez progu dochodowego" koniec cytatu, chyba lolcia albo indziorka się nad tą kwestią zastanawiały

Cześć dziewczyny,
ja dziś znów załapałam doła zrobiłam badania progesteronu i znów mam z nim problem tydzień temu miałam 25ng/ml a dziś spadł do 14,16 ng/ml trochę się załamałam. Od soboty zmniejszyłam dawkę luteiny do 12 tabletek na dobę zgodnie z zaleceniami lekarza a dziś taki zonk. Mam pytanie czy, któraś z Was miała tak w ciąży że progesteron spadł prawie o połowę?
Beta hcg spoko rośnie -12.896 tu się nie martwię, ale ten progesteron trochę za niski niby norma w I trymestrze jest od 9, ale nie wiem czemu spadł i to tak dużo. Dziewczyny pomóżcie......

marcia30 taak my z Indziorką ostatnio rozkminiałyśmy temat becikowego ;) także dzięki za info ;)):tak:

Dziewczyny !!! *Martusia* dodała posta na fb, że jest w szpitalu i już raczej sama stamtąd nie wyjdzie !!! Także trzymamy za Nią i za Olisia kciuki :tak:

reklama
Witam wtorkowo

Dzięki Marcia za info o becikowym, chociaż jakieś dobre wieści. U mnie jest tylko jedno becikowe te państwowe - inne dają przy bardzo niskich zarobkach :-(

No to trzymamy kciuki za Martusię - czekam na zdjęcia Olisia :-)

Do góry